• Informacje na temat:

    mielone z papryka

Przepisy na temat: mielone z papryka
  • Mielone idealne

    Wystarczy odrobina kulinarnej fantazji, by zamiast kotletów mielonych z mięsa mielonego wyczarować inne, równie pyszne, a oryginalne dania.

  • Paprykę faszerowaną mięsem mielonym zna chyba każdy. Dzięki dodaniu rodzynek i cynamonu danie zyskuje na oryginalności.

  • Papryka faszerowana

    Składniki na 4 porcje: 4 strąki papryki 40 dag mielonego mięsa 25 dag pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki ¼ łyżeczki ostrej mielonej papryki olej do smażenia sól pieprz Przygotowanie: 1. Papryki przekrój wzdłuż na pół, usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą i osusz...

  • Pyszne mielone z dodatkiem dużych kawałków czerwonej papryki i drobno siekanego chili, lekko podduszone w sosie pomidorowym serwowane z ziemniakami i koperkiem.

  • Faszerowana papryka

    Składniki: 5 dag ryżu 4 duże podłużne papryki po 2 cebule i jajka, bułka tar. 100 ml śmietany 30 proc. 50 dag mieszanego mięsa mielonego sól, pieprz, słodka i ostra papryka, olej(...) obydwa jajka, śmietanę oraz mieszane mięso mielone. Składniki starannie wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. W razie potrzeby masę zagęść 2-3 łyżkami bułki tartej...

  • Pyszne mielone z dodatkiem pieczonej papryki to fajny pomysł na urozmaicenie tradycyjnego dania.

  • Faszerowana papryka

    Składniki: 50 dag mielonej karkówki 2 duże kolorowe papryki 1 cebula 1 jajko 4 łyżki posiekanych oliwek (najlepiej zielonych) 4 łyżki startego parmezanu 1 czubata łyżeczka musztardy 4 duże plasterki żółtego sera 2 łyżki oleju sól, pieprz mielona ostra papryka kilka gałązek świeżego oregano do dekoracji Przygotowanie: 1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, zeszklij na...

  • Dawniej nie przepadałam za mielonymi. Teraz często robię, ale z mięsa mielonego z szynki. Kotlety nadają się na ciepło do obiadu,albo zimno, jako przekąska. Są sycące i bardzo dobre.

  • Kotlety mielone

    Można je podać z ryżem, ziemniakami lub kaszą. Kotlety mielone smakują doskonale!

  • Papryka faszerowana

Artykuły na temat: mielone z papryka
  • Ulubione mielone

    ...przepiórcze, kapary, korniszony, tuńczyk, czerwona cebula, żółta papryka, zielone oliwki, szynka, ogórek kiszony, kukurydza z puszki. Na końcu dodajemy oliwę z cytryną, ewentualnie pełnoziarnistą musztardę...

  • Faszerowana papryka

    Przygotowanie: Z papryk wykrawamy gniazda nasienne. Z każdej odcinamy górną część na 1/3 wysokości i siekamy w kostkę. Dymkę myjemy i rozdrabniamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ryż gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu, studzimy. Mielone mięso smażymy na oleju. Po ok. 3 minutach dodajemy posiekaną cebulę, paprykę, dymkę, 2 łyżki przecieru pomidorowego, sól, pieprz...

  • Nadziewane papryki

    Sposób przygotowania: 1. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekane cebule i podsmaż. Gdy się zeszklą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i papryczkę chili. Całość podsmaż, po czym dodaj mięso mielone, oregano i tymianek. Następnie wrzuć podsmażone pieczarki, ugotowaną na sypko kaszę jaglaną i pół pęczka posiekanego koperku. Dopraw do smaku solą, pieprzem, pieprzem cayenne i wymieszaj...

  • Mielony stek Salisbury

    Ta potrawa zyskała międzynarodową sławę i jest serwowana w najlepszych restauracjach. A może i na twoim stole?

  • Kalafior faszerowany mielonym mięsem

    Sposób przygotowania: 1. Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Gotuj je 7 minut w lekko posolonej wodzie. W tym czasie cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę i czosnek. Dołóż mielone mięso. Mieszając, smaż na rumiano. Pod koniec przypraw do smaku solą, pieprzem i mieloną słodką papryką.  2. Formę do zapiekania o śr. 18 cm wyłóż mięsną masą. Dobrze...

  • Szaszłyki z mięsem mielonym

    Sposób przygotowania: 1. Kromkę chleba tostowego namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebule obieramy. Jedną kroimy na ćwiartki, drugą drobno siekamy. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Papryki kroimy w dużą kostkę.  2. Do mielonego mięsa dodajemy odciśnięty chleb, jajo, cebulę, czosnek, doprawiamy pieprzem, wędzoną papryką, solą i wyrabiamy, by składniki się połączyły. Z powstałej masy...

  • Strudel z mięsem mielonym

    Mięso mielone jest niedrogie i łatwo dostępne. Wyczarujesz z niego mnóstwo pysznych dań.

  • Papryka faszerowana mięsem i cieciorką

    Przygotowanie: Umyte i osuszone papryki przekrawamy na pół i wydrążamy pestki. Ciecierzycę osączamy z zalewy na durszlaku. Obrane cebule kroimy w kostkę, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Umytą i osuszoną natkę siekamy. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek i krótko podsmażamy cebulę z czosnkiem. Następnie przekładamy mięso mielone, doprawiamy pieprzem, szczyptą kminku, solą...

  • Papryka faszerowana mielonym mięsem

    Danie podawaj polane sosem z tahini, czyli z pasty sezamowej, roztrzepanej z wodą i sokiem z cytryny.

  • Papryka faszerowana kaszą kuskus

    ...mięso mielone. Całość smaż na małym ogniu. Do usmażonego już mięsa dodaj gotowy kuskus i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Papryki umyj i osusz. Z każdej odetnij kapelusz...

Zdjęcia na temat: mielone z papryka
Wideo na temat: mielone z papryka
  • Przepis na chili con carne

    Chili con carne to wyborna potrawka, która wbrew pozorom nie pochodzi z kuchni meksykańskiej, a... amerykańskiej! W Stanach jest niezwykle popularna jako codzienne, szybkie danie, które można dostać w niemal każdym barze szybkiej obsługi. Chili con carne to przepyszne połączenie ostrej papryki, cebuli, czosnku, pomidorów i mielonego mięsa, niekiedy również fasoli i kukurydzy, a wszystko

  • Przepis na chili con carne

    Chili con carne to wyborna potrawka, która wbrew pozorom nie pochodzi z kuchni meksykańskiej, a... amerykańskiej! W Stanach jest niezwykle popularna jako codzienne, szybkie danie, które można dostać w niemal każdym barze szybkiej obsługi. Chili con carne to przepyszne połączenie ostrej papryki, cebuli, czosnku, pomidorów i mielonego mięsa, niekiedy również fasoli i kukurydzy, a wszystko