• Informacje na temat:

    mięso faszerowane suszonymi pomidorami i serem

Przepisy na temat: mięso faszerowane suszonymi pomidorami i serem
  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    ...bataty nadziane szpinakiem i suszonymi pomidorami. Pamiętajmy, że warzywa, takie jak kalafior, brokuły, upieką się znacznie szybciej, jeśli podzielimy je na mniejsze kawałki. Doskonale grillują się(...)Jeśli decydując się na grilla nie chcemy rezygnować z mięsa, z powodzeniem możemy przyrządzić drób, np. pierś z kurczaka bądź indyka. Mięso to nie zawiera zbyt wiele tłuszczu, a marynuje się je łatwo...

Artykuły na temat: mięso faszerowane suszonymi pomidorami i serem
  • Apetyt na pomidory

    ...smażone. Pomidory faszerowane Składniki: 4 duże pomidory, 10 dag sera feta, 10 dag szpinaku, cebula, ząbek czosnku, szklanka ugotowanego ryżu, łyżka masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Przygotowanie(...) i czosnek, dodaj szpinak i smaż przez 4 minuty. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Szpinak lekko przestudź, połącz z serem feta i wcześniej ugotowanym na sypko ryżem. Całość dokładnie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Wyborna papryka

    Warzywa faszerowane Składniki na 4 porcje: 7 dużych cebul, 3 różnokolorowe papryki,  3 małe cukinie, 6 średnich pomidorów, 25 dag ryżu, 12 dag masła, 80 dag mielonego mięsa, 7 dag koncentratu(...) i drobno posiekaj. Jedną cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni roztop łyżeczkę masła i zeszklij na niej cebulę. Następnie dodaj mięso i smaż 10 min, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodaj...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    ...sojowego, a nadwaga zniknie. To tak nie działa, dlatego zanim przejdziemy na dietę, warto wiedzieć, jakie konsekwencje zdrowotne może ona dla nas mieć. Paleo - najważniejsze jest mięso Punktem(...) sposobie odżywiania naszych praprzodków, którzy jedli głównie mięso i rośliny leśne, bo taka jest nasza natura, niezmienna przez wieki. Podstawą jest chude mięso, czyli drób, wołowina, dziczyzna, ryby...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...niż wędlina dojrzewająca. Do carbonary używamy guanciale dolce, albo pancety dolce - słodkiej, niewędzonej. Chodzi o tłuszcz, który w połączeniu z serem i żółtkiem da nam przepiękny, kremowy sos(...), kiedy zabroniłyśmy mu zapytać o pizzę hawajską. Jakich jeszcze kulinarnych wpadek Włosi nam nie wybaczą? Keczupu do pizzy? - Wszystkich zbędnych dodatków do pizzy. Nie posypujemy pizzy serem, nie...

  • Suszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w daleką podróż lub zrobić zapasy na zimę, mając gwarancję trwałości pożywienia. Fot. 123RF/Picsel Suszenie polega na pozbyciu się z produktu wody w np. naturalnym procesie jej odparowania. W środowisku bez wody nie mogą rozwijać się szkodliwe mikroorganizmy takie jak grzyby, pleśń czy bakterie, nie pracują również enzymy - to dlatego suszenie jest tak...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...bogatym źródłem krzemu, magnezu, żelaza, kwasu foliowego. Można ją jeść na wiele sposobów, nie tylko jako dodatek do sosu i mięsa. W połączeniu z serem, np. fetą, przygotujesz doskonałe nadzienie do pierogów lub faszerowanej papryki. MODNA JAGLANA: Oczyszcza organizm. Poprawisz dzięki niej kondycję włosów, skóry i paznokci, osłabionych o tej porze roku. To zasługa zawartej w niej krzemionki...

  • Suszenie jedzenia to jedna z najstarszych metod konserwacji. Od wieków polegała na usunięciu wody poprzez odparowanie. Niestety, obecnie wiele suszonych przysmaków ze sklepu jest faszerowanych różnego rodzaju chemią. Jak uniknąć sztucznych dodatków? Fot. 123RF/Picsel Kupowane w sklepach suszone owoce i warzywa mogą bardzo długo leżeć na półce, mają też bardzo ładny kolor, ładniejszy niż w przypadku domowych "suszonek". Często, niestety, jest to wynikiem dodatków, takich jak dwutlenek siarki...