• Informacje na temat:

    mrożona fasolka na patelni

Przepisy na temat: mrożona fasolka na patelni
  • Fasolka z patelni

    Z warzywami i schabem.

  • Składniki: mrożone lub świeże warzywa: groszek,kukurydza i fasola czerwona w puszce (dodać po pół puszki), brukselka (5 sztuk), fasolka szparagowa (żółta lub zielona), kalafior (2 cząstki), brokuły (1 cząstka), pieczarki (3 średnie), papryka czerwona (pół średniej najlepiej bez skórki, pokrojona w paski), por (6 plasterków), szczypior (1 łyżka stołowa czubata), koper (łyżka stołowa posiekanego...

  • Wielowarzywna zupa na piersi kurczaka

    ...bieżącą wodą, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprósz solą oraz pieprzem. 5. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż po 5 min z każdej strony. Zdejmij z patelni i pokrój...

  • Pyszne dania obiadowe

    .... Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, do zeszklenia. Następnie łyżką cedzakową wybierz z wywaru serduszka wraz z warzywami i przełóż je na patelnię z cebulą. Całość podsmażaj ok. 5 min. Następnie wlej na patelnię 2 chochle wywaru z serduszek i zagotuj. W miseczce wymieszaj mąkę pszenną ze śmietaną, dodaj 3-4 łyżki wywaru z patelni, dokładnie wymieszaj i tak zahartowaną...

  • Ryż z czterech stron świata

    Hiszpańska paella Składniki: 25 dag ryżu 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 15 dag zielonej fasolki szparagowej (może być też mrożona) 15 dag pieczarek(...) połówki. Dymki oczyść, cebulki potnij na cząstki, a szczypiorek na ukośne kawałeczki. 2. Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę oraz czosnek. Dodaj pozostałe pokrojone warzywa (bez...

  • Makaronowe sałatki pełne warzyw

    ...oliwę i energicznie ubij na gęsty sos.  2. Sałatka: ugotuj makaron w osolonym wrzątku (powinien być lekko twardawy). Szparagi umyj, odetnij twarde końce. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i włóż szparagi. Smaż 1-2 minuty, wlej wino i przykryj patelnię. Duś na małym ogniu przez 2-3 minuty. Oprósz solą i pieprzem. Zdejmij z patelni, trzymaj w cieple. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki...

  • Naleśniki z warzywami

    Składniki: szklanka mąki pełnoziarnistej żytniej białko 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki wody gazowanej szczypta soli warzywa (brokuły, fasolka szparagowa, kukurydza, papryka, por) ser żółty sól morska pieprz kolorowy olej do smażenia Przygotowanie: 1. Warzywa oczyść lub osącz, jeśli trzeba podziel na kawałki (warzyw mrożonych nie rozmrażaj). 2. Olej rozgrzej na patelni...

  • Magda Gessler: Lekko, łatwo i…

    ...wodzie (około siedem minut), jajka (cztery minuty) i fasolkę szparagową (jeśli jest mrożona, wystarczą 3 minuty). Cebule pokrój w krążki. Odkrój skórki z pieczywa i zrumień kromki na patelni. Wymieszaj(...) wrzątkiem, osusz i wbij do miski. Dodaj sól, łyżkę serka, wino i cukier. Całość dobrze ubij i usmaż dwie porcje (najlepiej jednocześnie na dwóch patelniach). Następnie włóż omlety na dwie minuty do...

  • Na lepszy nastrój

    ..., przyprawy: sól, pieprz, oliwa Usmaż na oliwie rozmrożone i osuszone grzyby. Gdy się przyrumienią, przełóż na talerz. Na patelnię ponownie wlej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę oraz paprykę. Następnie...

  • Meksykańska jajecznica

    Przygotowanie: Groszek rozmrozić. Cebulę pokroić w półplasterki, czosnek w drobną kostkę. Z chili wyjąć pestki, strąki drobno pokroić. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, przesmażyć mięso mielone, dodać(...) minut. Kukurydzę i fasolkę osączyć na sicie. Jajka roztrzepać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dodać groszek, fasolkę i kukurydzę wymieszać. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni. Wlać jajka...

Artykuły na temat: mrożona fasolka na patelni
  • Medaliony zapiekane z fasolką w sosie serowym

    ...sos solą i pieprzem. 3. Polędwiczki oczyścić, opłukać, wytrzeć do sucha. Każdą pokroić na 5-6 medalionów. Kawałki mięsa owinąć plasterkami boczku. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć medaliony, smażyć je po 2 minuty z każdej strony. Pod koniec posypać solą, pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. 4. Fasolkę odcedzić. Na patelni rozgrzać resztę masła, podsmażyć na nim pozostałą cebulę...

  • Fasolka z czterech stron świata

    Wystarczy wybrać odpowiednie produkty umożliwiające szybkie przygotowanie i poszukać inspiracji w kuchniach różnych narodów! Fasolka w sosie pomidorowym jest sprzedawana niemal na całym świecie, ale potrawy, jakie można z niej wyczarować bardzo się od siebie różnią!  Fasolka po chińsku 30 g grzybów Mu-Err (uszak bzowy) 200 g mrożonych plastrów korzenia lotosu 1 szalotka 2 chili...

  • Gulasz z fasolą

    ...z patelni, wlać śmietanę i bulion. Gotować 5 minut, mieszając, dodać warzywa i mięso. Przełożyć do miski, można podawać z frytkami i sosem jogurtowym. Zobacz także:

  • Ryż smażony z kurczakiem

    ...(dzięki temu warzywa zachowają zielony kolor). Na patelni rozgrzej olej, gdy będzie gorący wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj kurczaka, wciąż mieszając smaż, aż się zrumieni. Przełóż do miseczki. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, wrzuć paprykę, mieszając smaż 3-5 min. Przełóż do miseczki z mięsem. W międzyczasie ugotuj ryż. Do garnka wlej wodę (2 szklanki wody na 1 szklankę...

  • Omlet z piekarnika z warzywami

    ...(powinny być al dente, tzn. lekko twardawe). Zanurz je w bardzo zimnej wodzie, by nie straciły koloru i osusz. Pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Wrzuć cebulę, mieszając...

  • Smaki letnich podróży

    ..., 1 pęczek zielonych szparagów, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka oliwy, 2 szklanki bulionu, sól, pieprz, szczypta szafranu. Rozgrzać oliwę w głębokiej patelni. Paprykę oczyścić, przekroić na ćwiartki, podsmażać, aż skórka się przypali. Paprykę zdjąć z patelni, obrać. Na patelnię wrzucić cebulę i cukinię, pokrojone w półplasterki, posiekany czosnek i oczyszczoną fasolkę. Ryż opłukać, wsypać na patelnię...

  • Pomysł na obiad

    ..., boczek, tymianek umieścić na patelni, smażyć na złoty kolor. Wlać bulion gotować 4-5 minut. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Dodać fasolkę, mięso i gnocchi. Gotować 2-3 minuty. Podawać...

  • Ryby inaczej niż zwykle

    ...na pół godziny do lodówki, następnie upiec na grillu (może być w piekarniku lub na patelni grillowej). 2. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Wszystkie warzywa umyć i pokroić w drobną kostkę (pomidory wcześniej sparzyć i obrać ze skóry, a z papryki usunąć gniazda nasienne). Wszystko wymieszać, skropić oliwą, podsmażyć na patelni, odstawić, wystudzić, skropić sokiem z cytryny, octem, tabasco...

  • Dieta na problemy ze skórą

    ...w mało przetworzonych ziarnach zbóż. Jajka sadzone na kolorowych warzywach: Przygotuj mrożone warzywa: po garści fasolki szparagowej i zielonego groszku, kilka brukselek. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju...

  • Dieta odkwaszająca

    ...w temperaturze pokojowej. Następnie rozgrzej olej na patelni i smaż po 3 minuty z każdej strony. Ugotuj komosę. Buraki obierz i zetrzyj na tarce. Czas 30 minut, cena 28 zł Koktajl z awokado Składniki...