• Informacje na temat:

    mięso gulaszowe w porach

Przepisy na temat: mięso gulaszowe w porach
  • Dania jednogarnkowe z różnych stron świata

    ...1 l. bulionu 125 g czerwonej soczewicy 1 łyżka oleju sezamowego 2-3 łyżeczki octu jabłkowego kilka kropli tabasco kawałki jabłka, papryczki chili i mięta do dekoracji Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę, marchewkę i pora w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Jabłko pokroić w plasterki. Na oleju przesmażyć czosnek, następnie mięso. Doprawić solą, pieprzem i curry. Dodać...

  • Uniwersalne Pyszne klopsiki do wszystkiego- jako doskonałe mięsko do kaszy ryżu makaronu lub ziemniaków a nawet palce lizać z samym dobrym chlebkiem ...Można podawać z dowolnymi ulubionymi sosami Polecam bo są przepyszne...dla amatorów mielonego mięsa

  • Smaczny pomysł na "Żeberka w porach"

  • Wykorzystaj to co masz w lodówce, aby zrobić pyszny obiad.

  • Połączenie kapuśniaka z zupą gulaszową. Bez dodatku papryki ale z kwaśną kapustą. Pysznie smakuje i rozgrzewa w chłodne dni.

  • ...rozgrzewająca pyszna zupa :-)

  • Lubisz mięso drobiowe, por nie obcy Tobie ? To zatem danie dla Ciebie !

  • propozycja przyrządzenia mięsa z królika, w tej postaci zasmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za tym rodzajem mięsa

  • Miałam ochotę na coś nowego i zielonego.

  • Oj! bardzo posmakowało nam to danie kuchni kaszubskiej. Mięso jest delikatne i rozpływa się w ustach.

Artykuły na temat: mięso gulaszowe w porach
  • Zupa gulaszowa

    Każdy facet to mięsożerca. Za dobrze zrobioną wołowinę cię ozłoci!

  • Nie wyobrażamy sobie dnia bez porannej kawy. Czy jednak nie pijemy jej nieco bezmyślnie, bez wiedzy o jej działaniu ? Kiedy kawa naprawdę pomoże nam się obudzić, a kiedy jej działanie nie ma wpływu na nasz organizm, a wręcz jest szkodliwe ? Fot. 123RF/Picsel Według badań, pierwszą kawę najlepiej jest pić między 9.30 a 11.30. Najbardziej optymalną porą jest 10.30. Wybranie właśnie tych godzin jest związane z dobową dawką kortyzolu, czyli hormonu stresu. Jego poziom jest najwyższy właśnie po...

  • Gulaszowa z curry

    Przygotowanie: Cebule obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Papryczkę chili przekrój na pół, oczyść z nasion i drobno pokrój. Dodaj do cebuli. Wymieszaj. Na koniec dosyp curry, jeszcze raz wymieszaj. W brytfance rozpuść masło i z każdej strony podsmaż mięso gulaszowe (przez 6-8 minut). Dopraw solą i pieprzem. Dolej bulion, cebulę z curry i chili. Dodaj liście laurowe. Papryki...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Zupa gulaszowa

    Idealna na chłodne dni.

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • Gorąca zupa? To jest to!

    ...), 2 cebula, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2-3 łyżki oleju, sól, pieprz. Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Olej mocno rozgrzać, obsmażyć szybko mięso, mieszając. Cebule posiekać lub pociąć w piórka, zeszklić na oleju. Warzywa umyć, osuszyć. Paprykę starannie oczyścić, pociąć w kostkę. Boczek pokroić w kostkę, uprażyć. Włoszczyznę pokroić. Mięso, cebulę i warzywa przełożyć...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    ...najczęściej zastępuje się polędwiczkami, a smakosze do sosu dodają brandy i natkę pietruszki. Dobre towarzystwo Gulasz to przysmak dla tych, którzy lubią mięso (najlepiej sprawdza się chude...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...