• Informacje na temat:

    miseczki z farszami

Przepisy na temat: miseczki z farszami
  • Miseczki z mielonym mięsem

    Smakowicie nadziane ziemniaki, to świetny pomysł na sycącą przekąskę. Nic nie stoi na przeszkodzie, by zaserwować je również jako samodzielne danie.

  • Bakłażany i cukinie z farszem

    ...nałóż do łupinek. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Posyp nim nafaszerowane cukinie. Ponownie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz przez 45 minut. Wegetariańskie miseczki...

  • Warzywa z lekkim farszem

    ...natką pietruszki, np. karbowanej. Zamiast pietruszki użyj natki kolendry. Upieczone bataty ew. oprósz szczyptą kurkumy lub curry.  Cebulowe miseczki z mięsem Sposób przygotowania 1. Zagotuj...

  • Rolada z farszem

    Czerstwe bułeczki porwać na mniejsze kawałki, wrzucić do miseczki, zalać odrobiną letniej wody (lub mlekiem) i odstawić. Kiedy zmiękną, dobrze je odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę albo zmiażdżyć nożem - z odrobiną soli. Mięso mielone przełożyć do większej miski. Dodać odciśniętą bułkę, posiekaną cebulę i czosnek. Wbić jajko, dołożyć...

  • Tatarskie czebureki z farszem

    Pomysł na obiad w orientalnym stylu.

  • Kokilki z sułtańskim farszem

    Składniki: 4 duże kwaskowe jabłka 20 dag mieszanki bakaliowej (rodzynki, żurawina, figi, morele, kandyzowane owoce, orzechy włoskie i laskowe oraz migdały bez skórki) 4 łyżki rumu 2 łyżki brązowego cukru mielony cynamon 4 łyżeczki płynnego miodu albo syropu klonowego Przygotowanie: 1. Suszone figi i morele przepłucz na sitku, osusz, pokrój na kawałki. Wrzuć do miseczki...

  • Ziemniaczki z farszem. Po 24. miesiącu

    Przygotowanie: Umyj dokładnie ziemniaki, owiń je w folię i upiecz w piekarniku. Obierz ogórki i pokrój je w bardzo drobną kostkę. Przełóż do miseczki ugotowaną rybę, biały ser, pokrojony ogórek, cebulę, koperek, przecier pomidorowy i wymieszaj wszystkie składniki. Gdy ziemniaki będą miękkie, wyjmij je z folii, a kiedy nieco ostygną, przekrój na pół i lekko wydrąż. W środek każdego ziemniaka...

  • Pomidorki z farszem (po 3. roku)

    Składniki: 3 pomidory 100 g sera pleśniowego dwa jajka cebula majonez Sposób przygotowania: Umyj 3 pomidory średniej wielkości, zetnij nożem ich wierzchołki, wydrąż miąższ, aby powstały miseczki. Teraz zrób nadzienie. 100 g łagodnego sera pleśniowego pokrojonego w kostkę wymieszaj z dwoma ugotowanymi żółtkami. Dodaj 2 łyżeczki siekanej cebulki, łyżeczkę majonezu i odrobinę...

  • Wegetariański omlet z farszem warzywnym

    Składniki na 2 porcje: 4 jajka, 2 strąki kolorowej papryki, 2-3 dymki ze szczypiorem, 10 dag fasolki szparagowej, 10 dag brokułów, 10 dag kalafiora, 1 marchewka, 2 łyżki mąki, 4 łyżki masła, 3 łyżki oliwy, zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku.

  • Kieszonki z fetą i orzechami

    Sposób przygotowania: 1. Piersi kurczaka opłucz, osusz, włóż do miski. Natrzyj solą oraz pieprzem. Posmaruj keczupem, odłóż na 1-2 godziny do lodówki. 2. Ser feta przełóż do miseczki, rozdrobnij widelcem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz uprażone na suchej patelni i drobno posiekane orzechy. Farsz dopraw do smaku chili. 3. Zamarynowane piersi oczyść z keczupu. Każdą natnij tak, by...

Artykuły na temat: miseczki z farszami
  • Babeczki z ciasta francuskiego z trzema farszami ze śledzia

    ...w sklepie. Farsz 1: Pokrój śledzie z oleju w drobną kostkę i wrzuć do miseczki. Orzechy nerkowca przyrumień na patelni z odrobiną masła. Do małego kubeczka daj miód i ocet ryżowy i zamieszaj. Do...

  • Pieczone ruskie pierogi

    Tradycyjnie ruskie pierogi się gotuje, ale ja zdecydowanie wolę wersję pieczoną. Twaróg w farszu zastępuje tofu z sokiem z cytryny. Przepis pochodzi z książki Idy Kulawik "Roślinna kuchnia polska".

  • Kotlety mielone z pieczarkami

    Sposób przygotowania: 1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor na oleju. Przełóż z patelni do miseczki.  2. Pieczarki obierz, drobno pokrój i usmaż na tej samej patelni, co cebulę, aż ładnie się zrumienią. Mięso przełóż do miski i wyrabiaj dłonią, aż stanie się kleiste.  3. Dodaj podsmażoną cebulę, pieczarki, jajka, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj...

  • Empanadas

    Rodzynki przełóż do miseczki i zalej wrzątkiem. Po kilku minutach osącz je na sicie. Cebulę obierz z łupin, posiekaj drobno, a następnie przesmaż ją...

  • Pulpety z miętą i sałatką z fety

    Niedrogie mięso mielone sprawdza się w różnych potrawach. Jest pyszne w formie pieczeni, pulpetów z dodatkiem ziół, a także jako zapiekanka lub farsz do ciasta. Dobre na szybki i smaczny obiad.

  • Zrazy po meksykańsku

    Sekretem wyjątkowego smaku tych zrazów jest ostry farsz, który przygotowuje się z mięsa i papryki.

  • Nadziewana kalarepa

    ...1. Obrać kalarepy, wydrążyć środki. Miseczki włożyć do osolonego wrzątku, gotować ok 10 minut. Wyjąć, ostudzić. 2. Cebulę drobno posiekać, szpinak umyć, wydrążony miąższ kalarepy pokroić. Na patelni rozgrzać jedną łyżkę oliwy, włożyć warzywa, przesmażyć, poddusić. 3. Na dwóch łyżkach oliwy smażyć do zrumienienia mielone mięso. Dodać gorący bulion, zagotować. 4. Wymieszać podsmażone warzywa...

  • Królowa cukinia

    Potrafi wcielić się w niejedną rolę, np. zapiekanki z warzywnym lub mięsnym farszem. Z powodzeniem zastąpi sałatę do obiadu oraz zielony ogórek na kanapkach.

  • Fantazyjne pierogi

    Niebanalny farsz na pierogi? Może z boczkiem i migdałami lub mozzarellą i oliwkami?

  • Pierożki w kształcie serca

    W Walentynki miło jest zaskoczyć ukochaną osobę własnoręcznie przygotowanym posiłkiem. Dołóż starań, by danie symbolicznie nawiązywało do Twoich gorących uczuć.