• Informacje na temat:

    mięso na patyczkach

Przepisy na temat: mięso na patyczkach
  • Kebaby na patyczkach

    ...plasterkami kiszonych ogórków lub korniszonów). Pomidorki umyj i osusz, poprzekrawaj na połówki. Kebaby na patyczkach  3. Nagrzej piekarnik do 180 st. Blachę wyłóż pergaminem. Mięso osusz ręcznikiem(...)Sposób przygotowania 1. Mięso umyj i osusz. Pokrój na równą kostkę, o boku ok. 2 cm. Przyprawę do kebaba wymieszaj z papryką i z 2 łyżkami oleju. Polej mięso i wymieszaj, by marynata równo pokryła...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki na patyczkach"

  • Szaszłyki z mielonego mięsa

    ...obierz, pokrój w drobną kostkę.  2. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułkę oraz cebulę. Wbij jajko. Dołóż musztardę, czosnek, sól, pieprz i zioła prowansalskie do smaku. Wsyp miętę. Wyrób masę(...) 2 łyżki oleju. Wkładaj po 4 szaszłyki i smaż je po 8-10 minut. Często obracaj, by mięso zrumieniło się równomiernie ze wszystkich stron. Kofty czosnkowe Sposób przygotowania 1. Kajzerkę...

  • Szaszłyki z mięsa mielonego

    ..., posiekaj.  2. Mięso przełóż do mi‑ seczki. Wbij jajko. Dodaj kajzerkę, czosnek, natkę oraz cebulę. Dosyp wszystkie przyprawy oraz proszek do pieczenia. Wyrób gładką masę. Podziel ja na 6 równych(...) termoobieg, aby kofty ładnie się zrumieniły. Miętowe kuleczki Sposób przygotowania  1. Bułkę kajzerkę namocz w mleku. Miętę opłucz, osusz, grubo posiekaj. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj...

  • Pyszny kurczak jako grillowany szaszlyk.

  • Domowe burgery bez mięsa

    Świetny przepis, nie tylko dla wegetarian!

  • Super szybki i słodki deser, który możesz zrobić z… resztek po przygotowaniu innych świątecznych dań! W wersji wegańskiej użyj wody spod cieciorki, którą dodasz do sałatek, a w wersji klasycznej użyj białek, które zostaną po oddzieleniu żółtek do ciasta kruchego.

  • Szczypiorkowo-rzodkiewkowa

    ...do szaszłyków mocz 30 minut w zimnej wodzie. Pierś umyj, pokrój w długie paski. Składniki na marynatę wymieszaj. Mięso włóż do marynaty, odstaw do lodówki. 2. Szczypior i rzodkiew umyj, pokrój...

  • Smaczny pomysł na "Faszerowane roladki na patyczkach"

Artykuły na temat: mięso na patyczkach
  • Mięso na patyku

    Sposób przygotowania: 1. Zrób sos tzatziki: ogórek (ze skórką) umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odciśnij sok. Dodaj jogurt, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Schłódź.  2. Mięso połącz z posiekaną cebulą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp przyprawę do kebaba, sól i pieprz. Wymieszaj. Do masy wlej wodę i ponownie ją wyrób...

  • Z jakich mięs przygotować szaszłyki?

    Szaszłyki możemy przyrządzić praktycznie z każdego rodzaju mięsa, a także z większości warzyw. Upieczemy je na grillu, w piekarniku lub usmażymy na patelni. Marynaty Dzięki nim mięso lub warzywa(...). Mieszamy wszystkie składniki i w powstałym sosie zanurzamy mięso lub warzywa. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kwestia patyczka Szaszłyki nadziewamy na metalowe lub drewniane szpilki...

  • Szaszłyki z mięsem i owocami

    ...1. Pierś kurczaka opłukać, pokroić w kostkę wielkości około 3 cm. Oprószyć solą, pieprzem i papryką, schładzać 30 min (a najlepiej przygotować poprzedniego dnia i trzymać w lodówce).  2. Mięso obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Wystudzić.  3. Plasterki szynki pokroić w paski, zwinąć w ruloniki. Ser pokroić w kostkę.  4. Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować, przepołowić. Brzoskwinie odsączyć...

  • Z jakich mięs przygotować szaszłyki?

    Szaszłyki możemy przyrządzić praktycznie z każdego rodzaju mięsa, a także z większości warzyw. Upieczemy je na grillu, w piekarniku lub usmażymy na patelni. Marynaty Dzięki nim mięso lub warzywa(...). Mieszamy wszystkie składniki i w powstałym sosie zanurzamy mięso lub warzywa. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kwestia patyczka Szaszłyki nadziewamy na metalowe lub drewniane szpilki...

  • Mięso na patyku

    Idealne na obiad oraz jako przystawka na przyjęcie - mięso które zaserwujesz na patyku jest łatwe w przygotowaniu i jeszcze łatwiejsze w jedzeniu.

  • Pikantne mięsne kofty

    Kofty możesz przygotować nie tylko z wołowiny, ale też z baraniny lub jagnięciny. Zadbaj o wyraziste przyprawy, które podkreślą ich smak. Zanim nadziejesz mięso na patyczki, pomocz je przez pół godziny w zimnej wodzie.

  • Szaszłyki z warzyw i pieczarek

    Bez mięsa.

  • Mięso i owoce - dobrana para

    .... 3. Następnego dnia przełóż mięso do brytfanki i piecz około 50 minut w temperaturze 180° C. Co jakiś czas skrapiaj żeberka pozostałą zalewą z puszki. Na 10 minut przed końcem pieczenia do brytfanki(...) francuskiego wyjmij wcześniej, aby rozmarzały w temperaturze pokojowej. 2. Mięso kurczaka oddziel od kości, podziel na mniejsze kawałki, po kilka rozłóż do 4 niedużych żaroodpornych kokilek lub...

  • Greckie kofty grillowane

    Przygotowanie: Cebulę zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć. Mięso przełożyć do dużej miski, wymieszać ze wszystkimi składnikami (łyżkę oliwy zostawić)....

  • Smaki Chorwacji: Cevapcici, czyli pikantne kotleciki

    Pyszne ryby, dojrzałe warzywa i smaczne dania z mięsem. Nic dziwnego, że tak chętnie jeździmy do tego pięknego kraju. Poczuj wakacyjny klimat u siebie w kuchni i przygotuj pikantne kotleciki.