• Informacje na temat:

    mielone po wlosku

Przepisy na temat: mielone po wlosku
  • Marchewkowe gnocchi - wiosennie po włosku

    ..., następnie dodajemy wodę i sól, gotujemy aż będą miękkie. Z ugotowanych marchewek przygotowujemy jedwabiste puree. Upieczone wcześniej ziemianki wkładamy do praski do ziemniaków. Zmielone ziemniaki...

  • ...pół kg mięsa mielonego,1 bułka namoczona, pół cebuli, ząbek czosnku, Warzywko, pieprz, jajko...

  • Smaczne dania obiadowe

    ...i czosnek. Do mięsa mielonego dodaj jajko, musztardę, bułkę tartą, sól, pieprz, ostrą paprykę w proszku i zioła prowansalskie. Wymieszaj mięso, uformuj pulpeciki.  2. Obtocz je w mące i zrumień na(...) i zrumień posiekaną drobno cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż, cały czas rozdrabżone środki pomidorów. Przypraw solą, pieprzem, szczyptą curry, przyprawą do gyrosa, słodką i ostrą papryką w proszku...

  • Puree ziemniaczane na 9 sposobów

    Ziemniaki nie muszą być jedynie oklepanym dodatkiem do drugiego dania, ale prawdziwym arcydziełem stuki kulinarnej.

  • Co warto wiedzieć, by nie "zgubić się" przy stole

    ...świeżej bazylii. Skropiona oliwą z oliwek z dodatkiem świeżo mielonego pieprzu. Doskonała przystawka na każde przyjęcie, zwłaszcza latem, jest niezwykle lekka i ma wielu zwolenników na całym świecie...

  • Szyfr złamany

    ...lub szpinaku). Kształt conchiglione idealnie nadaje się do nadziewania i zapiekania. Najbardziej popularne nadzienia to mieszanka mielonego mięsa i grillowanych warzyw z dodatkiem sosu pomidorowego...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...wodą. Z siekanego czosnku i igiełek rozmarynu z dodatkiem oleju, soli i świeżo mielonego pieprzu sporządzamy marynatę. Gęś nacieramy dokładnie z każdej strony, również wewnątrz. Tak przygotowaną gęś...

Artykuły na temat: mielone po wlosku
  • Kalafiorowa zapiekanka po włosku

    Skład na 5 porcji: główka kalafiora, 500 g ziemniaków, 2 ząbki czosnku, cebula, 400 g mięsa mielonego, mały koncentrat pomidorowy, olej, 150 ml bulionu, 75 g startego żółtego sera, łyżka suszonego majeranku, słodka papryka, sól i pieprz. Ziemniaki szorujemy pod bieżącą wodą i gotujemy. Odcedzamy i kroimy w plasterki. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Mięso...

  • Kurczak po włosku czyli Cacciatore oraz o produktach sezonowych na maj… i kawałek czerwca !

      Pollo alla cacciatora, któż nie zna tego sztandarowego dania włoskiej kuchni. W samych Włoszech istnieje kilka jego wersji bo na przykład gdy włoskie...

  • Tosty i tościki

    Kawałek chleba lub bagietki z dodatkiem sera i szynki zamień w prawdziwie wykwintne danie.

  • Gorąca zupa to jest to!

    Idealnie doprawione, na ostro lub łagodnie, po jarsku, z mięsem i grzybami!

  • Mała główka, a ileż smaku!

    Brukselka nie musi być gorzka i brunatnozielona po ugotowaniu. Zobacz, jak łatwo ją przyrządzić i jaka może być smaczna.

  • Potrawy wloskie czyli menu weselne

    ...e fungo ripieno ... ktora to nazwa tak podobala sie Magotce. Frittatina to zwyczajna jajeczniczka ( pieszczotliwie, bo normalna jajecznica nazywa sie frittata ) po wlosku czyli scieta w placek a w srodku...

  • Szyfr złamany

    ...lub szpinaku). Kształt conchiglione idealnie nadaje się do nadziewania i zapiekania. Najbardziej popularne nadzienia to mieszanka mielonego mięsa i grillowanych warzyw z dodatkiem sosu pomidorowego...

  • ZAKOCHAŁAM SIĘ W TOBIE APULIO!!!

    ...pizzę alla boscaiola z salsiccią, czyli kiełbaską zrobiona z mięsa mielonego doprawionego solą, ziołami i innymi przyprawami oraz pizzę ortolana z grillowaną cukinią, bakłażanem i papryką. Do tego...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...wodą. Z siekanego czosnku i igiełek rozmarynu z dodatkiem oleju, soli i świeżo mielonego pieprzu sporządzamy marynatę. Gęś nacieramy dokładnie z każdej strony, również wewnątrz. Tak przygotowaną gęś...