• Informacje na temat:

    mięsko w potrawce

Przepisy na temat: mięsko w potrawce
  • Mięsko daje moc!

    Zawiera łatwo przyswajalne białko, żelazo oraz witaminę B12 – składniki niezbędne dla rozwoju fizycznego i umysłowego malca. Jakie gatunki podawać dziecku? Oto nasze rady.

  • Sycące i łatwe do przygotowania

  • Jesienne dary natury w posiłkach

    Jesień obfituje w przepyszne i kolorowe sezonowe warzywa. W tym okresie bezkonkurencyjnymi składnikami jadłospisu są dynia, papryka i pomidor, będące źródłem naturalnych witamin.

  • To mięsko robi mój mąż.Jest naprawde pyszne.

  • Cała prawda o mięsie

    Mięsko to ważny, a przy tym budzący wiele wątpliwości element diety. Do zupki malucha karmionego piersią powinno trafić po 6. miesiącu, a w przypadku brzdąca na mleku modyfikowanym - nawet wcześniej, po 5. miesiącu. To gwarancja, że organizm dziecka otrzyma odpowiednie ilości doskonale przyswajalnego żelaza (jego niedobory mogą być przyczyną anemii), witaminy B12 (której malec nie znajdzie...

  • Szybkie, banalne i ciekawe. Przepis zapożyczony z tv :)

  • Najlepiej danie zrobić dzień wcześniej żeby się ładnie wszystko przegryzło i mięsko przeszło warzywami.

  • Smaczny gęsty sos. do ryżu, makaronu jak i na kanapki

  • mięsko dowolne, poza wołowinką, ona nie najlepsza jest w tym zestawieniu, podaję przepis na podstawie kurczaka ale może być inne

  • Jeśli ktoś lubi drób ale panierka już się znudziła polecam mój przepis.

Artykuły na temat: mięsko w potrawce
  • Cała prawda o mięsie

    Mięsko to ważny, a przy tym budzący wiele wątpliwości element diety. Do zupki malucha karmionego piersią powinno trafić po 6. miesiącu, a w przypadku brzdąca na mleku modyfikowanym - nawet wcześniej, po 5. miesiącu. To gwarancja, że organizm dziecka otrzyma odpowiednie ilości doskonale przyswajalnego żelaza (jego niedobory mogą być przyczyną anemii), witaminy B12 (której malec nie znajdzie...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Kuchnia azjatycka podbija serca niesamowitymi kompozycjami przypraw i barw. Jest smaczna, sycąca, a bazowanie głównie na owocach i warzywach sprawia, że świetnie wpływa na organizm człowieka. Poznaj pięć nietuzinkowych produktów kuchni azjatyckiej, które nie tylko podkręcą smak potraw, lecz także doskonale zadbają o zdrowie. 1. Trawa cytrynowa Zwana także palczatką cytrynową. Posiada zastosowanie nie tylko w kuchni, lecz także w medycynie, a także może stać się świetnym elementem...

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Fot. 123RF/Picsel Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • W tym odcinku Cooknij to! W zdrowym stylu Beata Śniechowska pokaże jakie dodatki idealnie skomponują się z klasycznym śledziem w śmietanie. Koniecznie wypróbujcie!     4 filety śledziowe 300 g gęstej śmietany 1 łyżka majonezu sok z 1 cytryny2 łyżki suszonej żurawiny 1/2 posiekana, duża cebula (w piórka)1/2 jabłka (najlepiej szara reneta), pokrojone w kostkęsól, świeżo mielony pieprzkoperekróżowy pieprz Przygotowanie Śledzie opłukać w zimnej wodzie, pokroić w kostkę o wymiarach ok. 4x4 cm....

  • Autorka bestselleru Lunch w Paryżu zabiera nas w kolejną podróż, tym razem do serca Prowansji. Przed dziesięcioma laty pochodząca z Nowego Jorku Elizabeth Bard, podążając za przystojnym Francuzem, wdrapała się po kręconych schodkach do miłosnego gniazdka w centrum Paryża. Po jakimś czasie, kiedy ich dziecko było w drodze, nabrała przekonania, że odnalazła swoje miejsce na ziemi, miejsce już „na zawsze". Jednak przed narodzinami dziecka para decyduje się na romantyczny wypad do Céreste, małej...

  • Love story z przepisami – nie tylko kulinarnymi. Lunch w Paryżu to historia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse – z Bretończykiem Gwendalem i francuską kuchnią. W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem... i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • W tej książce znajdziecie ponad 100 zaskakująco prostych przepisów do zastosowania w każdym domu. Przygotowałam dla Was receptury na współczesne lekkie dania będące w zgodzie z dzisiejszymi trendami smakowymi. To potrawy piękne, zdrowe i kolorowe, na których widok każdemu smakoszowi cieknie ślinka. A więc nie czekajcie dłużej i jak najszybciej zajrzyjcie do tej magicznej księgi. Zapraszam do mojego klubu! Klubu Luksusowych Polaków, którzy jedzą wszystko, co dobre! Jestem księgową. Zawód,...