• Informacje na temat:

    mielone pulpety

Przepisy na temat: mielone pulpety
  • Pulpety drobiowe

    Pulpety z indyka z dodatkiem płatków jaglanych i sosu pomidorowego smakują wyśmienicie, dosłownie rozpływają się w ustach. Mogą nawet zastąpić dwa dania.

  • Pulpety z mięsa mielonego w sosie z włoszczyzny

  • Pulpety po elbląsku

    Pulpety z indyka z dodatkiem płatków jaglanych i sosem pomidorowym smakują wyśmienicie. Mogą nawet zastąpić dwa dania.

  • Danie proste ale i smaczne.

  • Mielone z serem

    Sposób przygotowania 1. Na oleju podsmaż drobno pokrojoną cebulkę, wymieszaj z jajkiem, mięsem, bułką tartą, solą i pieprzem. Wyrób dłonią.  2. Ser pokrój w kostkę, owiń mię- sem mielonym, obtocz w mące. Pulpety smaż w głębokim oleju, aż będą miały złoty kolor.  3. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym maśle, dodaj oregano, ząbek czosnku, cukier, sól i pieprz...

  • Kto nie lubi kotletów mielonych ....... oddetchniij od tradycyjnej wersji i spróbuj proponowanych przeze mnie :-) wyśmienite z kaszą i ćwikła :)

  • Mielone z makaronem

    ...i pieprzem do smaku. Starannie wyrób, uformuj trzy okrągłe kotlety. Ułóż je na pokrytej pergaminem blasze. Piecz 30 min w 180 st. Makaron ugotuj wg przepisu, odcedź. Pulpety rozłóż na talerze, każdy owiń porcją makaronu. Pisklaki ozdób ustami z marchwi. Zrób oczy z majonezu i ziela angielskiego, cebulowe brwi i czupryny z natki. Mielone do diety malucha należy wprowadzać stopniowo i w małych...

  • Przepyszne pulpety same zarówno jak i w sosie koperkowym czy pomidorowym.

  • Pulpety drobiowe

    Uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Doskonale komponują się z sosem pomidorowym.

  • Pyszna, lekka, a zarazem sycąca zupa z pulpetami. Prosta w przygotowaniu, a i niedroga. Przepis na tę potrawę pochodzi z gazety "Przepisy czytelników" przesłany przez Pana Mariusza Kosmala. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam tę gazetę można tam znaleźć wiele fantastyczny przepisów z różnych regionów Polski, a co dla mnie najważniejsze sprawdzonych.

Artykuły na temat: mielone pulpety
  • Pulpety z miętą i sałatką z fety

    Niedrogie mięso mielone sprawdza się w różnych potrawach. Jest pyszne w formie pieczeni, pulpetów z dodatkiem ziół, a także jako zapiekanka lub farsz do ciasta. Dobre na szybki i smaczny obiad.

  • Pulpety z czosnkiem niedźwiedzim

    Przygotowanie: Umyj listki czosnku niedźwiedziego. Trzy z nich zblenduj z jajkami i posiekaną cebulą. Dodaj mięso mielone. Wsyp dużą szczyptę soli, pieprzu,...

  • Jakie mięso mielone wybrać?

    Jakie mięso mielone i do czego? To, jakie mięso mielone wybierzesz, zależy od potrawy, jaką chcesz zrobić. Oraz efektu, jaki chcesz uzyskać...

  • Te mielone cię zachwycą

    Klopsiki, pulpety, frykadelki... Delikatne i aromatyczne. Mieszaj, przyprawiaj i podawaj.

  • Pulpety w pikantnym sosie

    Umyte papryki przekrawamy na pół, usuwamy pestki, a strąki kroimy w niedużą kostkę. Obrane cebule i czosnek drobno siekamy, tak samo umytą natkę pietruszki, rozmaryn oraz papryczkę chili. Kajzerkę namaczamy w wodzie i dokładnie odciskamy.  Do mielonego mięsa dodajemy czosnek, 1/2 cebuli, jajo, 2 łyżki musztardy, odciśniętą kajzerkę, doprawiamy pieprzem, solą i wyrabiamy kilka minut, by składniki...

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zabiegana? Z mięsa mielonego możesz szybko przygotować smaczne i pożywne potrawy, które zasmakują całej rodzinie!

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Pulpety z ryb mazurskich w sosie z wina i kaparów

    ...mielenia razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. W rondlu rozgrzewamy masło i smażymy drobno posiekaną cebulę na złoty kolor. Do zmielonej masy dodajemy żółtka jaj, przestudzoną cebulę, przyprawy i ubitą pianę z białek. Wszystko delikatnie mieszamy. Dłońmi zwilżonymi wodą formujemy pulpety, obtaczamy w mące, a następnie obsmażamy na rozgrzanym klarowanym maśle z każdej strony, aż nabiorą złotej...

  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety, inaczej klopsy, zwykle przygotowujemy ze zmielonego mięsa z dodatkami. Z masy formujemy kulki. Gotujemy je lub smażymy. Serwujemy z sosem lub w bulionie (czystej zupie).

  • Klopsiki z cukinią, papryką i ziemniakami

    ...1. Namocz suchą bułkę w wodzie. Potem odciśnij wodę, a bułkę przełóż do miski. Dodaj mięso mielone, drobno posiekaną cebulę, musztardę, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Oprósz solą i pieprzem. Starannie wyrób masę. 2. Uformuj nieduże klopsiki. Ułóż je na blasze skropionej oliwą. Lekko spłaszcz z góry, naciskając na pulpety dłonią. 3. Szalotki przekrój na pół lub, jeśli są duże...

Wideo na temat: mielone pulpety
  • Jak smażyć, ile czasu gotować i jak podać pulpety?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)

  • Czerwona cebula, feta, oliwki, zioła - jak przyprawić mięso mielone na Keftedes?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)

  • Jak zrobić sos pomidorowy do greckich kotletów mielonych?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)