• Informacje na temat:

    mieso wolowe ze szpinakiem

Przepisy na temat: mieso wolowe ze szpinakiem
  • 10 pomysłów na szybki obiad

    Nie musisz spędzać całego dnia w kuchni, żeby przygotować pyszny obiad dla rodziny. Sprawdź propozycje doskonałych dań, które możesz ugotować błyskawicznie.

  • Super na niedzielny obiadek

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ...rozgrzać na patelni i kolejno smażyć 4 średniej wielkości naleśniki. Gorące naleśniki przekładać szpinakiem, serem i masą mięsną. Ostatni naleśnik udekorować resztką sera. Taką wieżę z naleśników...

  • Latwe i szybkie w wykonaniu a dotego PALCE LIZAC.

  • Niezwykle smaczne!

  • Idealne na niedzelny obiad. Można podawać z ryżem,frytkami,ziemnaczkami puree. Smacznego

  • Dla amatorow szpinaku i czosnku ! doskonale pasuje do grilowanej piersi z kurczaka, albo innego miesa

  • Pyszny pomysł na obiad. Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają szpinak. Pieczeń jest rewelacyjna - dobrze doprawiona, z posmakiem czosnku!

  • Nie wiecie jak przemycić szpinak który nie wszyscy lubią. Ja znalazłam na to sposób bo powiem tak u nas w domu tylko ja bardzo lubię szpinak reszta domowników go nie cierpi, dlatego do dzisiejszej zupy dodałam właśnie szpinak a rodzinka chętnie zjadła zupkę. Chociaż mąż wyczuł że jest szpinak ale stwierdził że zupka ma mega smak, hmm zdziwiłam się bo mąż nie należy do takich co lubią nowości on woli dania takie z przed lat co gotowali nasi dziadkowie.

Artykuły na temat: mieso wolowe ze szpinakiem
  • Pyzy z mięsem

    Najlepsze mięso to wołowe z rosołu. Wykorzystaj także tłuszcz i błony, które nadadzą farszowi właściwą lepkość.

  • Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. Fot 123RF/Picsel Na początku lat 30. XX wieku amerykańscy naukowcy ogłosili, że szpinak ma bardzo dużą zawartość żelaza w świeżych liściach (aż 35 mg na 100 gramów). Od tej pory przez wiele lat dzieci były zmuszane do jedzenia szpinaku. Pod koniec XX wieku rozeszła się wiadomość o rzekomej pomyłce w...

  • Co jeść, aby wzmocnić się po chorobie?

    ...pęczak, schab duszony, marchewka z groszkiem, kompot. Podwieczorek Placek dyniowy z orzechami i  przyprawami korzennymi, herbata różana. Kolacja Makaron razowy ze szpinakiem, serkiem...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    Śniadanie  Omlet z dodatkiem jogurtu oraz pomidorem i szczypiorkiem, kromka chleba razowego, sałata, kawa zbożowa z mlekiem. Albo: kasza manna na mleku kokosowym z bananem i jabłkiem, biała kawa.  Drugie śniadanie  Koktajl na kefirze z mrożonymi truskawkami, szpinakiem, bananem i cynamonem. Albo: pięć biszkoptów, kisiel malinowy, herbatka z rozmarynem i jabłkiem. Obiad Zupa marchewkowa zabielana...

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Polacy przesadzają z białkiem zwierzęcym?

    Spór między „zwolennikami kotleta”, a wegetarianami toczy się nieprzerwanie od wielu lat. Przeciętny Polak nie wyobraża sobie obiadu bez mięsa, jednak są też tacy, którzy całkowicie eliminują z diety produkty zwierzęce. Większość specjalistów ds. żywienia twierdzi, że mięso w niewielkich ilościach jest nam potrzebne. Naukowcy zaś niejednokrotnie dowiedli, że spożywanie białka zwierzęcego powoduje raka. Czy to oznacza, że powinniśmy zrezygnować z niego całkowicie?

  • Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami - suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty. Składniki: · 1 kg kapusty kiszonej · 400 g karkówki lub łopatki wieprzowej · 200 g karkówki, antrykotu lub łopatki wołowej · 150 g boczku wędzonego · 100 g śliwek Kresto · 2 łyżki oleju Rapso · 50 g suszonych...

  • Rolady i roladki

    ..., aby mięso się przyrumieniło.  Po upieczeniu roladę zostaw na około 15 minut, by "odpoczęła". Następnie usuń nitkę i pokrój w plastry. Rada:  Morele możesz namoczyć w winie. Indyk ze szpinakiem(...) wystudzonym szpinakiem, rozłóż marchewkę i paprykę, posyp pokruszonym serem feta. Zwiń w roladę i zasznuruj bawełnianą białą nicią. Wierzch posmaruj olejem i przełóż  do żaroodpornego naczynia. Piekarnik...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...