• Informacje na temat:

    mazurek z białek z polewa z czekolady

Przepisy na temat: mazurek z białek z polewa z czekolady
  • Mazurek serowy

    ...; 5 białek; 1,5 szklanki cukru. Polewa: szklanka cukru; 0,5 szklanki gęstej śmietany; 0,5 tabliczki czekolady; łyżka rumu; 5 dag łuskanych orzechów. Przygotowanie: Ser(...) z białek, ostrożnie wymieszaj z masą serową. Całość wyłóż do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piecz w nagrzanym piekarniku na wolnym ogniu (180 st. C) przez 40-50 minut. Ostudź...

  • Inna odmiana tradycyjnego mazurka. zamiast ciasta kruchego - wafel. mało przy nim pracy, a smak ... nieziemski, polecam ;-)

  • Mazurek makowy

    ..., - łyżka bułki tartej, - polewa czekoladowa: - 15 dag śmietanki (36 proc.), - 5 łyżek syropu glukozowego, - 30 dag gorzkiej czekolady, - 5 łyżek masła, - 100 ml rumu Przygotowanie: Mak sparzyć mlekiem, odcedzić i dwukrotnie zemleć. Żółtka utrzeć z 1/2 cukru, z resztą cukru ubić sztywną pianę z białek. Do maku dodać żółtka, miód i rodzynki, skórkę pomarańczową, po kilka kropel obu esencji...

  • Pyszny mazurek, prawdziwe niebo w gębie:)

  • Mazurek serowy

    Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej, - 20 dag masła, 2 żółtka, - 1/2 szklanki cukru pudru, - gotowa polewa z jasnej i z ciemnej czekolady, - ozdoby cukrowe do przybrania. Masa(...) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 220 st. C. Przygotować masę serową: Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Ser utrzeć z cukrem, żółtkami, cukrem waniliowym...

  • Wypróbowany przepis na "Mazurek z polewą czekoladowo-kawową"

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...razowy na waflu Składniki: - 2 wafle, - 25 dag masła, - 25 dag czekolady, - 25 dag cukru pudru, - 1/2 startego chleba razowego, - gotowa polewa z białej czekolady lub cytrynowa, - pastylki(...): Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru pudru, - 20 dag masła, 2 żółtka, - gotowa polewa z jasnej i z ciemnej czekolady, ozdoby cukrowe do przybrania. Masa serowa: - 40 dag sera...

  • to jest najlepszy mazurek jaki w życiu jadłam

  • Mazurek nugatowy na waflach

    Składniki: - 4-5 wafli (andrutów), - 10 dag migdałów, - 8 dag pistacji, - 10 dag orzechów włoskich, - 8 dag orzechów ziemnych, - 20 dag cukru, - 1 szklanka miodu, - 7 białek, - 1/2 laski wanilii, - polewa z gorzkiej czekolady, - 10 dag masy marcepanowej, - barwniki spożywcze, - cukier puder Przygotowanie: 1. Cukier wsypać do rondelka, dodać 5-6 łyżek wody i mieszając ugotować...

  • Słodki, aromatyczny, szybki i łatwy w przygotowaniu

Artykuły na temat: mazurek z białek z polewa z czekolady
  • Kilogram twarogu; 2 ziemniaki; 9 żółtek; kostka masła lub margaryny; łyżka mąki ziemniaczanej; łyżeczka proszku do pieczenia; paczka cukru waniliowego; rodzynki; 5 białek; 1,5 szklanki cukru. Polewa: szklanka cukru; 0,5 szklanki gęstej śmietany; 0,5 tabliczki czekolady; łyżka rumu; 5 dag łuskanych orzechów.

  • Wśród wielkanocnych wypieków bezsprzecznie królują mazurki, które nie tylko pysznie smakują, ale również przepięknie wyglądają. Oto zestawienie najciekawszych pomysłów użytkowników Smakera, dzięki którym upieczecie pyszne ciasta, będące ozdobą każdego stołu. Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te...

  • Mazurek nugatowy na waflach

    ..., dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę. Ustawić w garnku na małym ogniu i mieszając powoli dolewać niewielkie ilości gorącego syropu cukrowo-miodowego. Mieszać, aż masa zgęstnieje i opadnie(...). Dwie łyżki odłożyć, resztą do połowy posmarować mazurek. Masę marcepanową zagnieść z 3-4 łyżkami cukru pudru. Odłożyć 2 łyżeczki masy. Jedną zabarwić na czerwono. Z reszty 1/4 zabarwić na piaskowo...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Piękna powieść dla marzycieli, kochanków i romantyków. Lektura wzmaga apetyt! Gorzko-słodka woń miłosnej pokusy w bestsellerowej powieści. Wiedeń, A.D. 1881. Porucznik cesarsko-królewskiej armii August Liebeskind kończy służbę i przyjmuje posadę w należącej do stryja manufakturze czekolady. W jego życiu pojawia się Elena Palffy. To spotkanie daje początek niezwykłej relacji. Tajemnicza kobieta, czasem cyniczna i obcesowa, niekiedy sarkastyczna, fascynuje go swą innością i niezależnością....

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Wśród wielkanocnych wypieków bezsprzecznie królują mazurki, które nie tylko pysznie smakują, ale również przepięknie wyglądają. Oto zestawienie najciekawszych pomysłów użytkowników Smakera, dzięki którym upieczecie pyszne ciasta, będące ozdobą każdego stołu. Fot. 123RF/Picsel1. Mazurek śmietanowy Fot. Irma na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Mazurki wyglądaja bardzo efektownie, dlatego też wiele osób sądzi, że trudno je przygotować. Jednak w rzeczywistości są bardzo...

  • Tworzenie najwyższej jakości czekolady to sztuka, która wymaga pasji , poświecenia i mistrzowskich umiejętności. Maitres Chocolaitiers Lindt opanowali ją do perfekcji. Już od ponad 160 lat nieustająco doskonalą sekretne receptury tworząc czekoladowe arcydzieła. By w pełni docenić walory czekolady najwyższej jakości należy, podobnie jak w przypadku dobrych win, delektować się nią wszystkimi zmysłami. Poznaj zasady degustacji czekolady opracowane przez Maitres Chocolaitiers Lindt, by...

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...