• Informacje na temat:

    miodownik z puszysta masa

Przepisy na temat: miodownik z puszysta masa
  • Miodownik

    ..., przecedź przez sitko. Dołóż miód, mieszaj, aż składniki się połączą. Gdy ciasto ostygnie podziurkuj je, np. pałeczką do sushi. Miodownik polej równomiernie połową ponczu, omijając pomarańcze...

  • Zima to czas kiedy prym wiodą u nas wszelkiego rodzaju miodowniki. Tym razem miodownik z warstwą budyniu, masą maślano-kajmakową, oblane polewą kakaową.Pycha.

  • Miodowniki pełne orzechów

    ...upiecz je na blaszce przykrytej pergaminem (po ok. 30 minut w 180 st.). Placki ostudź.  2. W rondlu zagotuj mleko, wsyp kaszę i cukier. Mieszając, gotuj na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ostudź...

  • Wypróbowany przepis na "Miodownik"

  • Ciasta z orzechami i makiem

    .... Czynności powtarzaj, aż zużyjesz masło i cukier.  Miodownik na kefirze Sposób przygotowania 1. Masło oraz miód podgrzewaj, aż się stopią. Wystudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj(...) łyżką.  2. Blachę (30 x 30 cm) wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wierzch wyrównaj. Miodownik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 st. C. Piecz 50-60 minut, aż...

  • Gdy brak czasu na prawdziwego piernika. Zapraszam na mój blog: http://kobiecykacik.blox.pl

  • Ciasto piernikowe, przekładane powidłami, nutellą i dwoma masami. Miodowniki z polewą czekoladową, wyszły bardzo pyszne.

  • Coroczny hit na Świątecznym stole czyli uwielbiany w mojej rodzinie miodownik z masą grysikową i orzechami :) 

  • Od kiedy pamiętam w święta pojawiał się na stole miodownik. Pachnący miodem, miękki, po prostu rewelacyjny :)

  • Pyszne

Artykuły na temat: miodownik z puszysta masa
  • Miodownik z pomarańczami i kumkwatami

    1. Pomarańcze sparz wrzątkiem, wytrzyj, z dwóch owoców zetrzyj skórkę. Ze wszystkich pomarańczy wyciśnij sok. Masło utrzyj z  miodem na puszystą masę....

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Ania zaprezentowała jurorom przepis na miodownik. Ciasto 3 szklanki mąki pszennej 0,9 dag margaryny 1 szklanka cukru 3 jaja 1½ łyżeczki sody 3 łyżki miodu   Masa śmietanowa ze śliwkami ½ kg śliwek węgierek 1 szczypta cynamonu 1 szczypta kardamonu 2-3 łyżki miodu (zależy od kwaśności śliwek) opcjonalnie dłuższe smażenie lub dodanie ½ łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki wody (do rozpuszczenia mąki) 400 ml śmietany 30% 2 serki mascarpone 2-3...

  • Deser słodko- kwaśny

    Cytrynowy miodownik z kremem to idealny poczęstunek dla osób, które cenią niebanalne smaki.

  • Miodownik to ciasto deserowe, wywodzące się z żydowskiej tradycji weselnej. W Polsce przepis ten nieco zmodyfikowany, często wykorzystywany jest na świątecznych stołach. Fot. materiały prasowe To co zachęca do jego wykonania to niewątpliwie wyjątkowy smak półkruchego ciasta przełamanego kremową masą budyniową i słodkim kajmakiem. Dodatkowym atutem jest niezwykła prostota jego wykonania, która przekonuje do spróbowania swoich sił w cukiernictwie. Składniki na ciasto: · 200 g miękkiego masła ·...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Jagoda zaprezentowała jurorom przepis na miodownik królewski. Ciasto miodowe 300 g mąki pszennej 150 g margaryny 1 łyżeczka sody 6 łyżek miodu 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu   Biszkopt 6 jajek 1 szczypta soli 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej   Krem budyniowy 3 szklanki mleka 6 łyżek cukru 2 budynie waniliowe na 3/4 l mleka 1 kostka masła (200 g)   Masa orzechowa 250 g orzechów włoskich 75 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki miodu...

  • Wilgotne i mocno czekoladowe – takie jest prawdziwe brownie, a jeśli dodamy do niego wiśnie otrzymamy uzależniająco pyszne ciasto, które jest najlepszym przykładem tego, że liczy się wnętrze a nie wygląd zewnętrzny. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a co ważniejsze to ciasto nie może się nie udać. Brownie pokochacie za intensywny smak ale także za to, że długo pozostaje świeże, legendy głoszą, że po trzech dniach jest najlepsze ale kto mógłby się tak długo powstrzymywać? Składniki:...

  • Lekkie, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Dodatkowym atutem jest fakt, że nie trzeba go piec! Składniki: 750 g mascarpone (schłodzony) 2 galaretki cytrynowe 400 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej) 4 łyżki cukru pudru 400 ml wrzątku Skórka z otarta z pomarańczy Ok. 15-18 szt. herbatników 1 mango lub 300 g innych, ulubionych owoców Płatki kokosowe (można zastąpić wiórkami) Wykonanie: Mango obrać, pokroić w cienkie plastry. Płatki kokosowe uprażyć na złoty kolor na suchej...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Justyna zaprezentowała jurorom przepis na miodownik. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej (typ 450) ½ szklanki mąki kukurydzianej ¼ szklanki zmielonych migdałów (mąki migdałowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli morskiej 100 g miękkiego masła ½ szklanki miodu 2 duże jajka (nie z lodówki) ½ szklanki mleka (nie z lodówki)   Syrop ¼ szklanki miodu 2 łyżki soku z pomarańczy   Krem ½ szklanki serka mascarpone lub serka kremowego 250...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Tomasz zaprezentował jurorom przepis na miodownik udekorowany kwiatami. Biszkopty 12 jaj 4 łyżki cukru 1 szklanka płynnego miodu niecałe 2 szklanki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 4 łyżki przyprawy do piernika 2-3 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Marmolada 3 puszki moreli w zalewie mąka ziemniaczana do zagęszczenia opcjonalnie żelatyna   Krem miodowy 3 jaja 150 g drobnego cukru 300 g masła 2 łyżki miodu...