• Informacje na temat:

    mięso domowe w słoiku

Przepisy na temat: mięso domowe w słoiku
  • Lato zamknięte w słoiku

    ...porządnej porcji przetworów. Gdy tylko pojawiały się świeże maliny i truskawki przyrządzały z nich domowe dżemy i konfitury, kisiły ogórki, marynowały paprykę. Nasze mamy szykowały przetwory zdecydowanie rzadziej, w sklepie pojawiły się gotowe słoiczki, a czas to pieniądz! A dziś? Przetwory zdecydowanie wracają do łask, ba! domowe słoiczki stały się modne! Oto proste sposoby, by smaki lata zostały...

  • Golonka parzona w słoiczkach z galaretką. Polecam.

  • Odkryj żurawinę

    ...z otartą skórką i wyciśniętym sokiem z 1 cytryny, oliwą z oliwek oraz przyprawami. Marynatą natrzyj kurczaka  i odstaw. Następnie przełóż mięso wraz  z marynatą do żaroodpornego naczynia i dodaj pozostałe cytryny pokrojone w plastry, rozmaryn, ząbki czosnku i żurawinę. Piecz  w temp. 200 stopni C przez 50 min., co jakiś czas polewając mięso wytopionym sosem. W trakcie pieczenia możesz dodać...

  • Nie ma łatwiejszego i pyszniejszego sposobu na mięso ze słoika.Wiemy co jemy,bez konserwantów i chemii,zdrowe i smaczne. Serdecznie polecam:)

  • Idealne menu malucha: Trzeci rok życia

    ...dziecku przyjemność i podać coś słodkiego, najlepiej niech to będzie kawałek domowego biszkopta z owocami czy ciasta drożdżowego. Przysmaki z cukierni najczęściej są bardziej ciężkostrawne niż te(...) Kostka rosołowa, klopsiki w słoiku czy kisiel w torebce to duże ułatwienie dla zapracowanej mamy, ale niestety równie duża dawka chemicznych dodatków, za to minimalna wartość odżywcza. Dlatego małe...

  • Idealna do kanapek :) Smak mojego dzieciństwa :)

  • Kolejna konserwa w słoiku, mielonka kanapkowa, bez użycia peklosoli, użyłam mielonej soli himalajskiej, różowej, naukowo stwierdzonej za najzdrowszą sól na ziemi. Mielonka jest smaczna, tyle że nie jest taka różowa jak mielonka z użyciem peklosoli.

  • Konserwa zrobiona jest z mięsa kurczaka i indyczego z dodatkiem wieprzowego boczku.

  • Bardzo smaczna mielonka z golonki na kanapki, prosta w wykonaniu. Z podanego przepisu zrobione zostały 4 słoiczki 350 ml i 3 słoiczki 235 ml .

  • Bardzo smaczna mielonka z golonki na kanapki, prosta w wykonaniu. Z podanego przepisu zrobione zostały 4 słoiczki 350 ml i 3 słoiczki 235 ml .

Artykuły na temat: mięso domowe w słoiku
  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    Domowe owocowe przetwory świetnie smakują zimą.

  • Kiszonki. Zdrowie zamknięte w słoiku

    Po modzie na rośliny strączkowe i ziarna przychodzi czas na kolejny trend żywieniowy. Kiszenie. I to nie tylko ogórków i kapusty. Coraz częściej przygotowuje się kiszone owoce, truskawki czy śliwki, a nawet jadalne kwiaty. To o tyle zrozumiałe, że kiszenie pozwala na zatrzymanie drogocennych składników letnich owoców i korzystanie z nich zimą.

  • Ewa Wachowicz zdradza sposób na domową wędlinę ze słoika

    Przyrządza ją na leśnym palenisku, a potrawę uszlachetniają świeżo zebrane kurki. Z tego odcinka programu dowiemy się też, jak zrobić wędlinę-kiełbasę w słoiku oraz jak przygotować i uwędzić udka kurczaka. Obie te propozycje świetnie sprawdzą się podczas jesiennego biwaku. Deser również powstanie z myślą o wyprawie w plener, bowiem Ewa Wachowicz upiecze drożdżówkę z konfiturą malinową...

  • Domowe pesto

    ...wskazane). Umieścić w szczelnym słoiku. Trzymać w lodówce. Czarne pesto Składniki: Trzy garście czarnych oliwek bez pestek, 5 filecików anchois (opcjonalnie), garść pestek dyni, szczypta soli, pół ząbka czosnku, 5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine. Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na prawie jednolitą masę. Umieścić w szczelnym słoiku. Trzymać w lodówce...

  • Naturalne metody, by pokonać przeziębienie

    Niegroźną infekcję wirusową możesz pokonać sama. Zostań w domu przez trzy dni, zastosuj domowe specyfiki.

  • Ach, te suszone pomidory!

    Są tak pyszne, że aż słodkie. Aromatyczne - uwięzione w słoiku z najlepszą oliwą, ziołami i czosnkiem - pomidory, to skarb każdego smakosza.

  • Śmiertelna trucizna w słoikach

    .... z powodu mody na samodzielne przygotowywanie żywności "bez konserwantów". Skąd się bierze jad kiełbasiany? O tym, że można się nim zatruć, jedząc nieświeże wędliny lub mięso, wie już chyba każdy(...) i mięso, podczas gdy do zatruć dochodzić może również w wyniku spożycia konserwowanych warzyw, ryb, a nawet grzybów i owoców" - ostrzega Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny...

  • Gdy pot oczy zalewa

    ...warto ograniczyć jedzenie produktów białkowych, jak mięso i wywary mięsne, nabiał. Im więcej białka w diecie, tym pot pachnie intensywniej. Czym gasić pragnienie? Zimne napoje są niewskazane. Przy(...) mocna herbata i alkohol nasilają potliwość. Domowe receptury W uregulowaniu wydzielania potu pomagają zioła. Należą do nich m.in. kora dębu, szałwia, kora brzozy, liście orzecha włoskiego, hyzop...

  • Trzy rośliny, które warto jeść, gdy brakuje wapnia

    .... Piecz w 150 st. C przez 25 minut, mieszając kilka razy. Trzymaj w szczelnym słoiku. Granolę podawaj z jogurtem lub z mlekiem. Fasola Chroni przed osteoporozą. W suchych ziarnach jest m.in. dużo wapnia(...) ciśnienie krwi i pozbyć się złego cholesterolu. Jak ją jeść: W postaci pasty do kanapek lub pasztetu z majerankiem i gałką, które ułatwiają trawienie i zapobiegają wzdęciom. Pasztet w słoiku...

  • Jedzenie, które truje

    ...sztucznego uszlachetniania! Przede wszystkim jednak należy nauczyć się czytać etykiety na produktach pakowanych. To z nich dowiemy się, co tak naprawdę jest w puszce z rybą czy słoiku z klopsikami(...) masę mięsno-tłuszczową), białko sojowe, wzmacniacz smaku i zapachu, to znak, że z pasztetem z naszych wyobrażeń ma on niewiele wspólnego. Jeżeli mięso lub ryba mają intensywny, różowy kolor...