• Informacje na temat:

    migdały do masy

Przepisy na temat: migdały do masy
  • Palce wiedźmy

    Orzechy i migdały rozdrabniamy w malakserze, prawie na mąkę.

  • Drożdżowy makowiec

    Wilgotny i pyszny, z dużą ilością masy...

  • Ciasto kakaowo-migdałowe

    Nie masz pomysłu na pyszne ciasto? Proponujemy takie, w którym znajdą się kakao i migdały. Smakuje wyśmienicie!

  • Piernik świąteczny dla bezglutenowców

    Przygotowanie świątecznych potraw dla osób na diecie wymaga szczególnej staranności. Możemy przygotować piernik bezglutenowy, z masy migdałowej i z daktylami. Aromatyczny, wilgotny i pyszny.

  • Ciasto bez pieczenia

    Gdy nie dysponujemy czasem albo wielkim talentem kulinarnym idealnym rozwiązaniem jest ciasto bez pieczenia, jak tort sublokatorski na bazie masy czekoladowej i migdałowej. Można go podawać z różnorodnymi dodatkami.

  • Czekoladowe makaroniki

    ...1. Migdały sparzamy, obieramy ze skórki i mielimy. Możemy też ułatwić sobie pracę sięgając po dostępne w sprzedaży mielone migdały. Z paczuszki odmierzamy wówczas ok. 30 g proszku. 2. Białka jajek oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywno. Żółtka będziemy mogli wykorzystać np. do pożywnej jajecznicy lub omletu. 3. Do sztywnej białkowej piany dodajemy zmielone migdały i cukier puder...

  • Piernikowe ziemniaczki

    ...ją  zamknąć i kilka razy uderzyć wałkiem, a później powstałe okruszki przesypać do miski). Migdały posiekaj dość drobno. 2. W rondelku zagotuj mleko z cukrem i kakao (cały czas mieszaj składniki łyżką). W kąpieli wodnej, rozpuścić czekoladę  z masłem. Ostudź i połącz obie masy. Przelej do piernikowej mączki. Dodaj rodzynki, migdały, aromat i konfiturę. Wszystko dokładnie wymieszaj, żeby masa...

  • Lukrowany makowy kołaczyk

    ...pestki. 4. Do masy makowej dodaj orzechy, migdały, figi, sok i skórkę pomarańczową. Wszystko wymieszaj i sprawdź, czy nie trzeba dosłodzić masy. Jeśli tak, dodaj do smaku miód, syrop klonowy lub cukier(...). Masę wstaw do lodówki.  2. Orzechy i migdały zalej wrzątkiem, po 5 minutach osącz, osusz. Z migdałów zdejmij skórkę, wszystko razem drobno posiekaj  albo rozdrobnij blenderem. 3. Suszone figi...

  • Leśny mech z migdałami

    ...homogenizowany ubij z miodem. Zmiksuj z tężejącą galaretką. Domieszaj migdały. 2/3 masy przełóż blaty, na wierzchu rozsmaruj resztę masy. Posyp pokruszonym ciastem. 4. Torcik schłodź. Pokrój na trójkątne(...) z proszkiem. Dosypuj po jednej łyżce do masy jajecznej, energicznie mieszając. Dodaj szpinak z melisą, zmiksuj. 2. Tortownicę o śr. 30 cm wyłóż pergaminem, wlej ciasto. Piecz ok. 50 minut w 180 st. Gdy...

  • Domowe pralinki

    ...1. Migdały (lub orzechy) prażymy w piekarniku w temp. 180 stopni ok. 15 min. lub prażymy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni, aż lekko się zrumienią. Przestudzone mielimy lub kroimy drobno(...) rozpuszczenia. Odstawiamy i dodajemy do czekoladowej masy śmietankę w temp. pokojowej i pokrojone orzechy, mieszamy do połączenia się składników.  3. Masę przekładamy do małych foremek lub większej blachy...

Artykuły na temat: migdały do masy
  • Migdały - powstrzymują głód i zapewniają szczupłą sylwetkę

    Zdrowe przekąski to sposób na zaspokojenie głodu, dlatego też 97 proc. z nas tak chętnie po nie sięga przynajmniej raz dziennie. Jednak w przerwie między posiłkami warto wybierać wartościowe przegryzki, a najbardziej polecane są... migdały.

  • Serowe brownie

    Do masy czekoladowej warto dodać posiekane migdały, orzechy laskowe lub pekan (maksymalnie 1/2 szklanki), zaś do serowej mrożone lub świeże maliny albo wiśnie z kompotu.

  • Makowiec z wiśniami

    Do masy makowej można dodać posiekane bakalie, np. suszoną żurawinę, migdały lub orzechy.

  • Brownie z orzechami

    Orzechy i migdały możesz najpierw uprażyć w piekarniku.

  • Dieta dla zdrowych zębów

    Prawidłowo zbilansowana dieta jest szalenie ważna, ponieważ przyczynia się nie tylko do utrzymania dobrej formy i odpowiedniej masy ciała, ale także do właściwego funkcjonowania całego organizmu. Bogactwo cennych składników dostarczanych z pożywieniem ma ogromny wpływ na zdrowie człowieka, a umiejętnie dobrany jadłospis jest w stanie wpłynąć na kondycję organów, ciała, skóry włosów, paznokci...

  • Rafaello

    Migdały sparz wrzątkiem, poczekaj 5 minut i zdejmij z nich skórkę. Wafle lub ciasteczka zmiel na drobno w malakserze. Można je również włożyć do foliowego...

  • Florenckie ciasto migdałowe z truskawkami

    W misce umieścić 200 g mąki, sól, mielone migdały, 60 g cukru, 1 jajko i 125 g masła w płatkach. Wyrabiać najpierw za pomocą robota, a następnie ręcznie....

  • Flawonoidy zapobiegają nadwadze

    Zwiększenie konsumpcji produktów bogatych we flawonoidy sprzyja utrzymaniu prawidłowej masy ciała, przyczynia się też do utraty nadmiaru kilogramów, wskazują naukowcy. Warto zwiększyć ilość spożywanych owoców i warzyw, bo to one są cennym źródłem flawonoidów.

  • Migdałowa moc zdrowia

    Migdały doceniane są za swoje wyjątkowe właściwości od tysiącleci. W dobrze skomponowanej, zbilansowanej diecie nie może ich zabraknąć - są one bowiem jedną, wielką bombą minerałów i witamin oraz skarbnicą bezcennych dla organizmu, zdrowych tłuszczy nienasyconych.

  • Ciasteczka amaretti

    Do miski włóż mielone migdały, cukier oraz przesiane kakao i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj rozkłócone jajko (wcześniej umyj je i osusz) oraz likier...