• Informacje na temat:

    miękka wołowina

Przepisy na temat: miękka wołowina
  • Wołowina z marchewką

    Delikatne mięso na obiad.

  • Zupa z wołowiną

    Może zastąpić dwudaniowy obiad.

  • Trzy pomysły na smakowite ziemniaki

    Ziemniaki, kartofle czy pyrki - niezależnie od tego, jak je nazywamy, można z nich wyczarować wiele pysznych dań. Wypróbuj nasze przepisy na ziemniaki z jajkiem, sosem serowym i w postaci pikantnych meksykańskich łódek z wołowiną.

  • Wołowina duszona na sposób żmudzki

    Z fasolą i jabłkami.

  • Sałatka z warzywami i pieczoną wołowiną

    Przepis na 4 porcje: - 20 dag. pieczonej wołowiny (najlepszy jest rostbef ale może też być inna upieczona na miękko wołowina), - 1 długi ogórek, - pęczek dymki, - 4 pomidory, - puszka kukurydzy, - sól, pieprz, - 0.5 szkl. oleju Przygotowanie: Wołowinę pokroić w cienkie plastry, pomidory w cząstki, ogórka w półplastry, dymkę w talarki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki sałatki...

  • Mięsa w sosie  z leśnymi grzybami

    Zarówno drób, jak i wieprzowina czy wołowina, w połączeniu ze świeżymi grzybami są wyjątkowe - pyszne, aromatyczne i nasycone smakiem. Spróbuj dań przyrządzonych według naszych przepisów.

  • Tortilla z wołowiną na ostro - Maciej Kuroń

    Danie to nosi w Meksyku nazwę fajitas i jest podawane obowiązkowo z gotowaną fasolą i różnymi ostrymi sosami oraz pieczonymi warzywami.

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    Słodko-kwaskowe dojrzałe owoce idealnie komponują się z każdym mięsem. Z wołowiną, wieprzowiną, drobiem... Spróbuj, a nie pożałujesz!

  • Pho - zupa dla ducha

    Na przestrzeni lat zupa pho stała się kulinarnym towarem eksportowym. Dla nas to egzotyka na talerzu, dla Wietnamczyków - pokarm dla ciała i ducha.

  • Flaczki

    Danie, które sprawdzi się na większej imprezie.

Artykuły na temat: miękka wołowina
  • Wołowina po królewsku

    Wołowina to szlachetny gatunek mięsa. Tak przygotowana, smakuje najlepiej.

  • Czy wyhodowanie mięsa w warunkach laboratoryjnych pomoże w rozwiązaniu problemu głodu na świecie? I czy to faktycznie jest mięso? Fot. 123RF/Picsel W poniedziałek dwóch ochotników wzięło udział w pierwszej, publicznej degustacji mięsa wyhodowanego od początku do końca w warunkach laboratoryjnych. Wyhodowane z macierzystych komórek mięśniowych kotlety podano w formie hamburgerów. Mięso powstało w laboratoriach uniwersytetu w Maastricht w Holandii. Zespół naukowców kierowany przez Marka Posta...

  • Wołowina z dynią

    Wołowinę podaj z bułką.

  • W latach 90. ubiegłego wieku wybuchła epidemia choroby wściekłych krów i spożycie wołowiny drastycznie spadło. W zamian za nią na polskich stołach zagościł przede wszystkim drób oraz wieprzowina. Dopiero od niedawna wołowina z powrotem wraca do naszych łask. Dania z wołowiny to świetny pomysł na smaczny i sycący obiad. Wołowina rzadko gości na naszych stołach.   Fot. 123RF.COM/PICSELWołowina to samo zdrowie? Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych...

  • Zupa z fasolką i wołowiną

    Smaczna zupa.

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Fot. 123RF/Picsel Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą...

  • Wołowina po burgundzku i nie tylko

    ...zanurzone. Zwiąż zioła nicią spożywczą w pęczek i włóż do mięsa. Kiedy zawrze, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem, aż wołowina będzie zupełnie miękka (ok. 1,5 godziny). Dopraw do smaku solą(...) wołowa po zdjęciu z patelni powinna "odpocząć" pod przykryciem przez kilka minut. Dzięki temu mięso w chłonie naturalne soki. Boeuf bourguignon czyli wołowina po burgundzku Składniki na 4 porcje...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Fot. 123RF/Picsel Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować się świeżością oraz wyglądem mięsa. Dobrej jakości surowe mięso...

  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    ...) oraz sprzyjają utrzymaniu zdrowej skóry, kości i zębów. Maliny nie tuczą, ponieważ w 100g owoców jest tylko 29 kcal. Wołowina z sosem malinowym, z miętą (1 porcja) Czas przygotowania: 25 minut...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

Wideo na temat: miękka wołowina
  • Jak dobrze przyrządzić wołowinę?

    Wołowina to wymagające w przyrządzeniu mięso. Przygotowanie miękkiego, dobrze wysmażonego steka to nie lada wyzwanie. To niezwykle bogate w minerały i żelazo mięso może być dużo łatwiejsze w przygotowaniu niż to się wydaje. Dominik Moskalenko i Karolina Malinowska-Janiak przygotowali sałatkę z wołowiną oraz antrykot wołowy, zdradzając przy okazji jak idealnie wysmażyć i przyrządzić wołowinę.

  • Przepis na orientalną sałatkę z wołowiną

    Wołowina to wymagające w przyrządzeniu mięso. Przygotowanie miękkiego, dobrze wysmażonego steka to nie lada wyzwanie. To niezwykle bogate w minerały i żelazo mięso może być dużo łatwiejsze w przygotowaniu niż to się wydaje. Dominik Moskalenko i Karolina Malinowska-Janiak przygotowali sałatkę z wołowiną oraz antrykot wołowy, zdradzając przy okazji jak idealnie wysmażyć i przyrządzić wołowinę.