• Informacje na temat:

    mięso ser na patyku

Przepisy na temat: mięso ser na patyku
  • Ulubione letnie przysmaki

    ...domu czy na kwaterę, przebrać je, dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i przelać wrzątkiem. Potem owoce można już bezpiecznie serwować - same, z cukrem lub z dodatkiem lekko posłodzonej śmietany. K jak kompot Wprawdzie zawiera niewiele witamin, bo owoce muszą się sporo gotować, jednak ma przewagę nad gotowymi słodkimi napojami. Nie zawiera bowiem szkodliwych barwników, aromatów, konserwantów...

  • Świetny na grilla.

  • Sprawdzony przepis na "Mielone kuleczki na patyku"

  • Przepis wart wypróbowania: "Wesołe strachy na patyku"

  • Taki obiad serwowany na patykach z pewnością przypadnie do gustu najmłodszym - ale i nie tylko. W szczególności docenią go wszyscy dbający o linię, gdyż do przygotowania kotlecików nie używamy ani grama tłuszczu. Po zmniejszeniu porcji z powodzeniem mogą być używane jako przekąska typu finger - food. Cudownie chrupiące i aromatyczne kotleciki będą smakować jeszcze lepiej, jeśli zrobimy do nich zdrowy sos na bazie jogurtu i ulubioną surówkę.

  • Fajne, lekkie, aromatyczne i nieziemsko smakujące mięsko na patyku, z powodzeniem można je zrobić również na grillu, a majówka tuż tuż..:)

  • Tym razem kofty w wersji kebabowej:). Te szaszłyki z mielonego mięsa smakują doskonale ze świeżym pieczywem i sosami na bazie jogurtu. Nie są pracochłonne i można przygotować je na długi czas przed podaniem a w odpowiednim momencie jedynie wrzucić do piekarnika

  • Pomysł na pyszną przystawkę na włoską nutę

  • Słodkie, czekoladowe pralinki na patyku, czyli przepyszne świąteczne lizaki. Nietypowy deser na święta.

  • Wypróbowany przepis na "Ziemniaki na patyku"

Artykuły na temat: mięso ser na patyku
  • Smakołyki na patyku

    ..., pieprz, świeże zioła do dekoracji 1. Mięso wołowe (jak na steki) oczyścić, pokroić na kawałki jednakowej wielkości. Włożyć do misy, oprószyć solą, pieprzem, zalać 3 łyżkami oliwy, skropić sokiem z cytryny. Miskę z mięsem przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki na 90 minut. 2. Warzywa, pieczarki oraz słoninę pokroić w niewielkie kawałki. Zabejcowane mięso nadziewać na drewniane patyki do...

  • Lody o smaku marakui i mango, oblane lustrzaną polewą, bez wątpienia smakują wybornie. Surowe ciasto2½ szklanki mąki pszennej1 kostka masła 200 g cukru trzcinowegoduża szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego3 łyżki syropu z kwiatów dzikiego bzu10 g mleka3 marakuje100 ml pulpy z mango150 g białej czekolady Lustrzana glazura100 ml wody300 g cukru200 g śmietanki100 g kakao18 g żelatyny w proszkuwoda do zalania żelatyny (musi ją przykryć) Surowe ciastoPiekarnik rozgrzać do 180°C. Mąkę...

  • Wakacyjne smaki naszego dzieciństwa

    Towarzyszyły nam nie tylko w życiu codziennym - wykorzystywano je również w filmach i serialach. Wiele z ówczesnych przysmaków definitywnie zniknęło ze sklepów i raczej już nie powrócą, ale na zawsze będą kojarzyły się nam z dzieciństwem i młodością. Lody Bambino jedli bohaterowie "Podróży za jeden uśmiech", gdy dotarli na plażę w Sopocie. Były to lody na patyku, opakowane w biały papierek...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Cuda na kiju

    ...wymagających. Jeżeli twoi goście są wegetarianami, zastąp mięso parówkami sojowymi lub serem tofu w towarzystwie mnóstwa warzyw. Dodaj kilka dipów np. wymieszaj jogurt z posiekanym koperkiem(...) i nadziewajcie je na patyczki. Dla bardzo głodnych przedstawiamy szaszłykowe rarytasy.  Klops na patyku Składniki na 4 porcje: 0,5 kg mięsa mielonego, rzymska sałata, 12 pomidorków koktajlowych, jajko...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Ulubione letnie przysmaki

    ...domu czy na kwaterę, przebrać je, dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i przelać wrzątkiem. Potem owoce można już bezpiecznie serwować - same, z cukrem lub z dodatkiem lekko posłodzonej śmietany. K jak kompot Wprawdzie zawiera niewiele witamin, bo owoce muszą się sporo gotować, jednak ma przewagę nad gotowymi słodkimi napojami. Nie zawiera bowiem szkodliwych barwników, aromatów, konserwantów...

  • Nauka mówi jasno: mniej mięsa w naszej diecie korzystnie wpływa zarówno na nasze zdrowie, jak i na środowisko. Mimo szczerych chęci dla wielu z nas ograniczenie mięsa w diecie wydaje się być niemożliwe. Do decyzji o rezygnacji z mięsa najczęściej przyczyniają się zalecenia lekarskie lub ideologiczne przekonania. Mimo iż każdy z nas doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że zbyt częste jedzenie mięsa nie jest korzystne ani dla nas samych ani dla środowiska to wyeliminowanie go z diety wydaje się...

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...