• Informacje na temat:

    mazurki z kremem

Przepisy na temat: mazurki z kremem
  • Mazurek

    Z kajmakiem i baziami.

  • Kruche ciasto z kajmakiem i bakaliami

  • Trzy sekrety szybkiego mazurka wielkanocnego

    O ile ciężko wskazać jeden, najbardziej charakterystyczny, domowy wypiek bożonarodzeniowy, o tyle w świecie ciast wielkanocnych laur pierwszeństwa przysługuje tradycyjnemu, polskiemu mazurkowi. Bogato zdobiony, obłędnie słodki, a jednocześnie chrupiący, dzięki kruchemu spodowi i odpowiednim dodatkom. Bez niego stół wielkanocny byłby niczym święconka bez pisanek. Czy istnieją jednak sposoby, by ten czasochłonny wypiek przygotować szybko, pięknie i – co najważniejsze – przepysznie?

  • Mazurki są pyszne i chrupiące za sprawą mieszanki studenckiej. Cukier biały zastąpiłam trzcinowym, a wypełnienie to krem karobowo-sezamowy. Całość stanowi niezwykłą ucztę dla podniebienia.

  • Bezglutenowy mazurek kawowy

    Dbając o swoje zdrowie i dobre samopoczucie, w czasie świątecznym wcale nie trzeba rezygnować ze znanych i lubianych deserów. Warto zaskoczyć całą rodzinę i przygotować lekkie i smaczne ciasta bez nabiału i glutenu

  • Smaczny pomysł na "Mazurki lukrowane z masą kokosową"

  • ​Mazurek daktylowy z pomarańczą i cynamonem

    Składniki: Kruche ciasto razowe 1 szklanka maki razowej żytniej, orkiszowej lub pomieszanych 100 g margaryny naturalnej lub oleju kokosowego ...

  • Jest to przepis na ciasto krucho-drożdżowe. Sposób przygotowania polewy do mazurków podaję w przepisie Pomada czekoladowo-cytrynowa do mazurków.

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Tego słynnego ciasta nie może zbraknąć na wielkanocnym stole. Przedstawiamy 10 najlepszych przepisów na mazurki.

  • to jest najlepszy mazurek jaki w życiu jadłam

Artykuły na temat: mazurki z kremem
  • Mazurek czekoladowy

    Mazurek czekoladowy... w zeszlym roku robilam go wedlug przepisu dziadka, w tym zmodyfikowalam. Oba sa znakomite. Ten laczy w sobie dwie warstwy czekolady...

  • Wśród wielkanocnych wypieków bezsprzecznie królują mazurki, które nie tylko pysznie smakują, ale również przepięknie wyglądają. Oto zestawienie najciekawszych pomysłów użytkowników Smakera, dzięki którym upieczecie pyszne ciasta, będące ozdobą każdego stołu. Fot. 123RF/Picsel1. Mazurek śmietanowy Fot. Irma na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Mazurki wyglądaja bardzo efektownie, dlatego też wiele osób sądzi, że trudno je przygotować. Jednak w rzeczywistości są bardzo...

  • Wszystko, co chcesz wiedzieć o mazurku

    ...samodzielnie! Sądzisz, że najlepsze mazurki mogą wyjść wyłącznie spod ręki wybitnych cukierników? Wypróbuj przepis na mazurek z kremem orzechowo-czekoladowym i przekonaj się, że to proste(...) z setek dostępnych lub nawet wymyślić swój własny. W tym obszarze panuje pełna dowolność. Wypiek ten możesz przygotować z absolutnie każdego rodzaju ciasta. Co więcej, mazurki często powstają z dwóch...

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Wielkanoc z Kasią

    Puszyste babki, kruche mazurki, a może pascha? Jakie słodkie przysmaki w tym roku zagoszczą na waszym wielkanocnym stole? Garścią inspiracji na świąteczne ciasta i szczyptą ciekawostek o wielkanocnych tradycjach podzieliła się z nami marka Kasia.

  • Wśród wielkanocnych wypieków bezsprzecznie królują mazurki, które nie tylko pysznie smakują, ale również przepięknie wyglądają. Oto zestawienie najciekawszych pomysłów użytkowników Smakera, dzięki którym upieczecie pyszne ciasta, będące ozdobą każdego stołu. Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te...

  • Zioła, które nie lubią słońca

    ​Po krótkim spacerze w słoneczny dzień spostrzegłaś, że skóra jest zaczerwieniona lub pojawiły się na niej plamki? Odpowiedzialne za to mogą być substancje fotouczulające. Taką reakcję mogą wywołać perfumy, dezodoranty, leki (hormonalne, antydepresyjne, nasercowe, przeciwzapalne) oraz niektóre zioła.

  • To jedno z tych ciast, bez których trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół. Jak je zrobić, aby nie tylko pięknie wyglądało, ale także smakowało równie dobrze? Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te były popularne tylko na Mazowszu. Współcześnie jest podawane niemal w każdym zakątku naszego kraju,...

  • Kuchnia Giuliany - tiramisu

    Wiem, wiem, Wszystkie znacie i pewnie robicie w domu bo tiramisu stalo sie prawie narodowym deserem polskim. W Italii ile domow tyle przepisow na tiramisu i choc w zasadzie recepta jest jedna to smak zawsze inny. Giuliana ma swoja recepte na tiramisu. Mialo ono byc na Swieta ale Lucia wepchnela sie z mazurkami i zawijancami jablkowymi i tiramisu odeszlo w niepamiec. Dzis mazurki...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

Wideo na temat: mazurki z kremem
  • Zmysłowe smaki: Mazurek "Snickers"

    : Jak zrobić puszysty sernik nowojorski? Dacquoise – wyjątkowy tort na specjalne okazje Tort z kremem rozmarynowym i malinami – dla smakoszy