• Informacje na temat:

    mizeria z buraczków

Artykuły na temat: mizeria z buraczków
  • Daria Ładocha, Nowoczesna kuchnia polska

    ..., tatara z dorsza z limonką i chilli czy buraczków zasmażanych z porzeczkami. Rozkoszuj się cudownymi smakami dzieciństwa bez wyrzutów sumienia. Gotuj lekko i nowocześnie, korzystając z bogactwa(...) i kolendrą mizeria w śmietanie z orzechów nerkowca z sezamem budyń z tapioki z malinami  Drogi Czytelniku, w tej książce odnajdziesz całe moje dzieciństwo zaklęte w dobrze znanych ci potrawach. Ale...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Co jeść, aby poczuć ulgę przy zapaleniu żył

    ...ciasta czekoladowego z buraczkami, kompot jabłkowy. Kolacja Dorsz pieczony z plastrami cytryny, kasza jaglana, mizeria albo brokuły, pieczone ziemniaki, woda z cytryną.

  • Przetwory z buraków cieszą się w naszym kraju ogromną popularnością. Nic dziwnego. W końcu są smaczne i bardzo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Buraki to doskonały środek wzmacniający nasz układ krwionośny. Już nasze babcie wiedziały o tym, że warzywo to pomoże osobom cierpiącym na anemię i niedokrwistość. Ze względu na zawarte w nich substancje, w tym silne przeciwutleniacze, buraki stanowią doskonały środek krwiotwórczy. Bardzo ciekawą informacją jest również fakt, iż buraki mogą obniżyć poziom...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...pomidorowego to zaledwie 16 kcal. Jest bogaty w potas potrzebny sercu. Możesz doprawić go tak jak lubisz, np. czosnkiem, chili. Mizeria: Ogórki są doskonałą, niskokaloryczną przekąską w każdej postaci. To...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Ty nie jesteś zwykły menel, Baśka!

    Już szósty miesiąc tu przychodzę. Dokładnie od dnia, w którym Lucynka spytała, jak mi na imię.

  • Z cukinii najczęściej robimy placki lub zjadamy ją w całości, wypełnioną aromatycznym farszem. Warto jedna pamiętać, że możemy również przygotować z niej wyjątkowo smaczne przetwory na zimę. Fot. 123RF/Picsel Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni...

  • Teatr pachnie czekoladą

    Zapach czekolady zawsze będzie dla mnie zapachem mojego pierwszego teatru i pierwszych ról - mówi aktorka Katarzyna Herman.

  • Większość z was kojarzy panią Elżbietę pod nickiem Koral. Jej przepis na tort z masą pomarańczową zwyciężył w czwartym etapie naszego konkursu urodzinowego, co stanowiło świetną okazję, aby poznać ją nieco bliżej. Fot. Koral na Smaker.pl Pani Elżbieta dołączyła do grona użytkowników Smakera w lipcu 2016 roku i od tamtej pory regularnie dzieli się z nami fantastycznymi pomysłami na różnego rodzaju potrawy: zarówno te słodkie, jak i wytrawne. W ciągu niespełna dwóch lat, Koral dodała do Smakera...