• Informacje na temat:

    moje gotowanie na obiad bez miesa

Przepisy na temat: moje gotowanie na obiad bez miesa
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

  • Świetne danie na obiad

  • Wegetariańskie dolce vita bez glutenu!

    ...dania na zdjęciach wyglądają niezwykle wykwintnie. "Zielenina bez glutenu", podobnie jak "Zielenina na talerzu", podzielona jest na pory roku, a także na posiłki - śniadania, obiady, kolacje(...) i bezglutenowymi, własnoręcznie upieczonymi bułeczkami.   Na obiad - zupę z fasolką szparagową, groszkiem i kaszą jaglaną albo pierogi z botwinką, groszkiem i fetą oraz sałatkę z ogórków małosolnych...

  • orginalne ,pikantne

  • Pokażę wam moją dietę

    ...czarnuszką. W sezonie można wykorzystać jeszcze sam miąższ z pomidorów. Obiad Moja sekretna sałatka - Składniki: 0,5 kg białego chudego sera, 5 ogórków kiszonych, 5 łyżek soku z ogórków(...) marchew, pietruszkę, kalarepę i kapustę. Włóż je do dużego garnka z wodą. Dodaj sparzone pomidory bez skórki, seler oraz opieczoną w piekarniku cebulę. Gotuj wszystko przez 25 minut. Na parę minut...

  • ...sposób na szybki obiad lub kolację...

  • ...skończysz, nie musisz myć naczyń! Instytucje typu "prep kitchen", takie jak ta w Alexandrii w amerykańskim stanie Virginia, powstają z myślą o zapracowanych kobietach, które bez tej pomocy nie miałyby(...)? Jakiego mięsa? Jakich warzyw? Każdego dnia zadawałam sobie pytanie: co my zjemy dzisiaj na obiad?!" - mówi Cynthia Bader, klientka "prep kitchen". Jedyne, czego wymaga się od klientów "prep kitchens...

  • Dziś na obiadek wymyśliłam se pyzy podłużne nie tradycyjne z surowych ziemniaków lecz takie które szybciej się robi i według mnie o wiele smaczniejsze, z wierzchu mega mięciutkie a w środku soczyste mięsko. Jeśli ktoś lubi pyzy a nie lubi długiej przy nich pracy to polecam ten przepis.

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    Katarzyna Pawlicka, Interia: Z moich obserwacji wynika, że Polacy bardzo restrykcyjnie podchodzą do daty przydatności do spożycia. Często wyrzucamy produkt bez otwierania... Sylwia Majcher(...) daty: "należy spożyć do" i "najlepiej spożyć przed", czyli sugerowana przez producenta bezpieczna data przydatności i data minimalnej trwałości produktu. Prawda jest taka, że za każdym razem sami...

  • Pyszne, sycące, na obiad rewelacyjne.

Artykuły na temat: moje gotowanie na obiad bez miesa
  • Joanna Sznajder: Uczę gotować w Toskanii

    ...podobna do tej w Polsce. Pewne rzeczy są takie same bez względu na to gdzie się mieszka. Jest kredyt do spłacenia, są rachunki do zapłaty, zakupy, zaprowadzenie i odebranie dzieci ze szkoły, prowadzenie(...) www.visitoscana.com chętnie dzielisz się włoskimi wrażeniami. A na żywo proponujesz poznanie Toskanii od... kuchni. Jak powstał pomysł na warsztaty kulinarne?  - Ideą mojego bloga jest przybliżenie miejsc...

  • Ina Rybarczyk: Moja kuchnia wciąż samą mnie zaskakuje

    Największym odkryciem, które było przełomem dla mnie i mojego bloga, było stworzenie ptasiego mleczka z chia, które funkcjonuje w książce pod nazwą "ptasia lekkość z chia". Z kilku składników stworzyłam deser, który od ponad trzech lat jest jednym z popularniejszych w sieci, kopiują go nawet restauracje - mówi Ina Rybarczyk, autorka książki "Łowca smaków".

  • Gotowanie jest seksowne

    Kiedyś Miss Polonia i najseksowniejsza rzeczniczka rządu w historii trzeciej RP, dziś od wielkiego świata woli zacisze swojej kuchni, w której uczy Polaków gotować. Mówi "stop" drastycznym dietom, chwali tłuszcz i przekonuje, że gotowanie jest niezwykle intymnym zajęciem. Nam Ewa Wachowicz opowiada o swoich ulubionych potrawach.

  • A jeśli brak mi kulinarnej smykałki?

    Nie trzeba gotować fikuśnych obiadów, których przygotowanie wymaga kilku godzin, ani zapiekać kaczki z jabłkami, by stworzyć smaczny, wartościowy posiłek. Nie róbmy z gotowania udręki. Proste, szybkie, zdrowe rozwiązania sprawdzają się najlepiej.

  • Dorota Zawadzka: Moje rzeczy prywatne

    .... Dorabianie. Nadgodziny. Zmęczenie. Bo jeszcze dom, zakupy, gotowanie. Trochę nadgorliwa. - Na obiad robiłam kilka dań. Mąż chciał dietetyczne, Paweł z mięsem, Jędruś na słodko. A jednak szczęśliwa, bo(...) do kasy. Stale zatrzymuje ją ktoś między półkami, bo córka niegrzeczna, bo wnuk nie je. Nigdy nie powiedziała "Spieszę się, nie mam czasu". Lubi pomagać. I jest gadułą. Te cechy okazały się bezcenne na...

  • ...z opuszczonymi z bezsilnosci rekoma prawie zaplakal mowiac lamanym glosem, ze ma ten obiad w dupie i nie bedzie go jadl. No zobacz jak to wyglada? Tlumacze, nie przejmuj sie ,woda wyparuje i na(...) uratuje nasz obiad ,to sprawa honoru czy jakies tam...Wiec ja czlapie w pieknej haleczce i szlafroku, bez makijazu i z workami do sypialni, czekajac az on stoczy walke z przeciwnosciami losu...

  • Jak zostaje się stulatką?

    ...​Japonki żyją najdłużej ze wszystkich kobiet na świecie. Jaki sekret mają tamtejsze seniorki? - Nie ma sekretu! Żyję normalnie - mówi 99-letnia Haru Miyagi. Co znaczy normalnie, gdy nie ma się emerytury, na śniadanie je się sfermentowaną soję, a na obiad wodorosty? Postanowiłem sprawdzić, jak żyją najstarsze mieszkanki Okinawy. A nawet z nimi zatańczyć.

  • Ewa Wachowicz: Jestem ze wsi i się tego nie wstydzę!

    Mimo wielu sukcesów stara się być sobą – dziewczyną z Klęczan. Bezpretensjonalna, pogodna i piękna, choć dziś widzowie kochają ją nie tylko za to, że została miss.

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    Kuroniówka to zupa-symbol. Stworzona w latach 90. przez Jacka Kuronia, ówczesnego ministra pracy i polityki społecznej, idea serwowania najbiedniejszym i bezrobotnym pożywnej zupy, odżywa w kryzysowych czasach współczesnej Polski. O słynnym dziadku, który nauczył pomagać potrzebującym, i tacie, który pokazał, jak wyrażać uczucia poprzez gotowanie opowiada kucharz - Jakub Kuroń.