• Informacje na temat:

    mięso po żydowsku

Przepisy na temat: mięso po żydowsku
  • Przepisy na Wielkanoc

    ...24 godziny.  2. Rozgrzej olej w brytfance i podsmaż mięso na rumiano, z każdej strony. Odłóż je na bok. Na tłuszczu pozostałym po karkówce przesmaż, stale mieszając, cebule pokrojone w półplastry. Po(...) powstałym sosie ułóż karkówkę i piecz 60-90 minut, w temperaturze 150 st. C. Obracaj mięso co 30 minut. Gotowe pokrój i polej odparowanym sosem.  Przepis autorstwa Karola Okrasy.  Żurek na zakwasie...

  • Malika: Umiejętność łączenia smaków można sobie wyrobić

    ...karkołomne, ale czasem i takie robię - z przekory, z ciekawości. Takim odważnym zestawieniem było połączenie mocno pieprznego karpia po żydowsku z rodzynkami, migdałami i cukrem - choć karp w takim...

Artykuły na temat: mięso po żydowsku
  • Bez karpia nie ma wigilii

    ...prawda. Świeżej ryby  potrzebujemy wyłącznie, by przyrządzić karpia po żydowsku. Dziś mało kto potrafi dobrze zrobić to danie. Jeśli zdecydujecie się karpia po żydowsku kupić, przyglądajcie się uważnie(...) żydowsku najważniejsza jest bowiem zaprawiona octem rybia krew, dodana później na gorąco do sosu z migdałami, rodzynkami, czerwonym winem i odrobiną suchego, tartego piernika. Jest to danie...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    ...działki. Tata jest odpowiedzialny za karpia, przygotowuje smażonego, po żydowsku i karpia w galarecie. Ja przygotowuję słodkości: różnego typu ciasta drożdżowe, keksy. Mama przygotowuje piernik...

  • Smacznych świąt

    ...): 50 minut Śledź po żydowsku z pomarańczami Składniki na 8 porcji: 60 dag śledzi (filety), 2 pomarańcze, duża cebula, duże kwaśne jabłko, 2 kiszone ogórki, 3-4 łyżki majonezu, łyżka soku z cytryny(...) wrzątku i od razu przełóż do miski z zimną wodą (dzięki temu jej mięso będzie bardziej soczyste). Następnie osusz ją, natrzyj solą i pieprzem. Obrane i umyte warzywa pokrój, wymieszaj z listkami szałwii...

  • Wiem, że jestem inna

    ..., nie zachował żadnych rytuałów. Oprócz jedzenia ryby po żydowsku, którą robiła moja mama. Ale równie chętnie szykowała wiedeńskie bułeczki, ruskie pierogi czy syberyjskie pielmieni. To są uszka...