• Informacje na temat:

    mieso duszone w cebulce

Przepisy na temat: mieso duszone w cebulce
Artykuły na temat: mieso duszone w cebulce
  • Niedzielne mięso duszone

    Miękkie, soczyste, z aromatycznym sosem - jednym słowem: mięso duszone! Nasze trzy oryginalne receptury na drób, mięso królicze i wieprzowe obiecują rozkosze podniebienia.

  • Duszona cielecina i kandyzowana marchewka

    ...kuchennnego 1 lyzeczka badz kostka wywaru cielecego lisc laurowy, galazka tymianku, rozmarynu, zielonej pietruszki lyzka miodu lyzeczka kminku 60 g masla Mieso kroimy na dosc...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Kurki mają wiele zastosowań

    Pieprznik jadalny, czyli kurka, nigdy nie jest robaczywa i łatwo się ją zbiera. Z kurek robię zupy, sosy do makaronu, słone tarty i tartaletki, dodaję je do duszonych mięs, zapiekanek i jajecznicy. Jak przygotować?

  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    Podgrzybki, borowiki, kurki... Możesz je smażyć, dusić lub zapiekać. Są doskonałe jako samodzielne danie oraz jako dodatek do mięs i warzyw.

  • Bitki z karkówki z cebulą

    1. Karkówkę przekrój wzdłuż na pół, a potem podziel na kotlety. Mięso rozbij tłuczkiem i oprósz mąką. Usmaż na złoty kolor. 2. Cebule obierz i pokrój...

  • Kurczak z pieczarkami i puree

    1. Kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, podzielić na części, oprószyć pszenną mąką. Smażyć w rondlu na gorącym oleju do  zrumienienia, doprawić, wyjąć. 2....

  • Kapusta zasmazana - po polsku

    dzis na jarzynke wieczorna... i jak nie codzien bedzie podana z miesem. zazwyczaj ani miesa ani ryb ani wedlin wieczorem nie jemy... taka mam zasade ale...

  • Kluski zapiekane z kurczakiem

    Pomysł na szybki i łatwy w przygotowaniu obiad.

  • Co jeść, by odbudować złamane kości?

    Menu powinno zawierać wapń, którego dostarczają sery, mleko, siemię lniane, orzechy arachidowe, brokuły, morele i rośliny strączkowe.