• Informacje na temat:

    mięso gotowane w sosie chrzanowym

Przepisy na temat: mięso gotowane w sosie chrzanowym
  • Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    ..., pieprzem, tartym chrzanem i sokiem cytrynowym. Warzywa z wywaru podgrzać w sosie. Ziemniaki odcedzić. Mięso wyjąć, pokroić w cienkie plastry. Polać sosem chrzanowym z warzywami. Podawać z ziemniakami. Gotowe(...)Cebulę obrać, przekroić na pół. Obrać jedną marchewkę i pokroić na duże kawałki. Cebulę i marchew razem z mięsem włożyć do garnka. Dodać ziarna pieprzu. Zalać wodą, aby mięso było całkowicie...

  • Sos chrzanowy z pomarańczą

    Składniki: - 4 łyżki majonezu, - 4 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu, - 2 łyżki świeżo utartego chrzanu (lub 3 gotowego), - 2 jajka ugotowane na twardo, - 1 pomarańcza, - 1 rozgnieciony ząbek czosnku, - sól, - biały pieprz, - koperek do dekoracji Przygotowanie: W mikserze rozcieramy wyjęte z jajek żółtka z chrzanem i czosnkiem, dodajemy lekko rozdrobnioną, obraną ze skórki...

  • Menu na tradycyjną Wielkanoc: co podać na świąteczny stół?

    ..., około 25 minut. W czasie pieczenia przygotowujemy sos. W garnuszku na małym ogniu gotujemy śmietankę z chrzanem, doprawiamy pieprzem i solą. Kiełbaski podajemy na ciepło lub zimno z sosem chrzanowym(...) 30 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie mięso wyciągamy i studzimy. Następnie kroimy w dowolne kawałki. Do wywaru dodajemy zakwas, po wymieszaniu śmietanę i mięso. Na koniec doprawiamy majerankiem...

  • Rolada z sandacza

    Doskonała z sosem chrzanowym.

  • Wielkanocne dania na stół! Sprawdzone przepisy dla wymagających

    Biała kiełbasa w cieście z konfiturą z cebuli i sosem chrzanowym Sposób przygotowania Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu przez około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórkę. Cebulę(...) około 25 minut). W czasie pieczenia przygotowujemy sos. W garnku, na małym ogniu gotujemy śmietankę z chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem. Kiełbaski podajemy na ciepło lub zimno z sosem chrzanowym...

  • Sałatka paprykowa z indykiem

    ...czasie mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Posyp je solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Obie papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, osusz,  pokrój w kosteczkę. Dymki oczyść, potnij w ukośne, grubsze plasterki. Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso. Smaż je, mieszając, przez 8-10 minut. Zdejmij, wystudź. Na tym samym tłuszczu krótko podsmaż kostki papryki...

  • Wielki powrót piątej ćwiartki

    ...sprzed lat delikatność np. ozorków wieprzowych w sosie chrzanowym. Do przygotowania w domu tego tradycyjnego dania potrzebne są: 3 ozorki wieprzowe, kostka bulionowa wołowa, kawałek pora, marchewki(...), pieprzem i liśćmi laurowymi i gotujemy przez ok. 2 godziny. Musimy sprawdzać, czy widelec swobodnie wchodzi w mięso. Jeśli tak, ozorki wyłączamy pozostawiamy w bulionie. Na rozgrzane masło wrzucamy...

  • Wielkanocne specjały. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole?

    ...występować w dwóch wersjach - jako całe pęta lub w formie pokrojonej. Bez względu na to, na którą opcję zdecyduje się gospodyni, dalsze działania związane z przygotowaniem dania są takie same.  Mięso należy(...) polskim wielkanocnym stole muszą pojawić się kurze jajka ugotowane na twardo. Bez względu na to, czy podane zostaną saute czy w galarecie, powinien towarzyszyć im pyszny sos. Szczególnie dobrze wiedzą o tym...

  • Świąteczne pogotowie ratunkowe – sposoby, jak zaoszczędzić czas

    .... Podczas świątecznego śniadania idealnie sprawdzi się schab pieczony Naturrino, przełożony sosem śmietanowo-chrzanowym, podany w towarzystwie marynowanych śliwek i orzechów. Opakowanie śmietany(...) Naturrino. Są to wyroby przygotowane bez użycia konserwantów i sztucznych dodatków. Wystarczy odpowiednio ułożyć je na półmisku i udekorować liśćmi sałaty (pięknie wygląda połączenie sałaty masłowej...

  • Wielkanocne przysmaki

    ...małego brzuszka, np. ograniczyć ilość ostrych przypraw czy wybrać chudszy gatunek mięsa. Jajo z majonezem lub faszerowane To symbol i główny bohater wielkanocnego menu. Samego żółtka ugotowanego(...) z dodatkiem majonezu lub samym majonezem czy sosem chrzanowym. W tej wersji nie nadają się one dla małych dzieci (majonez zawiera dużo konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, z kolei sos chrzanowy...

Artykuły na temat: mięso gotowane w sosie chrzanowym
  • Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    ...solą, pieprzem, tartym chrzanem i sokiem cytrynowym. 4. Warzywa z wywaru podgrzać w sosie. Ziemniaki odcedzić. Mięso wyjąć, pokroić w cienkie plastry. Polać sosem chrzanowym z warzywami. Podawać(...)1 Cebulę obrać, przekroić na pół. Obrać jedną marchewkę i pokroić na duże kawałki. Cebulę i marchew razem z mięsem włożyć do garnka. Dodać ziarna pieprzu. Zalać wodą, aby mięso było całkowicie...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Goście, goście!

    ..., pokrojoną w łódeczki marynowaną cebulkę i koperek. Pieczony rostbef z musem chrzanowym (dla 4 osób) Czas przygotowania: około 45 minut + doba na marynowanie mięsa Poziom trudności: 2 Składniki(...), czarnuszka Mus chrzanowy: 100 g jogurtu naturalnego, 100 g sera twarogowego półtłustego, 50 g chrzanu tartego w słoiczku, łyżka świeżego startego chrzanu, sól, pieprz, cukier Mięso oczyść z nadmiaru...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Sałatka ziemniaczana

    .... Ziemniaki pokroić w kostki, dodać pokrojony seler, marchewkę, jabłko. Wszystko polać chrzanowym kremem i doprawić pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Zostawić na jakiś czas w lodówce, niech się przegryzie...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    ..., wyrabiany ręką na gładką, elastyczną masę i formujemy w kulę. Tak przygotowane ciasto wkładamy do miski, przykrywamy folią i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 40 minut, obserwując, czy rośnie(...). Czekając na uzyskanie odpowiedniej konsystencji przygotowujemy dodatki: obraną łodygę brokułu ścieramy na tarce, a wędliny podsmażamy na chrupko na suchej patelni, podobnie jak pieczone mięso...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Dieta liściasta

    Choć większość zieleniny bez trudu kupimy przez cały rok – to teraz jest najlepszy czas, aby jadać ją codziennie. Listki prosto z pola lub działki mają najwięcej witamin.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...