• Informacje na temat:

    mieso ogorek

Przepisy na temat: mieso ogorek
  • Egzotyczne warzywo: Ogórek kiwano

    Choć pochodzi z Afryki, jest kuzynem uprawianej u nas dyni. Smakuje jak połączenie ogórka i kiwi, a pachnie podobnie do banana.

  • Cordon Blue z ogórkiem

    Chrupiące i soczyste kotleciki.

  • Najlepszy grill chrupie się z ogórkiem!

    Nie ma to jak grill! Wyczekując go każdy planuje dokładnie jakie przygotować potrawy i przekąski, na co będzie miał ochotę i co najważniejsze – jak sprawić, żeby goście poczuli radość ze wspólnego grillowania.

  • Soczyste mięso na obiad

    Z ziemniakami i surówką będzie smakować wyśmienicie!

  • Mięsa w sosie  z leśnymi grzybami

    Zarówno drób, jak i wieprzowina czy wołowina, w połączeniu ze świeżymi grzybami są wyjątkowe - pyszne, aromatyczne i nasycone smakiem. Spróbuj dań przyrządzonych według naszych przepisów.

  • Zrazy z ogórkiem, szynką i papryką

    maczny farsz do roladek można zrobić z ziemniaków lub kaszy, które zostały z poprzedniego obiadu. Wystarczy dodać do masy podsmażony boczek, cebulę, łyżkę śmietany, ulubione przyprawy, wymieszać i zawinąć

  • Pikantna rolada z mielonym mięsem

    Wydają się pracochłonnym daniem. My przekonujemy, że tak nie jest. Mięsne, warzywne i rybne rolady efektownie urozmaicą menu rodzinnych spotkań.

  • Pierś z serem i ogórkiem

    Nie masz pomysłu na obiad? Oto przepis na pierś z serem i ogórkiem. Smakuje doskonale!

  • Sałatka z ogórków

    Nie doceniamy ogórków. Tymczasem oprócz walorów smakowych, zawierają sporo witaminy K i mikroelementów. A ponieważ składają się w 96 proc. z wody ich wartość kaloryczna jest znikoma. Jeżeli chcesz podać sałatkę jako samodzielne danie, dodaj do niej makaron. Będzie wtedy bardziej sycąca.

  • Zrazy z bekonem, jajkiem i ogórkiem

    Doskonałe na niedzielny obiad

Artykuły na temat: mieso ogorek
  • Zrazy z ogórkiem i boczkiem

    Wołowina ma opinię mięsa trudnego, ale warto się pomęczyć. Efekt będzie ekstra!

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Ogórki smażone z mięsem

    Młodych warzyw nie trzeba obierać, wystarczy je wyszorować szczoteczką. Potrawę można też przygotować z młodej cukinii.

  • Kto wymyślił Dzień Bez Mięsa? Wariat - powiedzą jedni. Idealista - krzykną drudzy. Ten wariat i idealista pochodził z Ameryki i należał do grupy aktywistów z organizacji na rzecz przestrzegania praw zwierząt. Jako zwolennik diety wegetariańskiej, zainicjował Dzień Bez Mięsa, chcąc zwrócić uwagę na jej zalety. Zgadzamy się z nim czy nie, chcemy słuchać, czy wręcz przeciwnie, jedno trzeba mu oddać - człowiek ów wybrał sobie idealną datę. 20 marca, czyli w dzień przed nadejściem kalendarzowej...

  • Przeziębienie? Jedz więcej mięsa

    Dzięki diecie możemy skrócić czas choroby nawet o połowę. Warto wykorzystać to, że podczas choroby zwykle tracimy apetyt. To normalna reakcja organizmu, który musi się skupić na walce z infekcją. Dlatego nie zmuszajmy się do jedzenia, ale dużo pijmy: bulionu, wody, ziołowych naparów.

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Mięso na patyku

    Wyśmienita przekąska z mięsa mielonego na każdą imprezę.

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Burgery wołowe z serem, ogórkiem, cebulą i chrupiącymi frytkami

    Burger z frytkami? Domowy będzie o niebo lepszy od kupnego!

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

Zdjęcia na temat: mieso ogorek