• Informacje na temat:

    mielona na patelni

Przepisy na temat: mielona na patelni
  • Klasyczne mielone

    ...tłuszczem patelnię), po kilka minut z każdej strony, partiami (lepiej nie układać ich zbyt blisko siebie). Mięso w środku ma być szare, w jednolitym kolorze, a z zewnątrz - brązowe, apetycznie zrumienione.

  • Łatwa w zrobieniu rolada z mięsa mielonego! Pyszna na ciepło i na zimno!

  • Mielone w wersji mini

    ...1. Mięso mielone łączymy z przyprawami, jajkiem i łyżką bułki tartej. Starannie mieszamy. 2. Z masy formujemy małe kotleciki (wielkości śliwek), obtaczamy je w bułce tartej. 3. Na patelni rozgrzewamy smalec. Wykładamy kotleciki i smażymy je z obu stron przynajmniej 10 minut. Następnie ostrożnie podlewamy je niewielką ilością wody (ok. 1/2 szklanki) i dusimy pod przykryciem, aż woda odparuje. Po...

  • Przepis wart wypróbowania: "Mielona karkówka z warzywami"

  • Sekrety idealnych kotletów mielonych

    ...rozgrzanym tłuszczu (aby nie pryskał, warto wrzucić nań przed rozgrzaniem szczyptę soli, równomiernie obsypując wypełnioną tłuszczem patelnię), po kilka minut z każdej strony, partiami (lepiej nie...

  • Kotlety sojowe? Dlaczego nie. Pomimo iż dla większości potrawa ta wydaje się być "bez smaku", warto choć raz spróbować zamiennika tradycyjnych kotletów. Kotlety bez zbędnej panierki, czyli mniej kalorii ;)

  • Zapiekanka z mięsem mielonym

    ...1. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy mięso, obficie doprawiając je przyprawami. 2. Równocześnie gotujemy do miękkości obrane ziemniaki w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, rozgniatamy, zostawiamy do lekkiego przestygnięcia. 3. Przygotowujemy sos beszamelowy - w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy, zdejmujemy całość z ognia, dodajemy mleko, jajka, połowę sera startego na tarce...

  • Syrniki z patelni to pyszne placki z białego sera smażone na patelni. Ja zrobiłam je z lekką nutką słodyczy w postaci cukru waniliowego. Syrniki przygotowałam na proszku do pieczenia, więc w trakcie smażenia fajnie puchną.

  • Rolady z mielonego mięsa

    ...kajzerkę namocz w zimnej wodzie.  2. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj grzyby. Smaż 2-3 minuty. Zdejmij z ognia(...) Sposób przygotowania 1. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę. Cebule obierz, posiekaj. Boczek potnij w drobną kostkę. Rozgrzej patelnię. Wrzuć boczek. Lekko go podsmaż. Kiedy zacznie wytapiać się...

  • Naprawdę pyszne i proste w przygotowaniu!

Artykuły na temat: mielona na patelni
  • Mielone soczewicowe

    ...minut i zostawcie na 20 minut pod przykryciem.  3. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Słonecznik podprażyć na suchej patelni, następnie posiekać i przełożyć do dużej miski.  4. Do miski ze słonecznikiem...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Mielony stek Salisbury

    ...masę. Uformuj z niej 4 steki. Na patelni rozgrzej olej. Włóż steki i obsmażaj je po ok. 5 minut z każdej strony. Zdejmij. Trzymaj w cieple.  2. Na tę samą patelnię włóż drobno posiekaną cebulę(...) Worcestershire.  3. Zmniejsz płomień do minimum. Na patelnię włóż steki. Duś je przez 20 minut (po 10 minutach odwróć mięso). Zdejmij z patelni. Oprósz solą i pieprzem. Podawaj z pieczarkami i sosem...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Kalafior faszerowany mielonym mięsem

    Sposób przygotowania: 1. Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Gotuj je 7 minut w lekko posolonej wodzie. W tym czasie cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę i czosnek. Dołóż mielone mięso. Mieszając, smaż na rumiano. Pod koniec przypraw do smaku solą, pieprzem i mieloną słodką papryką.  2. Formę do zapiekania o śr. 18 cm wyłóż mięsną masą. Dobrze...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Szaszłyki z mięsem mielonym

    ...formujemy 12 średniej wielkości pulpecików. Po trzy nadziewamy na drewniane szpatułki na przemian z pokrojoną czerwoną i żółtą papryką, a także ćwiartką cebuli.  3. Na patelni rozgrzewamy 4-5 łyżek oleju...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Strudel z mięsem mielonym

    ...na ok. 30 minut.  2. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Szczypior drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj mięso, smaż ok. 5 min. Na drugiej patelni usmaż pieczarki na rozgrzanym oleju. Do mięsa dodaj paprykę, szczypior, przeciśnięty czosnek oraz pieczarki, wymieszaj. Dopraw...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Joanna. Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej (typ 500) 150-200 ml wody 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 50 ml oleju roślinnego lub oliwy z oliwek Farsz 200 g sera feta 200 g mozzarelli 1 łyżka mąki pszennej 50 ml mleka 1 garść świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku Złożenie 5 jajek 40 g masła Ciasto drożdżowe Do miski wsypać mąkę. Wodę podgrzać do temperatury około 40°C...

Zdjęcia na temat: mielona na patelni