• Informacje na temat:

    mieso duszone z selerem naciowym

Przepisy na temat: mieso duszone z selerem naciowym
Artykuły na temat: mieso duszone z selerem naciowym
  • Księga smaków: Seler naciowy

    .... Kurczak duszony z selerem naciowym Mięso z piersi kurczaka pokrój, oprósz ziołami prowansalskimi. Pomidory pokrój. Selera naciowego umyj i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj(...) olejków eterycznych seler pobudza apetyt, więc doskonale sprawdza się jako przystawka. Jego charakterystyczny smak wzbogaca sałatki, surówki, zupy oraz potrawy duszone. Seler nadaje się jako apetizer, np...

  • Z mielonego mięsa

    Nie tylko tradycyjne mielone.

  • Policzki wołowe z piure z fasoli Piękny Jaś i duszoną botwinką

    Przyglądając się kampaniom promującym regionalne produkty, zaczęłam bliżej interesować się innymi niż fasolka po bretońsku kulinarnymi zastosowaniami fasoli odmiany Piękny Jaś.

  • Pulpety w sosie pomidorowym

    Danie zyska na smaku, gdy do sosu dodasz paprykę i seler naciowy i przyprawisz je kuminem i bazylią. Podawaj z ryżem lub ciabattą.

  • Pyszny obiad w godzinę

    Młoda kapusta, marchewka, kalarepka, a może seler naciowy... Pamiętaj o warzywach!

  • Co należy jeść, gdy ma się cukrzycę

    ...​Podstawą są potrawy chude, łagodne w smaku, np. tylko gotowane, duszone lub pieczone. W jadłospisie nie może zabraknąć warzyw oraz przetworów zbożowych, najlepiej razowych lub pełnoziarnistych.

  • Gicz cielęca

    Przysmak kuchni włoskiej - duszona gicz cielęca.

  • Pieczen z cieleciny faszerowana selerem i grzybami.

    ...naciac gleboka kieszen. Natrzec mieso sola i pieprzem. Lodygi selera i liscie pokroic na drobno. Grzyby po namoczeniu tez pokroic. Uwaga plynu od moczenia nie wylewac! Seler wymieszac z grzybami i nadziac mieso. Zszyc nicia badz spiac wykalaczkami. Obsmazyc pieczen na oliwie na rumiano. Mozna ja piec w piekarniku nastepnie badz w szybkowarze. Ja wole te druga wersje gdyz mieso jest soczyste...

  • Noworoczne postanowienia dietetczne

    ...mięty.  4. Pieczone lub duszone mięso z warzywami Zrezygnuj ze smażenia na tłuszczu, zwłaszcza mięsa panierowanego, które chłonie bardzo dużo tłuszczu. Równie smaczne, a nawet smaczniejsze, są ryby i mięso pieczone oraz duszone z warzywami w naczyniu żaroodpornym lub w rękawie do pieczenia.  5. Grzanki i tosty, sucharki Zastąp nimi świeże pieczywo.

  • Przepis Jana Kuronia: Gołąbki wegetariańskie

    Gołąbki z kaszy jaglanej, bez mięsa.