• Informacje na temat:

    młoda marchewka z piekarnika

Przepisy na temat: młoda marchewka z piekarnika
  • Warzywne zapiekanki

    ...i kawałki mięsa.  4. Posiekany koperek wymieszaj z sosem jogurtowym. Polej nim kalafior. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200ºC. Piecz 30 minut. Przed podaniem udekoruj odłożonymi...

  • uda duże można podzielić i są 4 porcje obiadowe - jako surówkę zrobiłam mizerię na jogurcie....................SMACZNEGO!!!

  • Udziec jagnięcy z młodymi warzywami

    .... Układamy udziec jagnięcy na warzywach i kładziemy pozostałe gałązki rozmarynu na mięsie. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy od 40 do 50 minut, w zależności od wielkości udźca i pożądanego stopnia...

  • Trudno przejść obojętnie obok ciasta marchewkowego, a już zwłaszcza obok łaciatej marchewki :) To ciacho kryje w sobie wiele pysznych składników – myślę, że to świetne połączenie, którego trzeba spróbować. No i dodatkowa zaleta jest taka, że łaciatą marchewkę przygotujesz w 30 minut :)

  • Panierowane pałki paprykowe

    ...i podlej marynatą. Na wierzchu możesz ułożyć gałązki świeżego rozmarynu. Smaku doda też młoda marchewka pokrojona na plasterki. Piecz ok. 40 minut, obracając i smarując podudzia co ok. 10 min marynatą. 

  • ja do tego dania wykorzystałam różne rodzaje mięsa, ponieważ u mnie w domu każdy lubi inne mięso

  • Mała pizza pita

    Te pizze to doskonały sposób na podanie dziecku więcej warzyw, a zarazem przepyszny lunch bądź przekąska. I tak łatwo je przygotować.

  • rozkosz dla podniebienia........

  • Żyć dobrze... z alergią

    ...piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 180°C. Pieczemy, aż ciasto będzie dobrze przypieczone i chrupiące. Wtedy blachę wyjmujemy z piekarnika. Ciasto po lekkim przestudzeniu łamiemy na małe kawałki. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy jeszcze chwilę, aż wszystkie kawałki będą wysuszone i chrupiące. Uważamy, aby ich nie przypalić.  Po przestudzeniu kawałki mielimy w robocie kuchennym z metalowym...

  • SMACZNE MIĘSKO!!!

Artykuły na temat: młoda marchewka z piekarnika
  • Marchewka w palonym maśle z pistacjami i koperkiem

    ...i mocno wstrząsaj, by składniki się połączyły. Wyjmij marchew z piekarnika i rozłóż na półmisku. Polej dressingiem i posyp pistacjami oraz koprem. Podawaj od razu. (Po pewnym czasie w temperaturze...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Młode ziemniaki

    ...łódeczek. Ziemniaki ułóż na blasze, wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200° C, zapiekaj ok. 20 minut. Podawaj od razu udekorowane gałązkami szczypiorku. 3. Do zapiekanych ziemniaków podaj...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Z gruntu dobre

    ...i dodać do zupy bądź sałatki. 2. Szparagi i rzodkiewki wymieszaj z oliwą, przyprawą zatar i solą. Wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. 3. Po upieczeniu posyp pokruszoną fetą(...). 8. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20 minut. Podawaj na ciepło z sałatką. Młode duszone pory Pierwsze gruntowe pory są bardzo aromatyczne. Delikatniejsze...

  • Wykorzystajcie sezon na młodą kapustę i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Jedząc kapustę dostarczymy do naszego organizmu wiele innych składników odżywczych. Czy wiedzieliście, że kapusta zawiera tyle samo cennej witaminy C, co cytryna, a głąb nawet więcej? Substancja ta jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, a zwłaszcza układu odpornościowego, o czym z pewnością...

  • A na talerzu maj

    ...pieczenia wyłóż pergaminem, poukładaj na nim porcje ryby. Wstaw do piekarnika na 15 minut. Po 5 minutach połóż na blasze umyte pomidorki na gałązkach. W tym czasie w rondelku albo na patelni rozgrzej(...) Poziom trudności: 1 Składniki: 12 zielonych szparagów, 12 białych szparagów, 100 g klarowanego masła, 1 marchewka, pęczek natki pietruszki, 3 bułki pszenne lub inne pieczywo według uznania, sól...

  • Młoda kapusta jest rarytasem, na który warto czekać cały rok. Aby ją odpowiednio uhonorować, należy zaopatrzyć się w najlepsze przepisy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, ciepłe dni. Młoda kapusta - smaczna, ale czy zdrowa? Kapusta powszechnie jest uznawana za warzywo ciężkostrawne, a tym samym niezbyt zdrowe. Warto jednak...

  • Graj w zielone

    ..., które właśnie teraz są najsmaczniejsze. A dodatkowo prezentują się pięknie na talerzu. Młoda kapusta duszona w curry Mocno zielone liście młodej kapusty są soczyste i jędrne. Najlepiej jeść je(...) porcji: 4 czas przygotowania: 50 minut Składniki: młoda, biała kapusta (można użyć też włoskiej), łyżka masła, cebula, 2 ząbki czosnku, 3-centymetrowy kawałek świeżego imbiru, czerwone chili...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...