• Informacje na temat:

    mięso mielone pieczone w foremce

Przepisy na temat: mięso mielone pieczone w foremce
  • Nadziewana pieczeń rzymska

    ...kawałki, zalej je mlekiem i odstaw do namoczenia. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułkę, 1 jajko i cebulkę. Masę przypraw solą, pieprzem oraz suszonym oregano(...) wystudzenia. Tosty namocz w zimnej wodzie.  2. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj jajko. Czosnek i szalotkę obierz, pokrój. Natkę posiekaj. Składniki dołóż do mięsa. Dołóż odciśnięte tosty, natkę...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...: Ugotuj je w wywarze przed wlaniem zakwasu. W przeciwnym razie pozostaną twarde. Wyborne mięsa By było soczyste: Świeżo upieczone mięso zawiń w folię aluminiową i odłóż na 15 min. Dzięki temu soki(...) patyczkiem do szaszłyków. Ułóż na blasze, posmaruj olejem. Środki napełnij masą jak na kotlety mielone. Piecz 50 min w temp. 180 st. C. Dodajemy śmietanę: By się nie zwarzyła, przelej ją do osobnego...

  • Zapiekanka z młodej kapusty z mięsem mielonym

    Składniki: 1 główka młodej kapusty 3 łyżki oleju 1 cebula 500 g mieszanego mięsa mielonego Sól, pieprz, słodka papryka Opakowanie krojonych pomidorów (500g) 375 ml bulionu 75 g tartego sera gouda Tłuszcz do formy Przygotowanie: Kapustę pokroić na duże kawałki, smażyć 5 minut na 2 łyżkach oleju. Cebulę pokroić w kostkę, smażyć na 1 łyżce oleju, dodać mięso mielone. Doprawić...

  • Pasztet z królika

    Mięso z królika jest jednym z najbardziej delikatnym mięs. Nie alergizuje i znakomicie sprawdza się w daniu takim, jak pasztet. Zapraszamy do wypróbowanie naszego przepisu.

  • Rolada rzymska z pieczarkami

    Składniki na 8-10 porcji:  50 dag mielonego mięsa z szynki wieprzowej 50 dag mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 2 małe cebule 30 dag pieczarek 1 czerstwa bułka kajzerka(...) 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 2. Do miski włóż mięso. Dodaj jajka, odciśniętą z nadmiaru wody bułkę, odłożoną cebulę oraz pozostały czosnek...

  • Mięsne muffiny z ziemniakami

    ...czas ok. 50 min; porcja - 260 kcal Mięso mielone (drobiowe lub wieprzowo-wołowe) wyrób na gładką masę z jajkiem oraz łyżką keczupu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec do masy dodaj połowę umytego i posiekanego szczypiorku. Uformuj 6 kulek. Przygotuj blachę lub foremki do muffinek (babeczek), wyłóż je papilotkami. Każdą kulkę z mięsa mielonego obtocz delikatnie w bułce tartej, włóż...

  • Mini babeczki z pasztetem i słodko – kwaśnym musem

    ...i mus. Pasztet i mus: Przyprawy gotujemy przez ok. 5 minut w małej ilości wody. Mięso kroimy na małe kawałki i wkładamy do dużego garnka, dodajemy drobno posiekaną cebulę i ostudzony wywar. Gotujemy na małym ogniu, a następnie dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie (przez ok. 1 godzinę). Pod koniec gotowania, dodajemy bułkę i sparzoną we wrzątku wątróbkę. Po wystudzeniu mięsa mielimy 

  • Pasztet domowy

    ...1. W dużym garnku podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, aż się lekko zrumieni. Dodajemy mięso wołowe pokrojone na niewielkie kawałki oraz pokrojony boczek. Wrzucamy listki laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości, w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Mięso będzie się dusić nieco ponad godzinę. 2. Osobno, na patelni smażymy pokrojoną...

  • Torcik z cielęciny - Robert Sowa

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Blok z pomidorami

    ...razem z szypułkami). 2. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj odciśnięte pieczywo, jajko oraz cebulę. Dołóż koncentrat pomidorowy. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz suszoną bazylią. Wymieszaj(...)Składniki na 6 porcji: 70 dag mielonego mięsa drobiowego 2 pszenne tosty lok. 25 małych pomidorków 120 ml mleka do namoczenia tostów 1 mała cebula 1 jajko 1 szkl. ugotowanego ryżu...

Artykuły na temat: mięso mielone pieczone w foremce
  • Cudeńka z mielonego

    ...pokrój w cienkie paski. Cebulę zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dodaj mięso, paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż, od czasu do czasu mieszając, 5-7 min. Dodaj pomidory z puszki, wymieszaj. Duś 15-20 min. Na koniec dodaj kukurydzę oraz fasolę i podgrzewaj jeszcze 5 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Upieczone ziemniaki wyjmij z folii, delikatnie rozetnij wzdłuż i wypełnij...

  • Dania z pieca

    ...i czosnek obrać, grubo posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić na nim mięso mielone (najlepiej mieszane: wołowo-wieprzowe). Dodać cebulę, czosnek i oregano. Smażyć dalej, po 2 minutach dołożyć pomidory(...)Zapiekanka kapuściana Składniki na 4 porcje: 1 czerstwa bułeczka, 75 dag ziemniaków, 25 dag marchewki, 1 mała główka kapusty (ok. 60 dag), 40 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 cebula D 2 łyżki...

  • Arystokratka wśród mięs

    ..., 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej, sól, kilka ziarenek pieprzu ziarnistego, łyżeczka czerwonego pieprzu, szczypta pieprzu mielonego, masło oraz bułka tarta do formy Przygotowanie: 1. Mięso(...) w ciepłej wodzie, a następnie dobrze odciśnij. Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startą marchewką oraz jajkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 3. Natkę opłucz...

  • Dobrze nadziane

    Pierogi pieczone, z wody i smażone. Z przepysznymi nadzieniami – i dla miłośników mięsa, i dla wegetarian.

  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    ...i dolewając w miarę potrzeby wodę. Zrób klopsy: mięso mielone wymieszaj z uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, jajkiem oraz startym żółtym serem. Masę mięsną przypraw następnie ziołami, solą(...) czosnku, 2 łyżki oliwy, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, koperek; na klopsy: 50 dag mielonego mięsa, kajzerka, pół szklanki mleka, jajko, 4 łyżki startego twardego żółtego sera, 2-3 łyżki...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ...mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji 1. W mięsie wytnij głęboką i dość szeroką kieszeń. Od wewnątrz natrzyj mięso solą, pieprzem oraz szałwią, skrop sokiem z cytryny, następnie odłóż w chłodne miejsce na godzinę. Pieczarek nie myj, jedynie je oczyść (jeśli...

  • Pasztet po królewsku ze śliwkami

    ...na rozgrzanym oleju. Dodaj grubo pokrojoną cebulę. Całość przykryj i duś, aż mięso puści sok. Wówczas wsyp ziele angielskie, liście laurowe i świeżo mielony pieprz. Zalej 3 szklankami wody i duś przez godzinę. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj wątróbkę i bułkę. Duś, aż bułka wchłonie cały płyn. Następnie wystudź i trzykrotnie zmiel. Masę przypraw gałką muszkatołową. Wbij jajka, dodaj śliwki...

  • Torcik z cielęciny

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Torcik z cielęciny

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Pyszny pasztet grzybowy

    Smaku domowego pasztetu nie da się z niczym porównać.