• Informacje na temat:

    mięso z udźca indyka w warzywach

Przepisy na temat: mięso z udźca indyka w warzywach
  • Bakłażany z indykiem

    Składniki: 2 średnie bakłażany Do nadzienia: 1 cebula 2 pomidory 40 dag udźca  z indyka (bez kości) po 1/2 szklanki kukurydzy i zielonego groszku z puszki 4 łyżki oliwy 3–4 ząbki czosnku(...), osusz. Mięso pokrój na kawałki. Kukurydzę i groszek osącz z zalewy. Rozgrzej oliwę. Wrzuć kawałeczki indyka, mieszając, usmaż je na rumiano. Dodaj cebulę oraz pomidory i pastę pomidorową. Dołóż...

  • Wczoraj w promocji kupiłam wielki udziec z indyka, był tak wielki że po odjęciu z niego kości wyjdzie mi dwa obiady oczywiście dla trzech osób. Teraz jest tak gorąco że nawet jeść się nie chce ale ja bez gotowania nie umiem żyć. Z udźca zrobiłam sztukę mięsa w sosie z dodatkami, wszystko dokładnie podam w opisie.

  • Pasztet alzacki zatopiony w auszpiku

    ...odchudzona Postaw na pasztet przyrządzony wyłącznie z mięsa drobiowego (kurczaka i udźca indyka). Dodatkowo ok. 1/4 mięsa zastąp gotowanymi warzywami z włoszczyzny. Jeśli masa pasztetowa będzie zbyt(...)Do kamiennego naczynia włóż mięso. Cebule obierz, potnij, zeszklij na łyżce masła i dołóż do mięsa. Dodaj po szczypcie pieprzu białego i kajeńskiego, gałki, imbiru i cynamonu. Wsyp goździki i liście...

  • Sprawdzony przepis na "Rolada z udźca indyka"

  • Rosołek z nitkami

    Składniki: 250 g drobiu, np. udźca z indyka lub kurczaka pęczek włoszczyzny 2 łyżki makaronu nitki drobno posiekany koperek  sól Przygotowanie: 1. Mięso umyj pod bieżącą wodą. Włóż je do 1 l lekko osolonej wody i gotuj przez około pół godziny. 2. Następnie do wywaru dodaj obraną oraz umytą włoszczyznę i gotuj, aż warzywa i mięso będą miękkie. 3. Wyjmij z zupy ugotowane...

  • Smaczny pomysł na "Rolada z udźca indyka"

  • Rosołek z makaronem

    Składniki: 250 g drobiu, np. udźca z indyka lub kurczaka 1 pęczek włoszczyzny 2 łyżki makaronu nitki drobno posiekany koperek sól Przygotowanie: 1. Mięso umyj pod bieżącą wodą. Włóż je do 1 l lekko osolonej wody i gotuj przez około pół godziny. 2. Następnie do wywaru dodaj obraną oraz umytą włoszczyznę i gotuj, aż warzywa i mięso będą miękkie. 3. Wyjmij z zupy ugotowane...

  • Smaczny pomysł na "Pieczeń z udźca indyka"

  • Szaszłyki

    Po gruzińsku z duszonymi warzywami Składniki na 4 porcje: 300 g mięsa wieprzowego od szynki; 300 g udźca jagnięcego; sól i pieprz; 200 g słoniny; 2 papryki; 5 cebulek; 2 ząbki czosnku; olej; 2 łyżki musztardy; 1 liść laurowy; 5 ziaren ziela angielskiego; 2 pomidory; 1 bakłażan. 1. Jagnięcinę i wieprzowinę myjemy i czyścimy z błon. Kroimy na mniejsze plastry, lekko zbijamy tłuczkiem. Mięso...

  • Filet z indyka przygotowany niewłaściwie często jest suchy i nie do końca delektujemy się jego smakiem. Danie, które polecam jest idealnym przepisem na delikatne kruche mięso indycze.

Artykuły na temat: mięso z udźca indyka w warzywach
  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    .... Jadłospis na 1 dzień Śniadanie: Plastry gotowanego na parze udźca z indyka, obsypanego suszonymi ziołami, sałatka z pomidorów i świeżej papryki z młodą cebulką. Drugie śniadanie: Pasta z jajek na(...) sojowego, a nadwaga zniknie. To tak nie działa, dlatego zanim przejdziemy na dietę, warto wiedzieć, jakie konsekwencje zdrowotne może ona dla nas mieć. Paleo - najważniejsze jest mięso Punktem...

  • Obiad na tarasie

    Rozmarynowe bitki wieprzowe Składniki na 4 porcje : 800 g udźca wieprzowego, kilka gałązek rozmarynu, 2 łyżki przyprawy do grilla, 3 łyżki oleju, pół łyżeczki tłuczonego czerwonego pieprzu, 2 większe jabłka. Mięso oczyścić, pokroić w średniej grubości plastry i lekko je rozbić. Gałązki rozmarynu opłukać, osuszyć, poodrywać listki. W miseczce wymieszać olej z przyprawą do grilla, tłuczonym...

  • Choroba refluksowa. Co jeść, a czego się wystrzegać?

    ...: 24% | Węglowodany: 12% | Kaloryczność: 18% Udziec z indyka z sosem buraczano-malinowym (1 porcja) Składniki: - kawałek udźca z indyka (180 g), - 1/2 szklanki soku buraczanego (120

  • Podaj drób na różne sposoby

    ...: 0,75 dag mięsa z udźca indyka, 1 słoik żurawiny do mięs, 1 szklanka tłustej śmietany 30 %, 1 cebula, olej do smażenia, 3 łyżki mąki, sól i pieprz. Po oczyszczeniu i osuszeniu mięso z indyka należy pokroić w małą kostkę. Następnie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym oleju. Mięso oprószyć mąką i dodać do cebuli. Smażyć na rozgrzanej patelni przez kilka minut. Następnie indyka przełożyć do...