• Informacje na temat:

    mazurek z marmoladą ciasto

Przepisy na temat: mazurek z marmoladą ciasto
  • Mazurek bajaderkowy z migdałami

    To ciasto można przygotować w wersji tradycyjnej i odchudzonej.

  • Mazurek - pisanka

    Doskonały pomysł na świąteczne ciasto.

  • Mazurek kajmakowy

    Składniki: Spód marcepanowy: - 20 dag masy marcepanowej, - 5 dag masła, - 2 jajka, - 4 łyżki mąki, Kruche ciasto: - 20 dag mąki, - 10 dag masła, - 5 dag cukru pudru, - 2 żółtka Oraz(...) składników zagnieć kruche ciasto. Rozwałkuj na kwadrat o boku 24 cm. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Ponakłuwaj. Ochłodź, a następnie upiecz na złoto w temp. 180 st. C. Marmoladę podgrzej, przetrzyj...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Mazurek kajmakowy Składniki: Spód marcepanowy: 20 dag masy marcepanowej, 5 dag masła, 2 jajka, 4 łyżki mąki, Kruche ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, 5 dag cukru pudru, 2 żółtka Oraz(...) przygotowania: 70 minut Mazurek wschodni Składniki: Ciasto: - 5 jajek, 3/4 szklanki cukru, - 2 małe cytryny, 2 szklanki zmielonych orzechów włoskich. Lukier: - 2 szklanki cukru pudru...

Artykuły na temat: mazurek z marmoladą ciasto
  • Mazurek z bakaliami

    ...rozpuść w rondelku, zdejmij z ognia i dodaj połamaną czekoladę. Mieszaj do rozpuszczenia, a następnie dodaj kilka kropel olejku.  4. Ostudzone ciasto posmaruj marmoladą, a następnie masą czekoladową(...)Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj margarynę i posiekaj nożem. Następnie dodaj żółtka i zagnieć szybko ciasto. Owiń je folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 30 minut...

  • Wśród wielkanocnych wypieków bezsprzecznie królują mazurki, które nie tylko pysznie smakują, ale również przepięknie wyglądają. Oto zestawienie najciekawszych pomysłów użytkowników Smakera, dzięki którym upieczecie pyszne ciasta, będące ozdobą każdego stołu. Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te...

  • Mazurek miodowo-orzechowy

    Pyszne ciasto.

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Wielkanocne przysmaki z Mazowsza

    ...zupy. Wymieszaj i dopraw solą i majerankiem. Możesz podać z jajkiem. Mazurek lukrowany Składniki: 2 szklanki mąki, 4 łyżki cukru pudru, 7 łyżek masła, 2 jajka, marmolada lub powidła, do dekoracji lukier i polewa czekoladowa oraz wisienki koktajlowe Przygotowanie: A Mąkę z masłem posiekaj nożem, dodaj cukier puder i jajka. Szybko zagnieć kruche ciasto i schłodź je godzinę w lodówce...

  • Wśród wielkanocnych wypieków bezsprzecznie królują mazurki, które nie tylko pysznie smakują, ale również przepięknie wyglądają. Oto zestawienie najciekawszych pomysłów użytkowników Smakera, dzięki którym upieczecie pyszne ciasta, będące ozdobą każdego stołu. Fot. 123RF/Picsel1. Mazurek śmietanowy Fot. Irma na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Mazurki wyglądaja bardzo efektownie, dlatego też wiele osób sądzi, że trudno je przygotować. Jednak w rzeczywistości są bardzo...

  • To jedno z tych ciast, bez których trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół. Jak je zrobić, aby nie tylko pięknie wyglądało, ale także smakowało równie dobrze? Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te były popularne tylko na Mazowszu. Współcześnie jest podawane niemal w każdym zakątku naszego kraju,...

  • Wiosną i latem na targach oraz w sklepach pojawiają się dorodne owoce, a wraz z nimi przepyszne polskie przetwory. Znając sekrety naszych mam i babć możemy zachować smak ulubionych owoców pod postacią kolorowych dżemów, powideł oraz marmolad. Co je wyróżnia i sprawia, że są wyjątkowe? Sprawdźcie! Dżem to najlepszy wybór dla miłośników dużych kawałków owoców. Tę konfiturę w miarę możliwości sporządza się z całych owoców lub ich części. Dżemowe wariacje Obrane i wypestkowane należy gotować...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...