• Informacje na temat:

    mięso z żurawiną i serem camembert

Przepisy na temat: mięso z żurawiną i serem camembert
  • Camembert z żurawiną

    Seler i paprykę myjemy, czyścimy, kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z żółtym serem. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert przekrawamy wszerz na połowy. Napełniamy farszem warzywno-serowym. Składamy w całość i lekko dociskamy, by góra skleiła się z dołem. Serki panierujemy najpierw w rozmąconym jajku, a potem w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na...

  • Odkryj żurawinę

    ...z otartą skórką i wyciśniętym sokiem z 1 cytryny, oliwą z oliwek oraz przyprawami. Marynatą natrzyj kurczaka  i odstaw. Następnie przełóż mięso wraz  z marynatą do żaroodpornego naczynia i dodaj pozostałe cytryny pokrojone w plastry, rozmaryn, ząbki czosnku i żurawinę. Piecz  w temp. 200 stopni C przez 50 min., co jakiś czas polewając mięso wytopionym sosem. W trakcie pieczenia możesz dodać...

  • Panierowany camembert

    Składniki: - 2 szt. camembert, - 2 szklanki płatków kukurydzianych, - 1 jajko, - pieprz, - 4 łyżki żurawiny do mięs, - kilka listków natki pietruszki, - olej do smażenia Przygotowanie: Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietruszki. Czas przygotowania 20 min. Przepis na 2 osoby.

  • Smaczne potrawy obiadowe

    Orientalne pulpeciki Sposób przygotowania 1. Mięso zmiel, dodaj startą na tarce cebulę i czosnek. Przypraw solą, pieprzem. Wbij jajka, dodaj bułkę tartą i sos rybny. Zagnieć. Uformuj małe(...) 1. Kurczaka pokrój, przypraw, polej oliwą. Schłodź. Zeszklij posiekaną cebulę, wsyp pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek. Dodaj kurczaka, zrumień.  2. Wlej śmietanę, dodaj posiekane pomidory i camembert bez...

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...kwadratów zaginać do środka. Ciasto posmarować żółtkiem zmieszanym z mlekiem, całość posypać starym serem. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piec w temp. 200 st. C przez 20-25 minut(...), posypywać żółtym serem. Ciasto rolować od szerszego brzegu do szpica i formować rogaliki. Układać na wyłożonej papierem blasze. Smarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200

Artykuły na temat: mięso z żurawiną i serem camembert
  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    D (odpowiada za prawidłową gospodarkę wapniowo-fosforanową w organizmie, a więc utrzymanie prawidłowej kondycji kości i zębów). Pieczarki z serem camembert (1 porcja) Czas przygotowania: 55 minut | Poziom(...) moczowych, kamicy nerkowej, miażdżycy i chorobach reumatycznych. Ser camembert jest źródłem dużej ilości wartościowego białka zwierzęcego, a także wielu witamin. Wśród nich znajdziemy m.in. witaminę...

  • Słowianie stosowali te owoce jako lek na reumatyzm, przeziębienia czy zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Była także środkiem przeciwszkorbutowym nazywanym „cytryną dla ubogich”. Obecnie żurawina świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs, sosów, a także słodkich wypieków. Fot. 123RF/Picsel Żurawina ma niewiele kalorii, a równocześnie wyjątkowo bogaty skład. Zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin, błonnika i soli mineralnych. Eliksir młodości Duża ilość różnego rodzaju substancji...

  • Ser na śniadanie

    .... Kanapki można też ubrać wiórkami startego na tarce sera żółtego, oliwka mi bez pestek, kaparami lub smażonymi borówkami. Camembert z żurawiną Skład na 4 porcje: 2 serki camembert, 50 g tartego(...) w drobną kostkę. Mieszamy z żółtym serem. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert przekrawamy wszerz na połowy. Napełniamy farszem warzywno-serowym. Składamy...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Z serem pleśniowym

    ...smaku pieprzem i solą. Połówki ogórka napełnić kremem serowym, następnie pokroić na 16 ukośnych kawałków. Frykadelki z serem camembert Składniki na 4 porcje: 1 czerstwa bułeczka, 80 dag ziemniaków, sól(...) z łupin, wystudzić. Cebule białe i czerwone obrać i osobno pokroić w drobną kostkę. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Łodygi selera naciowego pociąć w plasterki. Ser camembert pokroić na 10 kawałków. Mięso...

  • Nauka mówi jasno: mniej mięsa w naszej diecie korzystnie wpływa zarówno na nasze zdrowie, jak i na środowisko. Mimo szczerych chęci dla wielu z nas ograniczenie mięsa w diecie wydaje się być niemożliwe. Do decyzji o rezygnacji z mięsa najczęściej przyczyniają się zalecenia lekarskie lub ideologiczne przekonania. Mimo iż każdy z nas doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że zbyt częste jedzenie mięsa nie jest korzystne ani dla nas samych ani dla środowiska to wyeliminowanie go z diety wydaje się...

  • W czeskiej kuchni

    ...z cytryny. Dodajemy zahartowaną śmietanę. Podgrzewamy sos nie gotując już. Mięso kroimy w plastry, zalewamy sosem, ozdabiając plasterkiem cytryny z żurawiną. Svíčkovą podaje się z knedlikami(...) marynowany ser pleśniowy, olomoucke tvaruzky , pivni syr i topinky , czyli chleb z niebieskim serem pleśniowym i papryką. Svíčková na smetaně, czyli obiad na niedzielę w Czechach Składniki: 750

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...