• Informacje na temat:

    mięso duszone z majonezem

Przepisy na temat: mięso duszone z majonezem
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ..., pieprzem i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut, mieszając. - Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Na środku ułóż szpinak, pokrojony ser i zwiń. Zwiąż nicią spożywczą lub zepnij wykałaczkami. Włóż do foliowego rękawa, w środku podlej bulionem, zawiąż rękaw i piecz w brytfannie 30-40 min. Po 25 min przetnij rękaw u góry, aby mięso się dopiekło. Żeberka duszone z porami Składniki: - około...

  • Przygotowanie Pokrojone w kostkę ziemniaki dusić do miękkości, dodać pokrojoną w kostkę kapustę. Dusić na patelni ok. 15 min dodając masło. Następnie wrzucić do tego mięso. Wymieszać. Jajka roztrzepać z majonezem, wylać to na ziemniaki z kapustą. Na wierzch posypać tarty ser. Zapiekać pod przykrywka ok. 5 minut. Smacznego!! Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Świąteczny obiad

    ...z zielem angielskim i listkiem laurowym, zalewamy litrem wody. Gotujemy całość pod przykryciem ok. 40 minut, aż warzywa staną się miękkie.  2. W misce łączymy mielone mięso, jajko, szczypior, koperek(...) dodajemy łyżkę mielonego siemienia lnianego. Gotowe danie wykładamy na talerze i posypujemy koperkiem. Mini-kotleciki 1. Mięso mielone łączymy z przyprawami, jajkiem i łyżką bułki tartej. Starannie...

  • Piknik na balkonie, czyli sposób na udaną majówkę

    .... 1. Przełożyć do innego naczynia, odstawić. 2.  Do naczynia miksującego włożyć karkówkę, rozdrobnić 12-14 s/obr. 6. Mięso zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. 3.  Dodać uduszoną(...) włożyć karkówkę, rozdrobnić. Mięso zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. 3.  Dodać uduszoną wcześniej cebulę, bułkę tartą, jajko, majonez, musztardę, sól i pieprz - zmiksować wszystko...

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    Sokołowa. Mięso jest już uformowane w kotlety, które wystarczy wrzucić na patelnię i podsmażyć. Oszczędzamy w ten sposób czas, ponieważ nie musimy nic mielić ani formować idealnych mięsnych krążków. Przygotowanie: Bułkę maślaną przekrajamy na pół. Każdą połówkę smarujemy majonezem. Na jednej z połówek układamy ser pleśniowy, a następnie smarujemy go dżemem z żurawiny. Rozgrzewamy patelnię...

  • Światowy Dzień Burgera. Czego jeszcze nie wiesz o ulubionej kanapce?

    ...opublikowana dopiero 50 lat później. Prawdziwa rewolucja nastąpiła na początku XX wieku, kiedy to właściciel teksańskiego baru zaproponował swoim gościom kotlet na grzance z sałatą, musztardą oraz majonezem(...) półki cenowej. Na takie pyszne szaleństwa można pozwolić sobie będąc w Nowym Jorku. Burger kosztuje 295 USD, czyli prawie 1000 zł. Dlaczego aż tyle? Pod bułką kryją się białe trufle duszone na maśle...

  • Smaczny obiad dla całej rodziny

    Papryka pieczona Sposób przygotowania 1. Papryki umyj, odkrój czubki. Wydrąż gniazda nasienne i posól. Ryż ugotuj. Zeszklij posiekane cebule. Dodaj mięso mielone, przypraw solą, pieprzem(...). Dodaj starty na tarce czosnek. Odsuń na bok patelni. W wolnym miejscu rozpuść masło i smaż zamarynowane mięso około 3 minuty. Dodaj ryż, obsmaż i zalej winem.  2. Gotuj przez chwilę, aż lekko odparuje...

  • Karkówka na trzy sposoby

    Dyniowy gulasz na białym winie Sposób przygotowania 1. Karkówkę umyj, wytrzyj do sucha, potem pokrój w kostkę. Mięso opórsz solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Czosnek obierz, posiekaj.  2. Dynię rozetnij, usuń pestki oraz włókna. Miąższ odetnij od skóry i pokrój go w średniej wielkości kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Pomidory umyj, skórkę ponacinaj...

  • Dzieci i ryby

    ..., oczywiście po uzgodnieniu z pediatrą. Śledzie i spółka Mięso ryb nie wymaga długiej obróbki termicznej. Zbyt długie smażenie lub pieczenie sprawia, że ryba jest sucha i twarda. A powinna być(...) upiec na ruszcie (na tacce) lub zjeść wędzony. Łosoś. Rozpoznasz go po tym, że ma różowe mięso. Doskonale smakuje w każdej postaci: ugotowany na parze, upieczony na ruszcie lub w piekarniku (skropiony...

  • Sałatki i surówki

    .... Kapustę odsączyć z nadmiaru kwasu i nieco drobniej pokroić. Wymieszać z pokrojoną cebulką i majonezem. Doprawić pieprzem i cukrem do smaku. Surówka ma 340 kalorii. Sałatka z porów - pół kg porów - łyżka(...) - pieczonej ryby lub duszonego mięsa. Sałatka zawiera ok. 220 kalorii. Sałatka z cykorii - 15 dag cykorii - 20 dag pora - duże jabłko - 2 łyżki oleju sojowego lub oliwy - jogurt - sok z cytryny - sól...

Artykuły na temat: mięso duszone z majonezem
  • Pyszne mięso na słodko

    ...i wywarem mięsnym. Duś jeszcze 90 min. 4. Na pozostałym oleju usmaż królika oprószonego solą i pieprzem. Dodaj pokrojone szalotki, smaż razem jeszcze 10 min. 5. Duszone w winie warzywa przecedź. Wywar(...) przypraw ewentualnie solą i pieprzem. 6. Mięso polej sosem, dodaj pokrojone chili i od razu podawaj. Przygotowanie: 130 minut Porcja: 515 kilokalorii Kaczka glazurowana z jabłkami Składniki na 4 porcje...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Na lepsze trawienie tłuszczu

    Świątecznym wędlinom, mięsom, majonezowym sosom, ciastom trudno się oprzeć... Radzimy więc, co zrobić, by nie były wielkim wyzwaniem dla żołądka i figury.

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    ...i dolewając w miarę potrzeby wodę. Zrób klopsy: mięso mielone wymieszaj z uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, jajkiem oraz startym żółtym serem. Masę mięsną przypraw następnie ziołami, solą...

  • Mięso w naszej rodzimej kuchni gra szczególną rolę i jest wyjątkowo lubiane przez Polaków. Nie każdy jednak wie, w jaki sposób je prawidłowo przygotować. Sprawdź nasze porady, dzięki którym dowiesz się, jak przyrządzać mięso lepiej, zdrowiej i smaczniej. Fot. 123RF/Picsel Tylko na rozgrzanym tłuszczu Błędem często popełnianym przez początkujących (lub niecierpliwych) kucharzy jest niedostateczne rozgrzanie patelni i oleju przed smażeniem mięsa. Smażenie na zimnym tłuszczu spowoduje...

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    Majonez Dekoracyjny WINIARY – jego wyjątkowy smak, doskonała jakość oraz kremowa konsystencja zdobyła sobie serca Polaków i od lat jest najczęściej wybieranym majonezem w naszym kraju. Doskonały do(...), a następnie dodajemy razem z obranym wcześniej czosnkiem, przyprawą w płynie MAGGI oraz mięsem do zalewy. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do lodówki na około 4 dni. Mięso wyjmujemy z zalewy...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Delikatna, krucha cielęcina

    ...1. Jeden ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i rozetrzyj z solą oraz odrobiną rozmarynu. Natrzyj tą mieszanką umytą i osuszoną cielęcinę. Pozostałe dwa ząbki czosnku pokrój w plasterki. Mięso ponacinaj, a w powstałe kieszonki wsuń pokrojony czosnek oraz rozmaryn, oprósz ziołami. 2. Tak przygotowane mięso ułóż w brytfannie, polej winem. Piecz dwie godziny w temp. 160° C. Podczas pieczenia...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...