• Informacje na temat:

    mleczko z sera

Przepisy na temat: mleczko z sera
  • Ptasie mleczko z pieczonej dyni

    Dynia jest coraz bardziej doceniana. Zwłaszcza, że szefowie modnych restauracji, w sezonie, coraz chętniej serwują dynię pod różnymi postaciami. Czy może czymś zaskoczyć? Za przykład niech służy ptasie mleczko z pieczonej dyni.

  • Idealna propozycja do kawy. Pyszna pianka z galaretką na biszkopcie.

  • Pomysł na pikantny obiad

    ...i dodajemy cukier, curry oraz kurkumę. Całość dokładnie mieszamy i smażymy przez około 1 minutę. Na koniec dodajemy śmietanę i mleczko kokosowe. Gotujemy dalej przez kolejne 4-5 minut, często mieszając...

  • To nasz ulubiony, lekki i puszysty serniczek:)

  • Smaczne potrawy na cały tydzień

    Szakszuka – jajka w stylu egzotycznym Sposób przygotowania 1. Paprykę czerwoną przekrój, wytnij gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj posiekaną drobno cebulę i paprykę. Gdy się zrumienią, wrzuć obrany i pokrojony w plasterki czosnek. Smaż przez chwilę.  2. Dodaj pomidory z puszki lub obrane i pokrojone świeże pomidory. Wlej mleczko kokosowe, posyp przyprawami...

  • Ptasie mleczko po mojemu.

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Ten owoc o słodko-kwaskowym smaku dobrze komponuje się nie tylko z deserami. Warto odkryć także jego pyszne połączenie z drobiem, warzywami, a nawet... rybą!

  • Kolorowe i reprezentacyjne ciasto

  • Mleczko kokosowe ma wiele zastosowań w kuchni. Jest nie tylko bogactwem witamin, ale też produktem o właściwościach leczniczych. Oto sprawdzony przepis na domowe mleczko kokosowe.

  • Nie ma to jak domowe ptasie mleczko :)

Artykuły na temat: mleczko z sera
  • Kiedy mleko i jego produkty odchudzają?

    ...produktów dziennie, np. kubek jogurtu (kefiru), 10 dag twarogu, plasterek sera. Pamiętaj, że zbyt duże spożycie białka może mieć odwrotny skutek i efekt będzie jak przy nadmiarze węglowodanów: wzrost(...), pomidorem, papryką), nasycisz się na długo, a kaloryczność tego sera nie jest wysoka: 200 kcal w 10 dag. Co ciekawe, wiele innych serów też ma IG 0, np.: kozi miękki, mozzarella, brie oraz camembert...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Co robić, by malec polubił...

    ..."paluszki", obtaczaj w mące i smaż na chrupko; ● rób pasty do kanapek, np. z wędzonej makreli, białego sera, ogórka kiszonego, ziół i jogurtu naturalnego. Z dodatkiem tego przysmaku możesz też przygotować pyszne łódeczki. Przekrój ugotowane jajko, wyjmij żółtko, a na jego miejsce włóż pastę. Zrób na łódce-jajku żagielek z żółtego sera na maszcie z wykałaczki. ...warzywa Dzieci powinny je jadać...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Królowa jesieni

    ..., mleczko kokosowe oraz sok z cytryny. Wymieszaj i gotuj jeszcze ok. 5 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z ugotowanym na sypko ryżem lub świeżym pieczywem. Jeśli chcesz zagęścić potrawę(...) dag ryżu do risotto np. Arborio, 4 szklanki bulionu warzywnego, 100 ml białego wytrawnego wina, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 2-3 łyżki tartego sera np. parmezan l sól l pieprz, kilka listków świeżej...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...na maśle, dodać ryż, przesmażyć. Wlać mleczko kokosowe i bulion, zagotować i gotować 20-25 minut. Doprawić solą i pieprzem. W tym czasie mięso usmażyć na oleju, 2 minuty przed końcem smażenia(...) g sera owczego Natka pietruszki 150 g świeżych daktyli Pieprz 100 ml wody i szpinak umieścić w rondelku i zagotować na średnim ogniu. Gotować 8 minut, osączyć na sicie. Zagotować 250 ml wody...

  • Oryginał zawsze jest lepszy niż podróbka. Czy dotyczy to również sera? Produkty seropodobne mimo że często zawierają substancje, które spożyte w bardzo dużych ilościach mogą szkodzić, to jednak przez wielu są chwalone. Dopóki więc będzie na nie popyt, nie znikną ze sklepowych półek. I nikt z przeciwników podrabianego sera nic na to nie poradzi. Fot. 123RF Znajdziesz je w niejednym cheeseburgerze, są zazwyczaj dodawane do pizzy w wielu lokalach oraz do innych dań typu fast food. Wyroby...

  • Gotuj razem z Sophią Loren

    Trenette z pesto czyli tranette col pesto Składniki dla 6 osób: 600 g trenette (lub vermicelli ), 50 g listków świeżej bazylii, 3 łyżki startego sera pecorino, 3 łyżki startego parmezanu, 3 ząbki(...) czosnku i bazylii to 1 do 3). Kiedy powstanie papka, dodać kilka łyżek startego sera: pół na pół pecorino i parmezanu, aż do uzyskania jednolitej, raczej tłustej masy. Następnie wlać powoli, kropla po...

  • Zwykle stosujemy go jako dodatek, jednak czasem ser może stać się prawdziwą gwiazdą w naszej kuchni. Oto kilka przepisów, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom serów. Fot. 123RF/Picsel Legenda głosi, że ser został przypadkowo wynaleziony przez pewnego Araba, który konno przemierzał pustynię, mając w bukłakach duży zapas mleka. Kiedy zatrzymał się, aby ugasić pragnienie, ze zdziwieniem stwierdził, że mleko zmieniło się w mętną ciecz. Spragniony mężczyzna nie miał wyboru - musiał...