• Informacje na temat:

    mieso w kieszonkach z ciasta francuskiego

Przepisy na temat: mieso w kieszonkach z ciasta francuskiego
Artykuły na temat: mieso w kieszonkach z ciasta francuskiego
  • Mięso w cieście francuskim

    Ten rodzaj ciasta może mieć w kuchni szerokie zastosowanie. Warto mieć pod ręka ciasto francuskie. Oto, co można z niego wyczarować w niecałe pół godziny.

  • Śródziemnomorskie kieszonki z wołowiny

    ...kawałek tak, by zmieściło się do niego mięso. 8. Rozsmaruj pesto na powierzchni ciasta tak, by przy każdej krawędzi zostało po 1 cm. 9. Ułóż mięso na cieście i porządnie zawiń. 10. Rozbełtaj na spodeczku jajko i przy użyciu pędzelka nasmaruj ciasto. Na górze każdego kawałka zrób 2 małe nacięcia, by para miała którędy uciekać. 11. Ułóż ciasto na blasze do pieczenia tak, by łączenie ciasta było...

  • Faszerowana pierś

    ...(2 opakowania) podziel na 4 prostokąty. Z każdego z obu stron natnij paski o szerokości ok. 2 cm. Na środku ułóż pierś. Zapleć warkocz, przekładając paski ciasta z jednej strony na drugą, aż mięso będzie zakryte. Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz 40 min w temp. 200°C. Zobacz także: