• Informacje na temat:

    miod do bigosu ile

Przepisy na temat: miod do bigosu ile
  • Wigilia i Boże Narodzenie dla dzieci

    ...filety rybne. W podobny sposób można też przygotować warzywną „pierzynkę” do ryby po grecku. Lekką i smaczną alternatywą dla tradycyjnego bigosu, który – zawierając kawałki mięsa i kiełbasy – jest(...) dzieci zbyt ciężkostrawna. Jeśli chodzi o śledzie, można je podawać dzieciom, o ile są odpowiednio przyrządzone – marynata nie powinna raczej zawierać ciężkostrawnej cebuli i dużej ilości oleju ani octu...

  • Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !

  • Przepisów na bigos jest tyle, ilu kucharzy. W tym przepisie postawiłem na prostotę, szybkość i jest to prawie dietetyczny bigos :-)

  • Sprawdzony przepis na "Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y"

  • Jak w domu przygotować prawdziwy, staropolski bigos - sprawdzony przepis krok po kroku. Aby bigos uzyskał najlepszy smak, wszystkie jego składniki  smakowe powinny dokładnie się połączyć. Ponieważ przygotowujemy go z kiszonej kapusty, nie jest poddatny na szybkie psucie, dlatego najlepiej jeżeli będziemy gotowali tą potrawę przez kilka dni - wielokrotnie schładzany i odgrzewany bigos jest jeszcze lepszy niż świeży. Jeżeli robię już bigos to tylko wg. tej receptury. Polecam Wam ten przepis,...

  • Kapusta z grzybami (bigos) z dodatkiem miodu to świetna propozycja na świąteczny stół. Polecam przepis.

  • Szybki obiad na leniwe dni. Niby bigos a smakuje jak gołąbki. Ryż, kapusta, mięsko mielone z cebulką - pycha!

  • Ile domów, tyle przepisów na bigos - dziś podaję przepis na przepyszną wersję bigosu, który robi się w moim rodzinnym domu. Najlepszy na Święta i Nowy Rok

  • Smaczny i niezbyt kaloryczny ;-)

  • Bigos to chyba jedna z najbardziej popularnych potraw, które kojarzą się z Polską. Treściwy, syty, aromatyczny, z kiszoną kapustą, grzybami, śliwkami, wędlinami oraz mięsem.

Artykuły na temat: miod do bigosu ile
  • Korzenie idealnego  samopoczucia

    Piernik, kompot, grzane wino, kapusta... Nawet nie wiesz, ile w nich zdrowia!

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy, na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas...

  • Resztki po świętach: już dziś pomyśl o tym, jak je wykorzystać

    ...ciastami. Szczelnie zapakowane w woreczki strunowe, podpisane datą mogą leżeć w zamrażalniku przez kilka tygodni. Pamiętaj, żeby wyjmować tylko tyle, ile potrzebujesz w danym momencie. Kreatywne(...) wymieszaj z płynnym masłem. W pucharku układaj warstwami ciasto, twarożek (doprawiony miodem i rodzynkami oraz żółtkiem jajka) i owoce. Warto także przygotować przekąskę do kawy! Pokruszone ciastka...

  • Na medycynie, piłce nożnej i kulinariach znamy się wszyscy, a przynajmniej lubimy tak sądzić. Polskie produkty spożywcze nie mają przed Tobą tajemnic? Sprawdź swoją wiedzę! Fot. materiały prasowe - Uczcijmy wspólnie Dzień polskiej żywności - zapraszają organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego ''Doceń polskie''. 25 sierpnia, właśnie z okazji Dnia polskiej żywności, przygotuj danie z rodzimych składników, powróć do smaków z dzieciństwa lub poeksperymentuj w kuchni i stwórz własny...

  • Tradycja ma się dobrze

    ...z Litwy). To nasza specjalność i najważniejsza potrawa na wigilijnym stole. Tak jest w moim domu i u rodziców. Tak było w domu babci. Nie wiem, ile pokoleń kresowych przodków też przyrządzało drożdżowe(...) tam jest popularny. To pyszne postne danie, wolę je nawet od bigosu. Jeśli ktoś zapytałby mnie o tradycyjny polski smak, dałabym mu do spróbowania świąteczny groch z kapustą. Czas przygotowania...

  • Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami - suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty. Składniki: · 1 kg kapusty kiszonej · 400 g karkówki lub łopatki wieprzowej · 200 g karkówki, antrykotu lub łopatki wołowej · 150 g boczku wędzonego · 100 g śliwek Kresto · 2 łyżki oleju Rapso · 50 g suszonych...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • Na świątecznym stole nie może zabraknąć aromatycznego bigosu. Zobaczcie, jak go zrobić. Fot. 123RF/Picsel Aby przygotować naprawdę dobry bigos, należy zadbać o kilka bardzo ważnych szczegółów; od wyboru składników, przez sposób gotowania, a na odpowiedniej prezentacji i wyborze porcelany podkreślającej efekt końcowy skończywszy. Ugotowanie świątecznego bigosu wymaga od nas cierpliwości, jednak warto pamiętać, że przygotowany z dbałością może stać się hitem naszego świątecznego biesiadowania....

  • Miód wzmacnia serce, koi skołatane nerwy, leczy przeziębienie i łagodzi podrażnienia skóry. Dodatkowo ma właściwości bakteriobójcze i uodparniające. Fot. 123RF/PICSEL Miód jest jednym z najcenniejszych darów, jakie otrzymaliśmy od natury. Naukowcy wykazali, że regularne spożywanie miodu ma zbawienne skutki dla całego organizmu. Powstawanie miodu Miód produkują pszczoły, zanosząc do ula nektar kwiatowy albo spadź. Nektar jest wydzieliną roślin, składającą się głównie z fruktozy i glukozy,...

  • Miód jest cennym darem natury. Pomaga walczyć z różnymi chorobami, zachować młodość i urodę, a do tego pysznie smakuje. Na rynku znajduje się wiele gatunków miodu, tylko jak wybrać ten właściwy? Jaki miód jest najzdrowszy?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje miodów Miód dzielimy w zależności od tego, z jakiego surowca został wykonany. Wyróżniamy trzy grupy: nektarowe, czyli kwiatowe, spadziowe oraz mieszane. Istnieją także miody syntetyczne. Nie mają jednak korzystnych właściwości zdrowotnych,...