• Informacje na temat:

    mielone z cukinia

Przepisy na temat: mielone z cukinia
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią

    ...1. Cukinię obierz i pokrój w krążki nie grubsze niż 0,5 cm (inaczej cukinia będzie twarda). Posól je i odstaw na kwadrans, żeby puściły sok. Następnie wytrzyj papierowym ręcznikiem. 2. Cebulę i czosnek obierz. Pokrój w kostkę i podsmaż. 3. Dodaj do nich obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchew, a po 5 minutach mięso mielone. Wszystko smaż na średnim ogniu około 10 minut...

  • Kotlety są wilgotne, puszyste i bardzo smakują dzieciom.

  • Cukinia z mielonym

    Składniki: 2 cukinie  pół kg mielonego mięsa indyka 2 ząbki czosnku  4 pomidory  kilka suszonych pomidorów  papryczka chili  cebula  sól, pieprz papryka cynamon  ser żółty Przygotowanie: 1. Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na pół i wydrąż miąższ. 2. Podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj suszone pomidory i mięso. Smaż chwilę. Włóż pokrojone pomidory oraz chili...

  • Mielone z chudej i zdrowej piersi indyka z duszoną cukinią – soczyste, smaczne – idealnie doprawione. Bez bułki tartej.

  • Lekkie zapiekanki  z mielonego mięsa i warzyw

    Są pełne witamin, minerałów oraz pełnowartościowego błonnika. A do tego nie ma w nich ciężkich sosów i są... przepyszne.

  • Pyszne mielone kotleciki z dodatkiem cukinii.Te kotlety wychodzą soczyste i moim zdaniem są lepsze od tych tradycyjnych mielonych.

  • Nadziewana cukinia

    Cukinię nadziewaną wieprzowiną zje z przyjemnością cała rodzina. Tradycyjnym daniem z farszem, trochę dziś zapomnianym, jest pieczony kurczak po polsku. Nadzienie do niego przyrządza się z mielonej wątróbki drobiowej, masła, jajek, czerstwej bułki i bułki tartej oraz drobno posiekanej natki pietruszki (im więcej, tym lepiej!). Jeśli ktoś lubi farsz o lekko słodkawym smaku, można dodać do niego...

  • Delikatne i soczyste!

  • Mięsne leczo z bakłażanem i cukinią

    Leczo kojarzy się raczej z daniem typowo warzywnym, wegetariańskim. Dla tych, którzy nie mogą się jednak obyć bez mięsa, proponujemy smaczną wersję z soczystą karkówką.

  • Pyszna zapiekana cukinia,super na obiad lub kolację:)źródło:wizaż.pl

Artykuły na temat: mielone z cukinia
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią

    Przygotowanie: 1. Cukinię obierz i pokrój w krążki nie grubsze niż 0,5 cm (inaczej cukinia będzie twarda). Posól je i odstaw na kwadrans, żeby puściły...

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Zapiekanka z mięsem, cukinią i serem

    Prosty przepis na obiad - smaczny i sycący. Cukinia jest idealnym składnikiem do dań obiadowych.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Patisony faszerowane mięsem mielonym

    Są lekkostrawne, niskokaloryczne i mają dużo potasu, wapnia i żelaza. Cukinie, kabaczki oraz patisony świetnie smakują w panierce i farszu, ale też na przykład w postaci placków.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Lasagna z cukinią i dwoma sosami

    Sposób przygotowania: 1. Przygotuj sos boloński: na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pokrojony seler naciowy i marchew. Podsmaż i przełóż do garnka. Na patelnię wrzuć pokrojony boczek i mięso mielone. Smaż przez 10 minut i dodaj do warzyw.  2. Wlej wino i gotuj przez 3 minuty. Dodaj bulion i passatę pomidorową. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj i gotuj przez około 30 minut...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie kotletów mielonych to przysłowiowa bułka z masłem. Jednak aby smakowały naprawdę dobrze, warto zadbać o kilka detali. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób traktuje kotlety mielone jako smaczne, ale dosyć nudne danie, które serwuje się jedynie wtedy, gdy nie ma czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego. Tymczasem odpowiednio zrobione mięso może stać się gwiazdą każdego posiłku. Należy tylko uzbroić się odpowiedni przepis. Jak kupić dobre mięso...

  • Z mielonego mięsa

    Nie tylko tradycyjne mielone.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

Wideo na temat: mielone z cukinia
  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw

  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw