• Informacje na temat:

    mięsa zapiekane w piekarniku

Przepisy na temat: mięsa zapiekane w piekarniku
  • Zapiekane pod serem kopytka z mięsem w sosie pomidorowym

    ...odrobinie masła przesmażamy mięso mielone, dodajemy przygotowany sos pomidorowy, chwilę razem dusimy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy porcję mięsa z sosem, przykrywamy kopytkami, posypujemy tartym serem. Czynność powtarzamy, zapiekamy w nagrzanym do ok. 160°C piekarniku przez ok. 15 minut (aż ser się ładnie zapiecze). Podajemy ze świeżymi ziołami!

  • Propozycja na przygotowanie kotlecików mielonych bez nadmiaru tłuszczu, który wsiąka w panierkę podczas smażenia na patelni. Kotleciki są smaczne, soczyste i dużo zdrowsze od tych smażonych.

  • Mięso i sos - para idealna

    ...do mięsa. Oprósz wszystko mąką i wymieszaj. Wstaw do piekarnika na 10 minut.  3. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 160 st. C. Wlej bulion i wino, dodaj koncentrat, wrzuć liść laurowy i suszony...

  • Prosty i sycący obiad,do farszu można dodać swoje ulubione dodatki,u mnie dziś nadziana,mielonym z dodatkiem kaszy bulgur,kukurydzy i tartego sera.

  • Zapiekane puree z ziemniaków i cukinii!

    ...mała cukinia (jeśli jest młoda nie musisz dodawać do dania bulionu warzywnego)  10 g mięsa z indyka (dla starszego dziecka może być więcej) Sposób przygotowania: Mięso z indyka opłucz i ugotuj(...) żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Żeby zapiekanka zarumieniła się, możesz włączyć w piekarniku funkcję grillowania. Przestudź i podaj dziecku. Smacznego!

  • Przepyszne, chrupiące łódeczki zapiekane w piekarniku. Zdrowa konkurencja dla frytek czy wytworów sklepowych. Uwielbiane przez domowników jako wyrazisty dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.

  • Zapiekanka z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym

    Makaron z mięsem i warzywami robi się szybko, i bez wysiłku, a smakuje jak wykwintne danie. Wystarczy zapiec wszystko w piekarniku. Wypróbuj koniecznie nasz przepis.

  • Szybkie, smaczne i robią się praktycznie same :)

  • Gdy maluch nie chce jeść warzyw, mięsa, nabiału

    ...serem, na koniec dodaj liść sałaty, cienko pokrojone ogórki i plasterek pomidora. Wiele pociech lubi też zapiekane kanapki. Chleb z plasterkiem schabu posyp żółtym serem i zapiecz w piekarniku lub(...) szkodliwe składniki dymu wędzarnianego. Dużo lepszą propozycją są mięsa pieczone przez ciebie w domu, które możesz potem podawać na zimno np. schab, pierś z indyka w ziołach, szynka. Dużo mleka...

  • Naleśniki chodziły już za mną od jakiegoś czasu, ale jakoś nie było nam po drodze się spotkać. W końcu się udało i na obiedzie pojawiły się naleśniki z mąki ryżowej ze szpinakiem, serem feta i pleśniowym, z dużą ilością czosnku, zapiekane w sosie śmietanowo-serowym... pierwszy raz robiłam naleśniki w takiej formie i powiem szczerze, że to będzie moja ulubiona wersja, bo wyszły przepyszne :-) Poniżej przepis na 4 duże naleśniki.

Artykuły na temat: mięsa zapiekane w piekarniku
  • Dynia faszerowana mięsem

    Sposób przygotowania: 1. Oczyszczone dynie ułóż cięciem do dołu w wysmarowanej tłuszczem brytfannie i podlej niewielką ilością wody. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C przez ok. 30 minut.  2. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę, marchewkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.  3. Na drugiej patelni podgrzej oliwę i wrzuć mięso. Dopraw solą i pieprzem. Duś przez 10 minut. Wymieszaj z ryżem...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    Kapusta faszerowana to danie zupełnie nienadwyrężające domowego budżetu. Zapiekana w piekarniku jest znacznie mniej pracochłonna od klasycznych gołąbków. Jest to naprawdę smaczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się zarówno w charakterze obiadu, jak i ciepłej kolacji.

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...

  • Zapiekane muszelki

    .... Jeszcze ciepłe wymieszaj z twarożkiem i natką. Po napełnieniu gotowych, czyli ugotowanych muszli, posyp je parmezanem i zapiecz. Z dodatkiem mięsa Jeśli lubisz makaron bolognese, muszelki możesz napełnić tym nadzieniem (mięso mielone, sos pomidorowy, cebula, czosnek i przyprawy). Wraz z żółtym serem zapiecz je w piekarniku. Do conchiglioni pasują dodatki typowe dla włoskiej pasty, czyli: czosnek...

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynają królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej...

  • ..., aromatycznego tymianku i oregano podkreśli smak potraw z makaronem czy różnego rodzaju zapiekanek. Dzięki niemu przyrządzimy domowy obiad w prawdziwie włoskim stylu.   Sugerowana cena(...), więc czas w kuchni. W drugiej połowie lata wypadają zbiory wielu sezonowych warzyw, więc warto to skorzystać! Do potraw przygotowywanych w piekarniku wykorzystajmy cukinię  i bakłażana, które idealnie...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • ​Trio z mięsa

    ...czasie mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Gdy cielęcina zapieka się w piekarniku, na grill wrzucamy karkówkę i również grillujemy ok. 4 min. Z obu stron. Karkówkę dokładamy do cielęciny znajdującej się w piekarniku. Następnie grillujemy plastry boczku (przez 4-5 minut) i przygotowujemy sos. Sos:  Do rondelka wlewamy 20 ml wody...

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat...