• Informacje na temat:

    mielone kotlety z zielonym groszkiem i serem

Przepisy na temat: mielone kotlety z zielonym groszkiem i serem
  • Najsmaczniejsze niedrogie kotlety

    .... Przypraw je solą i gałką. Mortadelę pokrój w plastry. Zrumień na reszcie oleju. 4. Podawaj z sosem i piure. Danie posyp krążkami cebuli. Mielone z marchewką Składniki: 40 dag mieszanego mielonego(...) Przygotowanie: 1. Bułeczkę namocz w mleku. Marchewkę obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Paprykę oczyść, strączek pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Mielone mięso...

  • Obiady kryzysowe

    Jarskie kotlety ziemniaczane 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. Przepuszczamy ugotowane ziemniaki przez maszynkę do mielenia mięsa. 3. Cebulki drobno(...)" - ciasto powinno się sklejać, by można było formować z niego kotlety). Do ciasta dodajemy sól, pieprz oraz przyprawę do ziemniaków. Wszystko starannie mieszamy.  5. Z ciasta tworzymy kotleciki, namaczamy...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...marchewkę z groszkiem. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Mięso umyj, osusz, pokrój wzdłuż na duże, płaskie kotlety, lekko rozbij. Posyp solą oraz pieprzem. Kukurydzę osącz. Twarożek wymieszaj z jajkiem(...) ●kieliszek białego wytr. wina ●musztarda franc. ●3 łyżki posiekanej natki ●olej ●cytryna ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Mięso pokrój na 4 kotlety. Lekko rozbij. Jajka gotuj w osolonej, wrzącej...

Artykuły na temat: mielone kotlety z zielonym groszkiem i serem
  • Zielono na talerzu

    Kotlety w jarzynce Składniki na 4 porcje: 60 dag mortadeli, 40 dag mrożonego zielonego groszku, strąk czerwonej papryki, cebula, 1/2 pęczka natki, 1/2 szklanki bulionu warzywnego, 2 jajka, 4 łyżki(...) Z zielonym masłem Składniki na 10 porcji: 1/2 puszki zielonego groszku, 10 dag miękkiego masła, 10 dag pieczarek, 15 dag sera żółtego, 10 dag wędliny (szynki lub kiełbasy), 10 kromek chleba razowego...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Skarby z lasu

    ...kruszonką, porcja ok. 7 zł Carpaccio z prawdziwków z płatkami sera i rukolą, porcja ok. 7,50 zł Grillowane kotlety jagnięce z lawendą i miętą oraz leśną sałatką, porcja ok. 24 zł Crème brûlée(...) i świeże. Najlepiej smakują na surowo, skropione dobrą oliwą i okraszone wyrazistym serem, koniecznie z kieliszkiem mineralnego rieslinga. Stopień trudności: dla początkujących Liczba porcji...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • A na talerzu maj

    ...i przekrój wzdłuż na pół, opłucz groszek cukrowy. Szparagi oczyść z włókien, odetnij twarde końcówki i wrzuć do osolonego wrzątku na 2 minuty. To samo zrób z groszkiem cukrowym i zielonym mrożonym. Przygotuj(...) łyżeczki ostrej papryki, 3 drobno posiekane ząbki czosnku, sól i świeżo mielony pieprz Wymieszaj w misce wszystkie składniki marynaty, zalej nią kotlety, przykryj, odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie kotletów mielonych to przysłowiowa bułka z masłem. Jednak aby smakowały naprawdę dobrze, warto zadbać o kilka detali. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób traktuje kotlety mielone jako smaczne, ale dosyć nudne danie, które serwuje się jedynie wtedy, gdy nie ma czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego. Tymczasem odpowiednio zrobione mięso może stać się gwiazdą każdego posiłku. Należy tylko uzbroić się odpowiedni przepis. Jak kupić dobre mięso...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Panierując kotlety nie musisz ograniczać się wyłącznie do bułki tartej. Aby mięso nabrało wyjątkowego smaku, warto pokusić się o mały eksperyment kulinarny. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że panierowanie kotletów to banalnie prosta czynność, z którą poradzi sobie nawet bardzo niedoświadczony kucharz. W końcu obtoczenie mięsa w bułce tartej to żadna filozofia. Jeśli jednak chcesz przygotować mistrzowską panierkę, musisz pamiętać o kilku bardzo ważnych szczegółach. Tylko w tedy nie...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...