• Informacje na temat:

    muffinki z czapeczka

Przepisy na temat: muffinki z czapeczka
  • Muffinki śliwkowo-cynamonowe

    ...muffin (12 szt.), nałożyć ciasto. Piec w 175 st. C przez 35-40 minut. Wyjąć, odstawić, aby ostygły. Śmietanę ubić z likierem, dodać opakowanie cukru waniliowego. Nakładać na muffinki "czapeczkę...

  • Wypróbowany przepis na "Muffinki z kremową czapeczką"

  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    Zielone muffinki żabiego króla, mini torciki Sachera i 8 innych pomysłów na pyszne babeczki!

  • Sprawdzony przepis na "Maślankowe muffinki w czapeczkach"

  • Jagodowe muffiny

    ...wymieszaj z pozostałą mąką ziemniaczaną a następnie ostrożnie połącz z ciastem. Porcje ciasta wkładaj do przygotowanej formy na muffinki (6 zagłębień). PIecz około 25 minut w temperaturze 200 st. C. Przed...

  • Szybkie i proste muffinki

  • Szybkie, proste i łatwe muffinki. Można dowolnie modyfikować poprzez dodanie kawałków czekolady czy banana. Z podanego przepisu wychodzi ok. 12 muffinek.

  • Często z dziećmi pieczemy mufinki. Zwykłe, proste i bez kombinacji :). Jedynie zdobieniu poświęcamy więcej uwagi - a tu nic nas nie ogranicza :). Czasem przekładamy je kremem lub dżemem. Czasem ozdabiamy bitą śmietaną.

  • Przepyszne.

  • zapraszam na bloga ! :) http://charlottegotuje.blogspot.com

Artykuły na temat: muffinki z czapeczka
  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    Zielone muffinki żabiego króla, mini torciki Sachera i 8 innych pomysłów na pyszne babeczki!

  • Ania znakomicie poradziła sobie z zadaniem i dla jurorów przygotowała babeczki przypominające postacie z gry Angry Birds. Ciasto: 150 ml oleju rzepakowego100 g cukru brązowego25 g cukru pudru1 łyżeczka ekstraktu z wanilii2 jaja130 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1½ łyżeczki cynamonu1 łyżeczka chili150 g startej marchewki50 g orzechów pekan25 g rodzynek Krem: 400 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone1 pomarańcza1 łyżeczka cukru pudrumasy cukrowe: żółta, pomarańczowa, czerwona,...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Jednorożce to niewątpliwie hit ostatniego roku. Tak ozdobione muffinki, bez wątpienia spodobają się każdej dziewczynce. Babeczki 2 jaja⅓ szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego2/3 szklanki mąki pszennej½ szklanki drobnego cukru do wypieków1 łyżeczka sody oczyszczonej¾ łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonu mielonego¼ łyżeczki zmielonych goździków ¼ łyżeczki zmielonego ziela angielskiego¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej¼ łyżeczki soli1 szklanka startej marchwi1 szklanka...

  • Polacy uwielbiają wszystko co włoskie – pizzę, makarony i przyprawy. A koper włoski? Powoli staje się w naszym kraju coraz popularniejszy, jednak wiele osób wciąż nie wie, co z niego ugotować. Fot. 123RF/Picsel Koper włoski, nazywany także fenkułem jest bardzo ważnym składnikiem wielu włoskich dań. Coraz częściej możemy dostać go w naszych sklepach, dzięki czemu przygotowywane przez nas dania mogą nabrać charakteru. Łodygi kopru włoskiego przypominają nieco ten, który rośnie w naszych...

  • W dniu 17.02.2012 roku zakónczył się konkurs Walentynkowy. Jak zwykle przysłaliście do nas mnóstwo zgłoszeń i jak zwykle wybór zwycięzcy nie był łatwy. Po dość długiej wymianie zdań, jury zadecydowało, że nagroda główna powędruje do użytkownika Mienta za dodanie fantastycznego przepisu na Bananowe muffinki na Walentynki. Dwie pozostałe nagrody powędrują do: ->sylwiach za przepis na Miłosną zupę selerową, a jak wiadomo seler to afrodyzjak ->patusia5 za przepis na wspaniały Red Velvet...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Nie sposób bowiem przejść obojętnie obok ich licznych smaków i zapachów. Skąd się wzięły i dlaczego są takie pyszne?   Trudno doszukać się polskiego odpowiednika słowa "muffin". "Babeczka" czy "bułeczka" nigdy nie zastąpią jednak oryginalnego pojęcia. Muffin to muffin. A najlepiej pieszczotliwie - muffinek....

  • Z kokosem, kawałkami czekolady, imbirem lub pomarańczą. Na słodko lub wytrawnie z oliwkami i pieprzem. To tylko kilka pomysłów na muffinki, które w ostatnim okresie czasu święcą triumfy! Fot. 123RF/Picsel Powstanie tych słodkich pyszności datuje się na przełom X i Xi wieku w Anglii. Początkowo muffinki przygotowywane były i jedzone przez niższe klasy społeczne (służbę) w Wielkiej Brytanii. Szybko jednak awansowały i zostały uznane przez wyższe klasy, jako znakomity dodatek do popołudniowej...

  • W cukierni nasz wzrok niejednokrotnie pada w stronę oszklonej witryny, za którą rzędami układają się wypieki. W klimatycznej pizzerii czujemy się jak we włoskiej trattorii. Także w zaciszu domowej kuchni możemy otworzyć manufakturę słodyczy i produkcję ravioli. Jak? Wystarczy wziąć udział w konkursie. „Kuchnia włoska" i „Ciasta i desery" wydawnictwa RM czekają na Ciebie. Słodko czy wytrawnie? Uzasadnij swój wybór i napisz, którą z dwóch książek chcesz wygrać. Konkurs rozpoczyna się 30...