• Informacje na temat:

    mięso wieprzowe mielone inaczej

Przepisy na temat: mięso wieprzowe mielone inaczej
  • Gołąbki z kaszą jaglaną trochę inaczej

    Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jaja 3 cebule 1 kapusta 2 puszki pomidorów bez skórki 1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego 1 łyżeczka cynamonu mielonego Garść siekanej natki pietruszki Garść siekanej kolendry 20g rodzynek 20 g kaparów 2 marchewki Sól, pieprz, brązowy cukier Sposób przygotowania...

  • Smaki Litwy

    ...zaliczają się cepeliny, zwane na suwalszczyźnie kartaczami. Głównym składnikiem cepelinów są gotowane i surowe ziemniaki, mięso głównie wieprzowe, niezbyt chude, smażony boczek z cebulą jako omasta oraz(...) leczniczych nalewki. Przyjmowana w rozsądnych ilościach i systematycznie może wspomagać układ trawienny. Litewskie starki równie świetne to odrębny temat. Starka, inaczej zwana bocianią wódką, to rodzaj wódki...

  • Smaki Litwy

    ..., zwane na suwalszczyźnie kartaczami. Głównym składnikiem cepelinów są gotowane i surowe ziemniaki, mięso głównie wieprzowe, niezbyt chude, smażony boczek z cebulą jako omasta oraz zioła, głównie(...). Starka , inaczej zwana bocianią wódką, to rodzaj wódki wytrawnej produkowanej w Polsce, na Litwie oraz w Rosji i znanej od XV wieku. Nazwa pochodzi od czasu "leżakowania". Tradycyjnie wódka w dębowej...

Artykuły na temat: mięso wieprzowe mielone inaczej
  • Mielone na 6 sposobów

    Kotlet mielony, ziemniaki i zasmażane buraczki to jeden z tradycyjnych polskich zestawów obiadowych. Doprawiaj mięso różnymi dodatkami, a za każdym razem będzie smakowało inaczej.

  • Schabowy inaczej

    ...z polędwicy wieprzowej, 2 łyżki oleju rzepakowego, pół bagietki, 1 opakowanie sera typu camembert, sól i pieprz. Przygotowanie: Umyj i pokrój na kawałki cebulę oraz pomidory. Mięso umyj i osusz, dopraw(...)Cienko rozbity plaster mięsa ze schabu wieprzowego, panierowany w tartej bułce i smażony na tłuszczu znany jest w Polsce już od XIX wieku. Jako sztandarowa potrawa narodowej kuchni, co niedziela...

  • Wieprzowina na stół!

    Nawet klasycznego schabowego możesz zaserwować inaczej. Smacznego!

  • Placki ziemniaczane, jakich nie znacie

    Tradycyjnie są na słono lub słodko. Podajmy je inaczej ze śledziem, z gulaszem lub z marchewką.