• Informacje na temat:

    mazurek wielkanocny z czekoladą i mlekiem skondensowanym

Przepisy na temat: mazurek wielkanocny z czekoladą i mlekiem skondensowanym
  • Trzy sekrety szybkiego mazurka wielkanocnego

    O ile ciężko wskazać jeden, najbardziej charakterystyczny, domowy wypiek bożonarodzeniowy, o tyle w świecie ciast wielkanocnych laur pierwszeństwa przysługuje tradycyjnemu, polskiemu mazurkowi. Bogato zdobiony, obłędnie słodki, a jednocześnie chrupiący, dzięki kruchemu spodowi i odpowiednim dodatkom. Bez niego stół wielkanocny byłby niczym święconka bez pisanek. Czy istnieją jednak sposoby, by...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Tego słynnego ciasta nie może zbraknąć na wielkanocnym stole. Przedstawiamy 10 najlepszych przepisów na mazurki.

Artykuły na temat: mazurek wielkanocny z czekoladą i mlekiem skondensowanym
  • Odchudzamy wielkanocne smakołyki

    ...przekształcić wszystkie kwasy tłuszczowe i przesłać je dalej do organizmu. Na szczęście jest na to rada! Wystarczy, że w wielkanocnych specjałach podmienisz niektóre składniki, a staną się dużo zdrowsze(...) tłuszczy w wielkanocnych potrawach jest majonez. Hojnie dodajemy go do jaj i sosów. Tymczasem, nawet wytrawni kucharze uważają, że połowa majonezu zastąpiona lekkim naturalnym jogurtem nie tylko obniża...

  • Wśród wielkanocnych wypieków bezsprzecznie królują mazurki, które nie tylko pysznie smakują, ale również przepięknie wyglądają. Oto zestawienie najciekawszych pomysłów użytkowników Smakera, dzięki którym upieczecie pyszne ciasta, będące ozdobą każdego stołu. Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te...

  • Wśród wielkanocnych wypieków bezsprzecznie królują mazurki, które nie tylko pysznie smakują, ale również przepięknie wyglądają. Oto zestawienie najciekawszych pomysłów użytkowników Smakera, dzięki którym upieczecie pyszne ciasta, będące ozdobą każdego stołu. Fot. 123RF/Picsel1. Mazurek śmietanowy Fot. Irma na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Mazurki wyglądaja bardzo efektownie, dlatego też wiele osób sądzi, że trudno je przygotować. Jednak w rzeczywistości są bardzo...

  • To jedno z tych ciast, bez których trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół. Jak je zrobić, aby nie tylko pięknie wyglądało, ale także smakowało równie dobrze? Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te były popularne tylko na Mazowszu. Współcześnie jest podawane niemal w każdym zakątku naszego kraju,...

  • Na wielkanocnym stole bezsprzecznie królują jajka oraz domowe wędliny. Jednak powinniśmy znaleźć na nim miejsce także dla odrobiny słodyczy. Jakie? Na to pytanie najlepiej odpowiedzą użytkownicy Smakera. Fot. 123RF Święta wielkanocne to doskonały pretekst do wypróbowania nowych przepisów. W końcu różnego rodzaju babki, mazurki i serniki smakują wtedy jak nigdy. Jakich wypieków nie może zabraknąć na waszym wielkanocnym stole? Spośród przepisów naszych użytkowników wybraliśmy kilka, które...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Na prośbę użytkowników serwisu przedłużamy okres trwania konkursu do dnia 26.03.2008.Zbliżają się Święta, czas cukrowych baranków, srebrnych bazi, kolorowych pisanek i tęczowych mazurków. Jesteśmy pewni, że tegoroczna Wielkanoc będzie również kulinarnym świętem. Przygotuj coś niezwykłego i zamieść na Smakerze. Możesz wygrać wspaniałą książkę kulinarną. "Cecylka Knedelek i Wielkanoc" to ponad 20 przepisów na świąteczne potrawy - pyszne, kolorowe, kuszące wspaniałymi smakami i zapachami. Aby...

  • Kawa to nieskończone bogactwo smaków i aromatów. ,Maitres chocolaitiers Lindt opracowali doskonałe sposoby łączenia tego napoju z czekoladą. Kombinacja tak bogatych i różnorodnych smaków otwiera nieskończone możliwości. Czekolada z chili serwowana z kawą Americano Doskonała z Burundi Ngozi Murama Americano. Smak tej odmiany kawy ma budowę złożoną, z mocnymi nutami korzeni i tanin. Rezultat parowania jej z Excellence Chili jest zbliżony do ostrej potrawy, która pikantność jest łagodzona...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...