• Informacje na temat:

    mrożone brokuly bulka tarta jajko

Przepisy na temat: mrożone brokuly bulka tarta jajko
Artykuły na temat: mrożone brokuly bulka tarta jajko
  • Więcej energii w siedem dni!

    To naprawdę możliwe! Krótka dieta sprawi, że będziesz silniejsza i uodpornisz się na wirusy. A do tego zapniesz pasek o dziurkę dalej! Nie musisz odejmować kalorii. Wystarczy dodać produkty, które lubi twój organizm.

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Cudeńka z makaronu

    ...- 1 łyżka miodu - 2 łyżki oleju - 1 łyżka sosu sojowego - 1 ząbek czosnku - 15 dag sera żółtego np. gouda - 3 łyżki śmietanki kremówki 30 proc. - 1 jajko - 1-2 łyżki masła - sól(...). Brokuły zblanszuj ok. 5 minut w osolonym wrzątku. Kurczaka wraz z marynatą wrzuć na rozgrzaną patelnię, mieszając smaż 5-7 minut. Do miseczki wbij jajko, dodaj śmietankę oraz starty ser, wymieszaj. Dopraw...

  • Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Oto kilka sprawdzonych pomysłów, które przydadzą się podczas świątecznych przygotowań i na pewno zrobią wrażenie na gościach. Jajka w towarzystwie sosów Dobrym pomysłem będzie przygotowanie przystawek z jajami w roli głównej. W najprostszej wersji wystarczy przekroić ugotowane na twardo jajka i udekorować żółtka majonezem. Jeśli jednak chcecie spróbować czegoś bardziej oryginalnego,...

  • Naleśnikowe różności

    Rulony z mięsem Składniki na 2-3 porcje: Na ciasto: 1 szklanka mąki, 1 szklanka mleka, 1 jajko, sól, 1 łyżeczka oleju Na farsz: 2 nieduże marchewki, 1 szklanka mrożonego zielonego groszku, 30 dag mielonego mięsa, 2 pomidory, 1 por, 20 dag żółtej fasolki szparagowej, pieprz, sól, ulubione zioła, olej do smażenia. Mąkę przesiać, dodać mleko, roztrzepane jajko, olej i sól. Zmiksować. Odstawić na...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ...), dziczyzna, wędliny drobiowe; - ryby - wszystkie morskie i słodkowodne świeże lub mrożone, np. morszczuk, mintaj, tilapia, dorsz, pstrąg, łosoś, makrela, leszcz, dorada, sola, tuńczyk w sosie(...) chemicznie; - przyprawy z glutaminianem sodu (vegeta, warzywko, sosy sojowe, maggi, majonez, tani ketchup, bułka tarta i mąka do zagęszczania, zupki i sosy w proszku) - nadmiar soli i dodatków...

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Fot. 123RF/Picsel Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy...

  • Danie z tego... co zostanie

    ...łyżki cukru • garść migdałów lub orzechów • 3 jajka • 1 łyżka mąki • skórka otarta z cytryny • słoik (750 ml) agrestu w zalewie (lub kompot) • 15 dag truskawek (można je zastąpić np. mrożonymi malinami(...). Natychmiast podawaj. Zapiekanka "Trzy kolory" Składniki: • 2 szklanki ugotowanego ryżu • 30 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej • 40 dag marchewki • cebula • 2 pory • 3 łyżki masła...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym...