• Informacje na temat:

    mięso w marynacie maggi

Przepisy na temat: mięso w marynacie maggi
  • Kurczak prawie po chińsku - Andzia

    ...2 piersi z kurczaka; czerwona papryka; cebula; olej. Marynata: 3 łyżki oleju; 2 łyżeczki sosu sojowego (albo maggi); 2 łyżeczki octu; 2 rozgniecione ząbki czosnku; szczypta przyprawy do kurczaka; sól.

Artykuły na temat: mięso w marynacie maggi
  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    Przyprawy w płynie MAGGI nie trzeba nikomu przedstawiać! Ale czy wiesz, że dzięki niej podkreślisz smak nie tylko tradycyjnych zup? Przyprawa w płynie MAGGI ma zdecydowanie więcej różnorodnych(...) jest naprawdę wiele. Zainspiruj się naszymi propozycjami, daj się zaskoczyć i odkryj nowe oblicze swoich MAGGIcznych dań!

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • ...aromatycznej marynaty do pieczonych mięs. Proponujemy podać bliskim soczystą i pyszną karkówkę w marynacie jogurtowej. Najpierw marynujemy karkówkę w jogurcie z rozmarynem, papryką i przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY , by nasze mięso stało się kruche i aromatyczne. Następnie opiekamy je kwadrans na ruszcie i podajemy z sosami i świeżym, chrupiącym pieczywem. Pycha! Do wiosennych sałatek...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    Przyprawa w płynie MAGGI  -  Uniwersalna przyprawa ma szerokie zastosowanie i jest idealna do zup, sosów, dań z patelni, niezliczonych przystawek i dań na zimno. Daj się zaskoczyć! Sos Czosnkowy(...) unikalne walory smakowe. Delikatna, kremowa konsystencja łączy składniki posiłków w smaczną całość.   Sugerowana cena detaliczna produktu: Przyprawa w płynie MAGGI (200g) – ok. 2,70 zł Sos...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Czy bać się dodatków do żywności?

    ...mięso i upiec je w domu. Kto z nas nie robił jajecznicy na boczku czy szynce? A trzeba wiedzieć, że produktów konserwowanych solą peklującą nie powinno się podgrzewać, gdyż wtedy szybciej przyjmuje(...) zdrowia. Dodaje się go, bo intensyfikuje smak i zapach. Jest to sól sodowa aminokwasu - kwasu glutaminowego naturalnie występującego w żywności. Jest dodawany do przypraw np. do maggi, vegety, do gotowych...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Jeśli planujesz obiad z grilla, z wyprzedzeniem przygotuj odpowiednią marynatę do mięsa, dzięki której będzie ono soczyste i delikatne. Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają grillować jednak wielu z nas zmaga się z podobnym problemem - mięso przygotowywane w ten sposób często bywa suche i wiórowate. Jak poradzić sobie z tym problemem? Co zrobić, aby za każdym razem karkówka lub piersi z kurczaka były delikatne i soczyste? Oto kilka trików, które możesz zastosować. 1. Cytrusy Świeżo wyciśnięty...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...