• Informacje na temat:

    mrożenie mięsa przyprawionego

Przepisy na temat: mrożenie mięsa przyprawionego
  • Warzywa w galarecie

    Bez mięsa.

  • Świetny sposób na zachowanie smaku świeżych ziół przez cały rok

  • 1 duży kurczak, 2 średnie cebule, pół świeżej bułki, 1/2 szklanki śmietany, 2 jajka. 2 łyżeczki musztardy, olej, sól, pieprz i 1/2 torebki mrożonej mieszanki meksykańskiej

  • Wypróbowany przepis na "Pasztet myśliwski po kasztelańsku przyprawiony jałowcem"

  • 1,5 kg polędwicy wołowej; 75 dag pieczarek; 40 dag mrożonego ciasta francuskiego; 80 g pasztetu z gęsich wątróbek; 2 jajka; 7 dag tłuszczu; 1 łyżeczka tymianku; sól; pieprz; do dekoracji: plastry ogórków, pomidorów, natka pietruszki.

  • Nie tylko dla Jarosza.

  • Polędwiczki nadziewane śliwkami

    Nie masz pomysłu na obiad? Zrób dla całej rodziny polędwiczki nadziewane śliwkami. Smakują doskonale.

  • To jest bardzo proste danie, ale ma szczególny, wyjątkowy charakter. Szaszłyki przydają splendoru świątecznym spotkaniom, a także rozmaitym innym imprezom. Niejednokrotnie zaskakują gości i smakują nawet “mięsożercom”. Doskonałą okazją do ich podania jest na przykład wieczór panieński. I tej właśnie okazji dedykuję dzisiejszy wpis.

  • Pilaw z kurczakiem

    Filety z kurczaka umyj, wytrzyj do sucha.

  • Wypróbowany przepis na "Kotlety z mrożonego szpinaku"

Artykuły na temat: mrożenie mięsa przyprawionego
  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    ...z zamrażarki. Dlatego też jeszcze przed mrożeniem zaplanuj, co zrobisz z tym kawałkiem mięsa albo z warzywami. Nie wkładaj wszystkiego do jednej paczki, ale zrób wygodne porcje, np. pieczeń dla(...), które odgrzejesz potem np. w mikrofalówce.  3. Blanszowanie  Jeśli chcesz, aby warzywa miały ładny kolor, lepszy smak i dłużej się przechowywały, przed mrożeniem włóż je na chwilę do wrzątku. Krótko...

  • Niedzielne mięso duszone

    ..., szynkę, golonkę, boczek. Najodpowiedniejsze do duszenia części mięsa cielęcego to: karkówka, łopatka i mostek. Aby skruszało Aby mięso skruszało i nabrało smaku, przed duszeniem warto je zamarynować(...) i zachowuje swój kształt. Zbyt długie duszenie powoduje rozgotowanie mięsa. Duszony królik z oliwkami Składniki na 4 porcje : 1 duża cebula, 2 średnie marchewki, 50 dag pomidorów, 4 udka królika...

  • Lekki obiad dla jarosza

    Wykorzystaj sezon na świeże warzywa i podaj obiad bez mięsa!

  • Obiad z mrożonki

    .... Odcedzić. Ułożyć na dwóch kotletach. Nektarynkę obrać ze skórki, podzielić na cząstki, obrać z białych błonek i poukładać na pozostałych kotletach. 2. Nafaszerowane plastry mięsa zwinąć w roladki...

  • Z kokosową nutą

    ...mięsa. Życie na gorąco 11/2012

  • Mity diety

    ...wybieramy masło czy margarynę, pamiętajmy, żeby stosować je z umiare Mit 7: Czerwone mięso zawsze jest tłuste, a drób - chudy Fałsz - Usunięcie z czerwonego mięsa widocznego tłuszczu może znacznie obniżyć jego kaloryczność. Chude mięso czerwone zawiera niewiele tłuszczu - około 4-8 g w 100 g. Tymczasem w 100 g mięsa drobiowego bez skóry jest mniej więcej 1-3 g tłuszczu. Ale gdy jemy je ze skórą, to...

  • Kaczka na trzy sposoby

    Oryginalne przepisy dla amatorów kaczego mięsa.

  • Medaliony zapiekane z fasolką w sosie serowym

    ...sos solą i pieprzem. 3. Polędwiczki oczyścić, opłukać, wytrzeć do sucha. Każdą pokroić na 5-6 medalionów. Kawałki mięsa owinąć plasterkami boczku. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć medaliony, smażyć je...

  • Cały dzień dla... odporności

    ...w układzie pokarmowym i oddechowym, a przez to zwiększyć do niej dopływ komórek obronnych. Sięgamy po kapustę kiszoną lub kiszone ogórki: Dodane do ryby lub mięsa są skarbnicą dobroczynnych bakterii kwasu...

  • Jak zmniejszyć w diecie ilość soli?

    Lekarze biją na alarm: jemy trzy razy więcej soli, niż powinniśmy! Można to sprytnie zmienić – z pożytkiem dla zdrowia i… bez szkody dla smaku potraw.