• Informacje na temat:

    mieso mielone z cebula i kapusta kiszona

Przepisy na temat: mieso mielone z cebula i kapusta kiszona
  • Tarta z kiszoną kapustą i mięsem mielonym

    Składniki: 1 cebula 200 g mięsa mielonego Sól, pieprz Opakowanie kiszonej kapusty (314 ml) 50 g szynki Pół łyżeczki kminku Pół pęczka natki pietruszki 150 g kwaśnej śmietany 2 jajka 70 g chudego twarożku 2-3 łyżki mleka 2 łyżki oleju 100 g mąki pszennej razowej Łyżeczka proszku do pieczenia  Tłuszcz i mąka do formy Przygotowanie: Mięso usmażyć na chrupko, doprawić solą...

  • Pączki z mięsem

    ...rozgrzany smalec. Smaż na złoto. Popularną na wschodzie przekąskę można przygotować w ten sam sposób co nasze pączki. Na wyrośniętym krążku umieść porcję farszu z mielonego mięsa, siekanej wątróbki...

  • Paprykarz z mięsem

    Ryż gotujemy na sypko i odstawiamy do przestygnięcia. Obrane cebule siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy pestki. Warzywa kroimy w dużą kostkę. Mielone mięso przesmażamy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju, cały czas mieszając. Na koniec doprawiamy pieprzem i solą, przekładamy na talerz. Na tym samym oleju co mięso podsmażamy cebulę, czosnek...

  • Składniki : 1 duża cebula, ok. 60 dag mielonego mięsa, 3 ząbki czosnku, paczka makaronu, 40 dag kapusty kiszonej, sól, pieprz, olej.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Spaghetti z sosem z mięsa mielonego Składniki na 4 porcje - cebula, - ząbek czosnku, - 200 g marchewki, - 4 łodygi selera naciowego, - 400 g spaghetti, - sól, - łyżka oleju, - 300 g mieszanego(...): - 2 blaty mrożonego ciasta francuskiego, - cebula, - łyżka oleju, - 500 g mielonego mięsa wołowego, - puszka pomidorów, - sól, pieprz, - słodka papryka, - duży bakłażan, - natka pietruszki, - kolorowy...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...sycylijskie Składniki: - 4 kotlety schabowe - po pęczku świeżego tymianku i oregano - cebula - ząbek czosnku - łyżka mąki - opakowanie przecieru pomidorowego - 3 łyżki małych czarnych...

  • Grzyby - smak jesieni

    Borowiki, kurki, podgrzybki, maślaki… Jesienny stół pachnie świeżymi grzybami. To tradycyjny polski przysmak, który w kuchni znajduje wiele zastosowań. Oprócz gotowania, pieczenia czy smażenia świeżych grzybów doskonale nadają się one również do suszenia, marynowania, mrożenia, a nawet kiszenia. Dzięki temu ich smakiem możemy się cieszyć przez cały rok. Połączone z innymi, wysokiej jakości składnikami, np. mięsem, warzywami czy makaronem doskonale urozmaicą i wzbogacą, nie tylko jesienne menu.

  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    ...długo pieczonym mięsem, peklowanym w przyprawach) liczba dodatków będzie ściśle ograniczona. Wszystko, czego nam potrzeba, to masło, dobre białe pieczywo, kiszona kapusta (najlepiej jeśli zakisimy ją(...). Jak je zrobić? Do wody, w której gotujemy ziemniaki, dodaj szczyptę kurkumy, mielonego kminku lub estragonu. Gdy ziemniaki będą już miękkie i gotowe do ubicia, dodaj podsmażonego na oliwie pora...

  • Przysmaki zza wschodniej granicy

    ...na kilka sposobów, różnią się też nadzieniem. Najpopularniejszy wariant to mięso mielone, cebula i ziemniaki. Ciasto naleśnikowe: Farsz: 1. Przesiewamy mąkę do miski. Wodę łączymy(...) patelni. 2. Dodajemy masło, cebulę pokrojoną w drobną kostkę, smażymy wszystko razem kilka minut, aż cebula się zeszkli. 3. Obieramy, myjemy i rozdrabniany warzywa (marchewki, pietruszka, por, seler...

  • Smakowita moc ziemniaczanej kluski

    ...wieprzowego z łopatki, 3 łyżki tartej bułki, posiekana cebula, łyżka masła, 2 ząbki czosnku, sól, szczypta majeranku, pół łyżeczki mielonego pieprzu, pół szklanki wody lub wywaru z gotowanego mięsa...

Artykuły na temat: mieso mielone z cebula i kapusta kiszona
  • Szybki paprykarz z mięsem

    Przygotowanie: Ryż gotujemy na sypko i odstawiamy do przestygnięcia. Obrane cebule siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy pestki. Warzywa kroimy w dużą kostkę. Mielone mięso przesmażamy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju, cały czas mieszając. Na koniec doprawiamy pieprzem i solą, przekładamy na talerz. Na tym samym oleju co mięso podsmażamy cebulę...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • 2 dania z kapusty

    Kapusta kiszona to doskonały składnik prostych i smacznych dań.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Mielone z warzywami

    Z mięsa mielonego zwykle formujemy kotlety. Dziś mielone w roli farszu - z dodatkiem ogórka, kapusty lub buraka.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • ​Bento: Kotlety z papryką i kukurydzą

    Siekane kotlety drobiowe z warzywami to smaczna alternatywa dla smażonych w całości filetów. Z pewnością przypadną do gustu także najmłodszym. Do bento proponuję zapakować je razem z surówką z kiszonej kapusty i marchewki. Jest prosta w przygotowaniu, smaczna i przede wszystkim zdrowa - radzi Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia Smaku i książki "Lunchbox na każdy dzień. Przepisy inspirowane japońskim bento".

  • Kapusta kiszona już od setek lat jest obecna w polskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Wieki temu kiszona kapusta stała się dla ludzi symbolem trwałości sił natury i życiodajnej mocy sprawiającej, że przyroda budziła się do życia na wiosnę. Dobrze przygotowana kapusta była bardzo trwała, dlatego według starych wierzeń chroniła od złego, zapewniała także siłę i witalność, a gotowana z dodatkiem grochu bądź grzybów miała ponadto chronić przed...

  • Mięso i owoce - dobrana para

    ...mielonego, 2 łyżki oleju, 1 łyżka sosu sojowego Do przyrządzenia kapusty: 1 kg kiszonej kapusty, 2 łyżki rodzynków, 2 jabłka, 1/2 łyżeczki kminku, 1 łyżka masła, 1 cebula, 2 goździki, 1 łyżka mąki, 2 łyżki miodu, 1 cebula, 2 plastry ananasa z puszki l 1 łyżka sosu sojowego Przygotowanie: 1. Mięso natrzyj solą i cukrem, potłuczonymi przyprawami i cynamonem. Ułóż ją w kamiennym naczyniu, obciąż...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...