• Informacje na temat:

    mielone roladki

Przepisy na temat: mielone roladki
  • ​Roladki z kapusty

    Składniki: pół główki kapusty wrzątek 1 kg mielonej wieprzowiny i cielęciny 3 jajka pół filiżanki drobno startego sera pecorino sól i pieprz do smaku 2 łyżki drobno posiekanej pietruszki pół(...) zgrubienie większych liści. Przełóż do dużej miski lub rondla i zalej wrzątkiem, dzięki czemu zmiękną, kiedy Ty będziesz przygotowywać mięsne klopsiki. W średniej wielkości misce wymieszaj mielone...

  • Roladki z boczkiem

    Ta odmieniona wersja gołąbków z pewnością wam posmakuje!

  • Bardzo lubimy takie eksperymenty w kuchni. W zasadzie to wykorzystywanie tego, co mamy pod ręką. Nic tak nie pobudza wyobraźni jak kilka składników na blacie. Spróbujcie naszej propozycji, która nam przypadła do gustu.

  • Roladki ze szpinakiem

    Składniki: filet z piersi indyka 40 dag świeżego szpinaku lub opakowanie mrożonego szpinaku łyżka śmietany 18 proc. 15 dag sera feta łyżka bułki tartej jajko 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju gałka muszkatołowa sól pieprz Przygotowanie: 1 Filet z piersi zmiel w maszynce do mięsa. Możesz też kupić gotowe mielone mięso z indyka. Dodaj przyprawy, jajko, bułkę tartą. Jeśli masa wyjdzie...

  • bardzo łatwe

  • Roladki indycze z jesiennymi owocami

    ...jabłkami, gruszkami oraz żurawiną. Farsz dopraw solą, pieprzem oraz majerankiem. 3. Na każdym płacie mięsa rozłóż część farszu (resztę odłóż do sosu). Zwiń roladki. Obwiąż je bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Obsmaż szybko na oleju. 4. Roladki przełóż do rondla, podlej szklanką wody. Duś na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Dodaj resztę doprawionych owoców. Duś jeszcze 15 min...

  • Przepis wart wypróbowania: "Roladki mielone z parówką"

  • Roladki drobiowe

    ...posiekaj. Wymieszaj z boczkiem podsmażonym z cebulą i czosnkiem.Rozłóż na mięsie. Zwiń. Owiń resztą boczku, zepnij wykałaczkami, by roladki nie rozpadły się podczas smażenia. Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki, smaż ok. 12 minut. Często obracaj, aby mięso zrumieniło się ładnie ze wszystkich stron. Podawaj z surówką.

  • Smaczny pomysł na "Roladki nadziewane mielonym"

Artykuły na temat: mielone roladki
  • Mięso mielone w bakłażanie

    ...i pieprzem. Wbij jajo i wszystko dokładnie wymieszaj. Na każdym plastrze bakłażana rozsmaruj 2 łyżki farszu i zwiń w rulon. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj olejem. Ułóż roladki i zapiekaj przez 40

  • Zawijane roladki

    Roladki-przekąski - czyli plastry sera lub szynki zawijane z sałatką; szybkie i proste przekąski, które można zrobić tak naprawdę z tego co mamy w lodówce; dobrze prezentują się na śniadanie, doskonale smakują na kolacje, idealne na letnią imprezę.

  • Mielone z warzywami

    Z mięsa mielonego zwykle formujemy kotlety. Dziś mielone w roli farszu - z dodatkiem ogórka, kapusty lub buraka.

  • Roladki śledziowe z miodem, orzechami i papryczką chili

    ...palcami) i po zewnętrznej stronie smarujemy miodem z orzechami. Zwijamy w roladki miodem na zewnątrz. Przy podaniu możemy polać pozostałą marynatą z oliwy.

  • Wielkanocne roladki z gęsi

    Roladki z wędzonej piersi gęsi z farszem chrzanowo-jajecznym i marynowanymi rydzami w zalewie miodowej - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Roladki z suszonych pomidorów

    Mielony ser połączyć z orzechami, doprawić solą i pieprzem. Pomidory osączyć z zalewy, układać na nich po łyżeczce serka i spinać wykałaczką, podawać...

  • Wiosenne... rolowanie

    Pyszne roladki i zawijaski na ciepło i na zimno, na ostro lub z ziołami!

  • Podaj drób na różne sposoby

    .... Podlać gorącym bulionem i pozostałą marynatą. Całość dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20 minut. Klopsiki curry z warzywami Składniki na 6 porcji : 70 dag mielonego mięsa drobiowego, po...

  • Co na obiad? Indyk!

    Można go przyrządzić na wiele sposobów: podać jako potrawkę, roladki czy pulchne pulpeciki. Warto go jest, bo ma zdrowe i chude mięso.

  • Rolada nadziewana

    ...przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz musztardą. Cebulę drobno posiekaj. Ogórki pokrój w słupki. Do miski włóż mielone mięso, dodaj cebulę oraz jajko, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na każdym plastrze schabu rozłóż mięso mielone oraz ogórki. Zwiń, formując roladki. Zepnij je wykałaczkami lub zwiąż bawełnianą nicią. Włóż do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Do garnka wlej...