• Informacje na temat:

    mięso z kurczaka po amerykańsku

Przepisy na temat: mięso z kurczaka po amerykańsku
  • Składniki: pół filetu z piersi kurczaka (60g), liść sałaty (10g), 4 plasterki pomidora (30g), 5 plasterków ogórka świeżego (30g), 2 plasterki cebuli (15g), 1/3 bagietki (50g), łyżeczka musztardy, łyżeczka ketchupu, plasterek sera gouda (20g), szczypta soli, papryki słodkiej w proszku, pieprzu i granulowanego czosnku. Przygotowanie Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Lekko rozbić. Natrzeć je...

  • Fast food z różnych stron świata

    ..., mięso kroimy drobno.  2. Podgrzewamy bulion, dodajemy dwie łyżki masła, mieszamy, powoli dodajemy mąkę. Z powstałej masy zagniatamy ciasto, studzimy. 3. Marchewkę ścieramy na tarce, pora, cebulę(...) capsalon Holenderskie danie z foremki cieszy się coraz większą popularnością także w Polsce. Czego tu nie ma! Mięso, domowe frytki, mnóstwo warzyw i własnoręcznie przygotowany sos - nie ma mowy, żeby...

  • Hamburger ma swoje święto

    ...żytnim - dalej nie tuczy. Mało tego, ponieważ zawiera błonnik, ułatwia wydalanie mięsa. Ono nie trawi się za łatwo, bo człowiek nie jest mięsożerny - nie mamy takich kłów jak zwierzęta drapieżne. Jak...

  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    Burger z grillowaną piersią z kurczaka i żurawiną Majówkowy grill jest doskonałą okazją do przyrządzenia domowych burgerów. Klasyczny amerykański burger przyrządzamy na wolnym powietrzu w trakcie(...) bekonem Szaszłyki są gwiazdą prawie każdego grillowania. Zazwyczaj wybieramy kurczaka lub kawałki wieprzowiny, do którym dodajemy różne warzywa, które akurat mamy pod ręką. A gdyby tak, wypróbować...

  • Ta kuchnia podbije świat!

    Znudziły ci się dania od "Chińczyka", kuchnię włoską znasz lepiej niż polską i nawet tajskie specjały nie robią już na tobie wrażenia? Mamy dla ciebie dobrą wiadomość. Na kulinarnym firmamencie pojawiła się nowa gwiazda!

Artykuły na temat: mięso z kurczaka po amerykańsku
  • Skrzydełka kurczaka z grilla

    Przygotowanie: Składniki marynaty wymieszaj. Glazurą posmaruj skrzydełka. Ułóż je na rozgrzanym grillu i piecz przez 10 minut. Ponownie posmaruj mięso marynatą i piecz jeszcze 15 minut. Zobacz także:

  • Dla wielu z nas umycie mięsa przed jego wykorzystaniem to rutynowa czynność. Warto jednak wiedzieć, że może nam to nie wyjść na zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Bakterie rodzaju Campylobacter (głównie Campylobacter jejuni i Campylobacter coli) to jedna z najczęstszych przyczyn zatruć pokarmowych - wywołuje więcej infekcji niż salmonella, E. coli i listeria razem wzięte. Szacuje się, że na świecie pojawia się nawet pół miliarda tego typu zakażeń rocznie. Jak objawia się kampylobakterioza? Chory ma...

  • Islandia - wyspa gejzerów i... hot dogów

    Parówki trafiły na Islandię wraz z wojskiem amerykańskim, które stacjonowało tam podczas II wojny światowej. Islandczycy tak bardzo rozsmakowali się w hot dogach, że mają nawet swoją nazwę na to danie - pylsur.

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Te sałatki smakują wakacjami

    Przepis na udany wakacyjny obiad: miks sałat, grillowane mięso lub ryba i... sezonowe owoce.

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Żurawina na wiele sposobów

    W Polsce amerykańską żurawinę traktuje się trochę po macoszemu. Jednak warto to zmienić. Mistrz kuchni Robert Sowa przekonuje, że żurawinę można przygotować na wiele sposobów.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Gwyneth Paltrow dieta bez kompromisów

    ...niewątpliwie staję się miłośniczką burgera z indykiem, spaghetti z pulpetami albo pieczonego kurczaka z ziemniakami. Chcę czegoś, co mnie nasyci i rozgrzeje od środka, czegoś ugotowanego z miłością(...) duszone w sosie bez pomidorów. Nie brakuje też pomysłu na pieczeń mięsną, pieczonego kurczaka, tacosy i wiele innych. - Jedząc te sycące dania o wybornym smaku, wcale nie ma się poczucia, że poszło...

  • Mięso z kurczaka można spożywać bez ograniczeń wiekowych. Jest wskazane dla dzieci od 6 miesiąca życia, a także dla osób w podeszłym wieku. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu oraz bardzo drobnej budowie włókien, drób można podawać w dietach leczniczych (przy zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego) oraz w okresie ciąży czy karmienia piersią. Fot. 123RF Jak wiadomo, mięso z kurczaka jest jednym z najzdrowszych. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały. Czy jednak filet z kurczaka jest...