• Informacje na temat:

    mięso w słoikach pasteryzowane

Przepisy na temat: mięso w słoikach pasteryzowane
  • Prawda i mity o daniach w słoikach

    .... Jest jeden warunek: produkty, z których powstanie posiłek dla smyka, powinny być wysokiej jakości i pochodzić ze sprawdzonego źródła (warzywa z upraw ekologicznych i mięso z certyfikowanych zakładów(...) - pasteryzowane. Procesy te chronią jedzenie przed rozwojem bakterii. Aby nie doszło do niedoborów witaminy C zawartej w warzywach oraz owocach, producenci wzbogacają nią dania. Witamina ta jest dobrze...

  • Mięso w słoikach to nie lada przysmak. Aromatyczne, rozpływające się w ustach z pyszną galaretką. Podczas przygotowania mięsa do słoików ważne jest by dodać sporo tłustego. Stąd też w moich składnikach podgardle czy boczek. Bez dodatku tłustych kawałków mięso będzie za suche. Przyprawiłam je prostymi przyprawami i to była najlepsza decyzja. Smak własnie tkwi w prostocie. Bez ulepszaczy i tylko sól, czosnek czy majeranek. Miałam mięso wieprzowe.

  • Przetwory do mięs i serów

    Aromatyczny czosnek, żurawina, grzybki w occie czy konfitura z czerwonej cebuli to niezastąpione dodatki do zimowych kanapek, sałatek oraz przystawek.

  • Domowe pomidory w słoikach. Idealne na zupę pomidorową.

  • Jabłka do mięs

    ...powinny być ze skórką. Jeżeli mamy pewność, że jabłka są zdrowe, to do każdego słoika możemy dać jedno jabłko w całości. Będzie doskonałą dekoracją półmiska z mięsem. Jabłka poukładać w słoikach(...) są doskonałym dodatkiem do różnych przekąsek mięsnych. Świetnie komponują się z gorącymi potrawami z drobiu. W czasie pieczenia mięsa z drobiu możemy podlać mięso kilkoma łyżkami takiej marynaty...

  • Kiszone i pasteryzowane ogórki na zupę.

  • Ogniste powidła z nutą imbiru

    Powidła można też jeść na... pikantnie. W takiej wersji świetnie sprawdzą się jako dodatek do wędlin, mięs i serów.

  • Ogórki w odsłonie hot! Polecam!

  • Marynowane buraczki

    Smaczna przekąska, pasuje do mięs i pasztetów.

  • Ogórki z nutą pikanterii.

Artykuły na temat: mięso w słoikach pasteryzowane
  • Gruszki w syropie

    Wyśmienity dodatek do mięs. Gruszki gotujesz przez kilka minut, a efekt zaskoczy każdego smakosza.

  • Kurki mają wiele zastosowań

    ...szklanki wody, pół szklanki octu 10 proc., pół szklanki cukru i łyżka soli. Wszystkie składniki gotuję, aż sól i cukier się rozpuszczą. Zalewam kurki w słoikach, które pasteryzuję 10-15 minut. Porady...

  • Spiżarnia pełna skarbów

    Soczyste, aromatyczne i bajecznie tanie warzywa. Grzech nie zrobić z nich kilku słoików przetworów.

  • Przechowasz dłużej

    ...do przechowywania mięsa, serów i masła. Opłucz je, rozłóż na ściereczce skropionej octem i zawiń produkty. Zachowają świeżość przez kilka dni. Mięso przechowywane bez lodówki, zużyj w pierwszej(...) w najchłodniejszym miejscu w domu, bez dostępu światła. Zamknij w słoikach Jeśli kupiłaś za dużo pomidorów, przerób je na sos, pastę lub zupę i zawekuj. Wtedy na pewno nie stracą smaku ani aromatu. Nadmiar...

  • Które świąteczne dania można zamrozić, a które się do tego nie nadają?

    Wiele świątecznych dań i produktów możemy włożyć do zamrażarki i wykorzystać w późniejszym terminie. Ale są też takie, które w żadnym wypadku nie powinny być mrożone.

  • Żeberka „palce lizać” z brzoskwiniowym sosem BBQ

    ...3,5 godziny. Posmaruj obficie żeberka sosem BBQ i piecz przez kolejne 1-1,5 godziny. Przekrój kawałek mięsa, by sprawdzić, czy jest upieczony. Jeśli obawiasz się, że mięso zbyt szybko się przypieka...

  • Z górnej półki

    Warzywa w szufladach, surowe mięso na dole, sery, wędliny - w środkowej części. Czy tak wygląda wnętrze twojej lodówki? Brawo! Ale to tylko połowa sukcesu. Większość z nas mleko i jajka przechowuje na drzwiczkach, gdzie jest najcieplej. Jak uniknąć problemów z żołądkiem i przy okazji ograniczyć marnowanie jedzenia? Bądź eko, zrób remanent!

  • Pięć powodów, dla których warto jeść pieczarki

    ...działanie antydepresyjne. Ogranicza też apetyt na słodycze oraz produkty mączne. Zastępują mięso. Są dobrym źródłem witaminy D, aminokwasów egzogennych i żelaza, czyli składników, których może brakować...

  • Dieta odkwaszająca

    ...zawierających w swoim składzie sól - gotowych mieszanek przypraw, sosów w słoikach, zup w proszku, konserw, dań do szybkiego odgrzania, samodzielnie przygotowuj natomiast potrawy z użyciem naturalnych(...) i węglowodanów, czyli mięsa z ziemniakami czy makaronem. Kasze łącz z duszonymi warzywami, a mięso z surówką; 18. nie jedz na noc; 19. unikaj stresu. Do codziennego jadłospisu należy wprowadzić...

  • Dlaczego warto jeść paprykę?

    Bez względu na kolor jest bezcenna dla zdrowia. Jest też witaminową rekordzistką. Zobacz, jakie są zalety jedzenia papryki.