• Informacje na temat:

    mięso z indyka z kapustą

Przepisy na temat: mięso z indyka z kapustą
  • Pieczeń z mielonego indyka z kapustą

    Sposób przygotowania 1. Mięso wymieszaj z bułką tartą, jajkiem i przyprawami. Folię spożywczą nasmaruj olejem, rozłóż mięso, uformuj prostokąt, przykryj folią wysmarowaną olejem. Wstaw do lodówki.  2. Na maśle klarowanym zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj poszatkowaną kapustę, pora, koperek i natkę pietruszki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś całość, aż zmięknie.  3. Zdejmij folię, wyłóż...

  • Smaczny pomysł na "Mięso mielone z kapustą"

  • Zupa fasolowa z kapustą

    ...cebulę z kapustą i tymiankiem. 2 Dodaj do zupy cebulę z kapustą i tymiankiem, gotuj 15 minut. Z zupy wyjmij mięso, oddziel je od kości, pokrój, dodaj do zupy. Całość dopraw, dodaj posiekane listki(...)Składniki: 30 dag fasoli ćwierć główki kapusty włoskiej skrzydło z indyka 2 cebule włoszczyzna bazylia tymianek masło klarowane natka pietruszki liść laurowy ziele...

  • Wypróbowany przepis na "Mięso z kapustą"

  • Wyborne mięsa otulone ciastem

    ...skorupce Sposób przygotowania 1. Filet z indyka opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso natrzyj solą oraz czosnkiem. Wstaw do lodówki na 15 minut.  2. W tym czasie mąkę wsyp do wysokiego naczynia. Dodaj do(...)Kurczak z jabłkami pod pierzynką Sposób przygotowania 1. Kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Potem tuszkę pokrój na porcje. Mięso oprósz solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Posyp też suszonymi...

  • Udany eksperyment :-) Ciekawe w smaku i sycące.

  • Indyk pieczony

    Kruche i delikatne mięso...

  • Pożywne danie na obiad.

  • Lekki filet z indyka w sezamie oraz pikantna kapusta

    ...przez 3 minuty. Dodać kapustę i smażyć 5 minut. Dodać sos chili, sól i pieprz. Mięso zdjąć z patelni, usunąć nić. Mięso obtoczyć w sezamie, podawać z kapustą i ryżem. Posypać rzeżuchą i płatkami chili(...)Składniki: 20 g sezamu 250 g ryżu basmati Sól 500 g filetu z indyka Pieprz 3 łyżki oleju Główka kapusty szpiczastej 1 czerwona cebula 1-2 łyżeczki sosu chili Pół opakowania rzeżuchy...

  • Do gołąbkow nie trzeba namawiać,chyba nie ma takiej osoby która by nie lubiła:)

Artykuły na temat: mięso z indyka z kapustą
  • Gulaszowa z włoską kapustą

    Zamiast karkówki użyjmy mięsa gulaszowego z indyka.

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Gołąbki z indykiem

    Przygotowanie: Kapustę sparz, oddziel liście i wytnij nerwy. Kaszę ugotuj na półmiękko. Grzyby namocz i ugotuj w tej samej wodzie i pokrój. Cebule pokrój...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Nie jedz indyka w święta!

    Gęś z nadzieniem kasztanowym, kluseczkami i czerwoną kapustą Składniki: - jedna gęś, - sól, pieprz, - 2 puszki kasztanów, - 4 kwaskowe jabłka, - pęczek majeranku, - 100 g rodzynek(...), doprawić solą i pieprzem. Gęś podawać z kapustą, kluskami, nadzieniem i sosem. Pierś z gęsi w sosie pomarańczowym Składniki: - pierś z gęsi, - sól, pieprz, 3 cebule, - 4 łyżki marmolady...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • Gdy maluch nie chce jeść warzyw, mięsa, nabiału

    ...szkodliwe składniki dymu wędzarnianego. Dużo lepszą propozycją są mięsa pieczone przez ciebie w domu, które możesz potem podawać na zimno np. schab, pierś z indyka w ziołach, szynka. Dużo mleka(...) oczyszczone. Pieczone, gotowane lepsze niż smażone Przyrządzane na tłuszczu kotlety czy ryby tracą swoje wartości odżywcze. Dużo lepsze i na pewno zdrowsze jest mięso gotowane na wodzie, pieczone...

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Co jeść, gdy cierpisz na niedobór żelaza

    Najważniejsze źródła tego pierwiastka to mięso, wędliny, ryby, przetwory zbożowe, owoce i warzywa - w tym ziemniaki.

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...