• Informacje na temat:

    mortadela w panierce z papryką

Przepisy na temat: mortadela w panierce z papryką
  • Najsmaczniejsze niedrogie kotlety

    ...pomidory. Duś ok. 10 minut. Pod koniec jarzynkę przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. 3. Filet z indyka opłucz, osusz. Mięso pokrój na 4 plasterki. Lekko rozbij je, formując owalne kotleciki...

  • Proste, szybkie, smaczne. Innowacja gdy chcemy kiełbaskę na gorąco:)

  • Domowego wyrobu mortadela parzona jest najsmaczniejsza, gdyż wiemy z czego ją zrobiliśmy a także czym doprawiliśmy. Nie jest aż tak trudna do wykonania. Z tego farszu możemy zrobić cienkie lub grube parówki a także możemy nim napełnić słoiczki i za pasteryzować. Polecam :)

  • Super tani obiadek.

  • Domowego wyrobu mortadela w słoiczkach. Jest łatwa do wykonania. Polecam :)

  • Tanie i smaczne.

  • Nietypowe danie , które kilkanaście lat temu pokazał nam sąsiad z Jugosławii . Przepyszna papryka , rozpływająca się w ustach z nutką chrupkości . Idealnie smakuje bez żadnych dodatków . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/05/papryka-w-panierce.html

  • Trochę inny pomysł na mortadele.

  • panierka z mąki krupczatki - inna niż zwykle

  • Przepis wart wypróbowania: "Schabowy w panierce"

Artykuły na temat: mortadela w panierce z papryką
  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    ...produktach: ● w przetworach mięsnych - np.: pasztetach, klopsach, kiełbasach, mortadelach. Mąka bywa do nich często dodawana, by poprawić konsystencję. ● w wegetariańskich "wędlinach" - wiele z nich(...) przydatności do spożycia. ● fast foodów - przede wszystkim tych, które są smażone (frytek, kurczaka w panierce, sera w panierce). ● popcornu do przygotowania w mikrofali - zwłaszcza tego smakowego (np...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Przysmaki z patelni

    ...i w całości rozbij wprost na talerz. Dodaj sól i roztrzep widelcem. Na drugi talerz wysyp tartą bułkę i wymieszaj ją ze słodką papryką. Na trzeci talerz wsyp mąkę. Następnie panieruj plastry mortadeli...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Zielono na talerzu

    ...czas mieszając smaż cebulę z papryką 2-3 minuty. Dołóż groszek i smaż jeszcze 3-4 minuty. Następnie na patelnię z warzywami wlej bulion i duś wszystko do miękkości. Przypraw do smaku solą, pieprzem, dodaj posiekaną natkę. 3. Mortadelę pokrój na grube plastry. Jajka wbij na talerz, posól, roztrzep widelcem. Na drugi talerz wsyp tartą bułkę i wymieszaj ze słodką papryką. Na trzeci talerz wsyp mąkę...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Zrzeszenie Producentów Papryki RP kolejny raz promuje w Polsce warzywa z południa Mazowsza. W tym roku, obok papryki, pojawiły się również cukinia i bakłażan. Te pyszne, bogate w witaminy i składniki odżywcze warzywa na stałe zagościły na stołach Polaków i z roku na rok cieszą się coraz większą popularnością. Papryka - słodka, ostra, czerwona, zielona, a może żółta. Warzywo, które z pewnością wielokrotnie gościło na Waszych stołach. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co tak naprawdę...

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...