• Informacje na temat:

    mięsa w sosie

Przepisy na temat: mięsa w sosie
  • Sos do mięs

    Prosty sos powstały na bazie mleka i musztardy pasuje do wszystkich rodzajów mięs. Dodatek miodu sprawia, że jego smak staje się łagodniejszy, a zarazem głębszy, bardziej interesujący.

  • Mięsa w sosie  z leśnymi grzybami

    .... 3. Wyjmij gałązki majeranku, listki i ziele, ew. ponownie przypraw solą  i pieprzem. Udekoruj listkami natki i strączkiem chili. Dobre rady kucharza Mięsa nie musisz posypywać mąką. Jeśli jednak(...) w posolonej wodzie. Odcedź, wywar  zachowaj. Paprykę oczyść, opłucz  i wraz z ogórkiem potnij w słupki. 2. Na płatach mięsa rozłóż kawałki papryki i ogórka. Zwiń. Roladki obtocz w mące. Obsmaż na...

  • Pulpeciki z mięsa mielonego

    Pyszne, delikatne, aromatyczne. Pulpeciki z mięsa drobiowego w sosie pomidorowym będą smakowały wszystkim domownikom. Nic dziwnego, wręcz rozpływają się w ustach.

  • Klopsiki w sosie pomidorowym

    Dzięki kaszy dodanej do mięsa otrzymujemy danie dwa w jednym - nie potrzebujemy już żadnych dodatków. Wyjątkowo proste do przygotowania i smaczne.

  • Mięso i sos - para idealna

    ...balsamiczny. Podawaj z purée ziemniaczanym, drobną kaszą lub pieczywem. Bitki wieprzowe w sosie 1. Umyj dokładnie cytrynę i zetrzyj z niej 2 łyżeczki skórki. Wyciśnij łyżkę soku.  2. Mięso(...) do mięsa. Oprósz wszystko mąką i wymieszaj. Wstaw do piekarnika na 10 minut.  3. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 160 st. C. Wlej bulion i wino, dodaj koncentrat, wrzuć liść laurowy i suszony...

  • Smakowite klopsiki bez mięsa

    ...). Podawaj w chlebku pita z warzywami. Dobrym dodatkiem do tak przyrządzonych klopsików będzie też sos czosnkowy. Kąski w sosie pomidorowym Sposób przygotowania Kaszę jaglaną przelej na sitku...

  • Faszerowańce z kaszą, mięsem,w sosie cytrynowym

    ...z cukinii. Podsmażamy. Gotujemy kaszę.  2. Do miski przekładamy kaszę, warzywa, mięso, sól i pieprz. Na oleju podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy do mięsa. Siekamy bazylię i kolendrę, dodajemy do mięsa, mieszamy.  3. Warzywa wypełniamy farszem, zakrywamy odkrojonymi kapeluszami, wkładamy do naczynia żaroodpornego z niewielką ilością wody. Polewamy oliwą i wkładamy do piekarnika rozgrzanego...

  • Nadziewane klopsiki pieczone i duszone w sosie

    Smak kuleczek z mielonego mięsa łatwo odmienić, dodając lekki farsz i rezygnując ze smażenia. Przyrządzając je w tej zdrowszej wersji, nie napracujesz się, bo przepisy na takie dania są wyjątkowo proste.

  • Udka kurczaka duszone w sosie

    ...i cebuli oraz odciśnięty tost. Wbij jajko. Wyrób. Przypraw do smaku musztardą, solą i pieprzem.  2. Farsz rozłóż na płatach mięsa. Zwiń, formując podudzia. Zepnij wykałaczkami. Smaż na oleju 10 min...

  • Pulpety w pikantnym sosie

    Przygotowanie Umyte papryki przekrawamy na pół, usuwamy pestki, a strąki kroimy w niedużą kostkę. Obrane cebule i czosnek drobno siekamy, tak samo umytą natkę pietruszki, rozmaryn oraz papryczkę chili. Kajzerkę namaczamy w wodzie i dokładnie odciskamy.  Do mielonego mięsa dodajemy czosnek, 1/2 cebuli, jajo, 2 łyżki musztardy, odciśniętą kajzerkę, doprawiamy pieprzem, solą i wyrabiamy kilka minut...

Artykuły na temat: mięsa w sosie
  • Mięsa w aromatycznym sosie

    Udka kaczki w bakaliowym sosie 1. Suszone wiśnie, morele  i śliwki zalej wrzątkiem.  Po kwadransie odcedź. 2. Udka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż skórką do góry w naczyniu żaroodpornym. Wrzuć do niego obrany i przepołowiony czosnek. Na udkach połóż po jednej gałązce rozmarynu. Przykryj i piecz przez  70 minut w 180 stopniach C. 3. Umyj i przekrój na pół...

  • Klopsiki w sosie pomidorowym

    Klopsiki można zrobić z każdego rodzaju mięsa. Jeżeli masz go zbyt mało, możesz dodać namoczoną w mleku kajzerkę.

  • Pulpety w sosie pomidorowym

    Przygotowanie: 1. Marchewkę obrać, opłukać, wrzucić do wrzącej, osolonej wody, gotować 10 minut. Wyjąć, przestudzić, pokroić w szerokie plasterki.  2. Rybę rozmrozić i opłukać. Cebule obrać. Rybę zemleć w maszynce do mięsa razem z jedną cebulą. Dodać jajka, sól, pieprz i tyle bułki tartej, aby masa się związała. Uformować pulpety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron...

  • W sosie serowym

    ...sos zgęstnieje. Zdejmij z ognia. Dodaj starty ser, mieszaj tak długo, aż się rozpuści. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. 3. Kawałki mięsa owiń plasterkami szynki. Ułóż...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Gulasz w sosie śmietanowym

    Przygotowanie: Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. ll Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć kawałki mięsa i smaż, aż...

  • Klopsiki w sosie pomidorowym

    Klopsiki można zrobić z każdego rodzaju mięsa. Jeżeli masz go zbyt mało, możesz dodać namoczoną w mleku kajzerkę.

  • Mięso. Jeść czy nie?

    Dlaczego lepiej ograniczyć jego ilość w diecie? Lekarze i specjaliści od żywienia od lat zachęcają, by jeść mniej mięsa, zwłaszcza czerwonego i przetworzonego, do którego zaliczane są wędliny i wędzonki.

  • Satay z sosem orzeszkowym

    Satay to malajsko-indonezyjskie danie na bazie grillowanych kawałków mięsa nadzianych na patyczki. Smakuje idealnie z sosem orzeszkowym.

  • Pulpety w pikantnym sosie

    Umyte papryki przekrawamy na pół, usuwamy pestki, a strąki kroimy w niedużą kostkę. Obrane cebule i czosnek drobno siekamy, tak samo umytą natkę pietruszki, rozmaryn oraz papryczkę chili. Kajzerkę namaczamy w wodzie i dokładnie odciskamy.  Do mielonego mięsa dodajemy czosnek, 1/2 cebuli, jajo, 2 łyżki musztardy, odciśniętą kajzerkę, doprawiamy pieprzem, solą i wyrabiamy kilka minut, by składniki...

Zdjęcia na temat: mięsa w sosie
Wideo na temat: mięsa w sosie
  • Sos barbecue - idealna propozycja do dań BBQ

    Sos barbecue, którego używamy głównie jako dodatek do potraw z grilla, zwykle pochodzi ze sklepowych półek. Idealnie sprawdza się podczas letnich wypadów na łono natury, gdzie chcemy delektować się smakiem smażonego lub grillowanego mięsa. Sos BBQ można przygotować również samodzielnie w domu! W kilka chwil można przygotować wyborny sos, który zaskoczy was swoim smakiem. Zobaczcie nasz przepis na

  • Sos barbecue - idealna propozycja do dań BBQ

    Sos barbecue, którego używamy głównie jako dodatek do potraw z grilla, zwykle pochodzi ze sklepowych półek. Idealnie sprawdza się podczas letnich wypadów na łono natury, gdzie chcemy delektować się smakiem smażonego lub grillowanego mięsa. Sos BBQ można przygotować również samodzielnie w domu! W kilka chwil można przygotować wyborny sos, który zaskoczy was swoim smakiem. Zobaczcie nasz przepis na

  • Sos barbecue - idealna propozycja do dań BBQ

    Sos barbecue, którego używamy głównie jako dodatek do potraw z grilla, zwykle pochodzi ze sklepowych półek. Idealnie sprawdza się podczas letnich wypadów na łono natury, gdzie chcemy delektować się smakiem smażonego lub grillowanego mięsa. Sos BBQ można przygotować również samodzielnie w domu! W kilka chwil można przygotować wyborny sos, który zaskoczy was swoim smakiem. Zobaczcie nasz przepis na